error

 
error error error error error error error
NOVINKY 2023 HISTORIE
HISTORIE 2021 - 2011
pro zobrazení roku 2010 a starší historie klikněte ZDE
 
break 
01.11.2021 

PRVNÍ ŠAMPION PRÁCE PRO GREYNIE

      A absolutní třešničkou na dortu letošní sezony se stal oficiálně udělený titul ŠAMPION PRÁCE SK pro Orkánka! Ten se stal zcela prvním naším odchovánkem, který tohoto vzácného a prestižního titulu dosáhl! Nemůžu být víc hrdá na to, co Natálka s Orkánkem dokázali! Moc děkuji!

 

break
26.10.2021 

ORCAN ŠAMPIONEM BOSNY A HERCEGOVINY

      A výstavní sezonu uzavřel pro změnu Orkánek, a to na tripple show Banja Luka. Po zisku 3x CAC + res. CACIB se stal Šampionem Bosny a Hercegoviny! Moc gratulujeme!

 

break
10.10.2021

MEMORIÁL J. KELLERSTEINA

      Závěr zkouškové sezony patřil Carrie, a ta ho parádně využila! Na CACTovém Memoriálu Josefa Kellersteina (VZ) předvedla krásnou práci, o čemž svědčí výsledek: I.cena 466/492 bodů, Nejlepší les!  Umístila se tak na velmi pěkné 5.příčce z 23 soutěžících a já jsem na ni náležitě pyšná! Celý víkend se nesl v přátelském duchu a my si užily tu skvělou atmosféru. Velké díky OMS Nymburk a MS Sadská za zorganizování!

break
02.10.2021

 SVĚTOVÝ "VÍKEND"

      Pár dní po tom velkém pracovním víkendu (Memoriál R.Jakoubka) se konala další historická událost - Světová výstava psů, která se v ČR pořádá jednou za mnoho desítek let (tentokrát myslím po 30 letech). Přidruženými akcemi této veliké a prestižní události byly speciální klubové výstavy snad všech plemen a také mezinárodní výstava Brněnka. A to jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít!
     Prvním "želízkem v ohni", které zasáhlo do bojů, byla Zara (Evelasting Hope for Greynie), která se jako jediná za Greynie účastnila právě výstavy Brněnka ve středu 29.9. S paničkou Romanou se předvedla ve třídě otevřené, kde jí jen těsně uniklo vítězství - od pečlivé a přísné rozhodčí Lucky Svobodové získala krásné hodnocení Výborná 2/5, res. CAC.
     Den nato se konala Sdružená výstava ohařů v Kroměříži, které se účastnilo 362 ohařů různých plemen, z toho 156 výmaráků. Tady už byla naše účast o poznání bohatší, stejně tak i naše výsledky! U paní rozhodčí Vojtekové (SK) se předvedli naši kluci: Orkánek (Everlasting Orcan of Greynie) si ve třídě otevřené vybojoval hodnocení Výborný 3/15!!! A matador Bond (A Wild And Free of Greynie) nastoupil ve třídě šampionů a odnesl si krásný res. CAC!!! Fenky posuzoval p. rozhodčí W. Burski (PL). Jemu se předvedla Zara a v neskutečně obsazené třídě otevřené (27 fen) si vybojovala hodnocení Výborná.         

     

     Greynie královnou dne se stala naše milovaná Rorynka. Ve svých 10 letech podruhé v životě nastoupila do třídy veteránů a naprosto ji opanovala, navzdory tomu, že mezinárodní konkurence byla obrovská! Stejně tak zabodovala i v závěrečných soutěžích, kde i mladší účastníci měli co dělat, aby jí stačili v jejím letu! S Pájou si vyběhaly nejprve nejlepšího veterána plemen a poté dokonce druhého nej veterána celé výstavy!! Konečné skóre tedy bylo Výborná 1/5, Best of veterans, res. BEST IN SHOW VETERAN!!!       
     Vrcholem výstavního maratonu se měla stát samotná Světová výstava psů v Brně, která výmarské ohaře přivítala v pátek 1.10. Posuzoval skvělý a velmi zkušený slovenský rozhodčí Ing. Jozef Jursa a jeho práci nebylo co vytknout. Konkurence v plemeni byla obrovská - 131 výmarských ohařů krátkosrstých (nejen) z celé Evropy!! Ale ani tak se naši odchovánci neztratili:
- Raulík / Brave Raoul de Greynie - Výborný / 14 ve třídě otevřené
- Orkánek / Everlasting Orcan of Greynie - Velmi dobrý / 9 ve třídě pracovní
- Bond / A Wild and Free of Greynie - Výborný / 13 ve třídě šampionů
- Lucky / Bromhund Sensation at Greynie - Výborný 4 / 5 ve třídě veteránů
- Zara / Everlasting Hope for Greynie - Výborná / 19 ve třídě otevřené 
  
     Třešničkou na dortu se ale stala opět naše babička Rorynka! Ani ve snu nás nenapadlo, že by na světovce mohla zopakovat obrovský úspěch ze včerejší speciálky! A ono se to stalo! V konkurenci dalších 5 krásných veteránek zaujala pana rozhodčího svým stále nepřekonatelným pohybem a vybojovala si vítězství nejen v rámci třídy, ale i v rámci plemene! Nově ji tedy zdobí titul Světový vítěz veteránů a Best of veterans!!! Rorynka se ve svém předchozím životě zúčastnila dvou světových (Salzburg a Budapešť) a jedné evropské výstavy (Brno) a vždy dosáhla nejvyššího výsledku v rámci své třídy. Její světová derniéra v Brně tedy její kariéru završila ve velkém stylu!!
     Na těchto výstavách se skvěle dařilo také potomkům našich chovných psů: Raulíkova dcera C's Iron Pepper Grey Marvel si na Speciální výstavě v Kroměříži vybojovala hodnocení Výborná 1/14, CAJC, Klubový vítěz mladých a BEST IN SHOW JUNIOR!!! Bondova dcera B's Mindhandler Aria Grey Marvel neskutečně zabodovala na téže výstavě ve třídě otevřené, kde zvítězila mezi 27 fenami a obdržela titul CAC!!     Všem výše jmenovaným ještě jednou mnohokrát gratuluji a našim odchovánkům moc děkuji za reprezentaci chovky! Jsem opravdu moc hrdá na každého z vás a stále mám obrovskou radost! Byly to skvělé dva dny s přáteli, na výborně zorganizovaných akcích a za krásného počasí. Vyvedlo se zkrátka úplně vše!       
break
20.9.2021

MEMORIÁL ROBERTA JAKOUBKA 2021

      Memoriál Roberta Jakoubka jsou prestižní mezinárodní všestranné zkoušky se zadáváním titulů CACIT a CACT, které pořádá Klub chovatelů výmarských ohařů pouze jednou za 5 let u příležitosti výročí svého založení. Není tedy snadné mít právě v tu dobu připraveného relativné mladého psa (plného sil), ale zároveň dostatečně vyzrálého a vychozeného, který by měl šance na této náročné soutěži uspět. Navíc dostat se na startovní listinu znamená splnit přísná nominační kritéria, kterými např. letos bylo absolvování všestranných zkoušek, a to ještě s poměrně vysokým počtem bodů. I proto pro mě tahle událost byla vždy něčím jako vzdálenou realitou, něčím, co se mě a mého chovu vůbec netýká. :)
     Je tedy asi pochopitelné mé nadšení, že letošního V.ročníku se mohli zúčastnit hned dva Greynie odchovánci a ten třetí - moje Carinka - zůstal hned pod čarou jako první náhradník. Těmi šťastnějšími byl náš zkušený Bond (A Wild and Free of Greynie) a naše letos vycházející dvouletá hvězda Orkánek (Everlasting Orcan of Greynie)! To byl ale teprve začátek...
     Memoriál se konal v dokonalých terénech kolem středočeských Lán. Pohádkový les, i když plný houbařů a turistů, náročná voda a hlavně rákosí, perfektní vojtěškové pole plné pernaté. Oba naši kluci začínali v sobotu v lese, v neděli je čekalo pole a voda. Oba zvládli perfektně první, společnou disciplínu přinášení lišky přes překážku, na chování na stanovišti pokračoval Bond v plném počtu, Orkánek za 3. Pak se kluci rozešli na různá stanoviště.
     Bond, u kterého páneček Kuba spoléhal hlavně na jeho bohaté zkušenosti z praxe a před memoriálem absolvovali jediný (slovy jediný) trénink v lese, pokračoval na barvě. A právě tady se to trochu projevilo na šoulačce i barvě samotné. Chybka vůdce znamenala trojku také na vlečce s liškou, nepochopení psa při slídění. I tak nástup na nedělní pole, kde jsme čekali bodový masakr, se skvělým skóre! Ale v neděli, kdy teploty klesly asi o 10°C a pršelo, se žádný masakr nekonal! Naopak! Až mi slza ukápla nad slovy rozhodčích o výborném zkušeném psu oddaném svému vůdci. Ano, kluci měli veliké štěstí na zvěř, přálo jim i počasí. Přesto ty čtyřky z takové soutěže zahřejí u srdce! Na malém poli jsme nečekali žádný problém a očekávání se potvrdila. Trochu nám trnulo při pomyšlení na poslední stanoviště - vodu. Celý víkend se nesly zvěsti o velmi obtížném rákosu... To se v Bondově případě potvrdilo v případě dohledávky kachny, kdy tak tak stihl časový limit pro trojku. Jinak nezaváhal a svou milovanou vodu vyčtyřkoval. Celkový výsledek tak dalece předčil veškeré sny, plány a cíle, kdy cílem bylo dojít a snem dojít v ceně.
I.cena, 460/492 bodů, 8.místo z 24 účastníků!!! Neskutečné!!! 

     Orkánek se točil o jedno stanoviště později, v sobotu tedy začínal na drobných disciplínách a přes barvy pokračoval na vlečky. A byl téměř perfektní! Panička Natálka se sice rozhodla neriskovat a nepředvést rozhodčím nacvičený oznam na barvě, ale přesto (nebo právě proto?? :)) dokončili les s pouhými dvěma trojkami - kromě již zmíněného chování na stanovišti také ze šoulačky. Pecka!! V neděli se ale již naplno projevila Orkánkova únava z předchozích týdnů. Již na prvním stanovišti - vodě - začal dělat chyby při přinášení, a to ho nakonec stálo I. cenu. Nepomohlo ani skvělé velké pole, kde se sice proběhl za bažantem až na sousední lán, ale i tak si vysloužil velké pochvaly od rozhodčích. Slova o velmi temperamentním a chuťovém mladém psu s vynikajícím hledáním zahřála u srdce i mě. Poslední stanoviště - malé pole - bylo pak velké drama, kdy se "lámal chleba" mezi I. a II.cenou. Bohužel, Orkánek si přinášení neopravil a nakonec to tedy byla II.cena, 444 bodů a 11.místo! Ale to, co zde znamená II. nebo III.cena, to na "obyčejných" všestrankách znamená cena I. a vysoko v bodech! Prostě neskutečný, neskutečný úspěch pro tohohle mladého divočáka a Natálku, která teprve sbírá zkušenosti!!

    

     Oba kluci mě naplnili obrovskou hrdostí a pýchou. Memoriál z 24 startujících dokončilo 14, z toho 9 v I.ceně, 4 v II.ceně a 1 v ceně III. Mít dva odchovánky v jednom ročníku a oba úspěšné, to je opravdu z říše snů! Bonďák, jehož majitelé na začátku striktně odmítali cokoliv společného s lovečinou a začali s ní až téměř ve 2 letech jeho věku! :) Orkánek, mladý a nezkušený pes, stejně jako jeho panička! Stále tomu nemůžu uvěřit.. Obrovská gratulace a ještě větší díky jim oběma!  

break
15.09.2021

NESKUTEČNÝ ORKÁN ŠAMPIONEM PRÁCE!!!

      Stále ješte se nejsme schopni vzpamatovat z neuvěřitelné pracovní jízdy, kterou nám v posledních týdnech předvedl Orkánek a jeho panička Natálka!!!
     Poslední srpnový víkend se spolu zúčastnili dvoudenního Poháru Klubu chovatelov weimarských stavačov ve slovenských Malých Levároch. A znovu se potvrdila jejich pečlivá příprava, ale i fakt, že na klubových akcích jim přeje štěstí. Jak sobotní podzimní zkoušky, tak nedělní vodní práce vyhráli, a to v I.ceně a vysoko v bodech (JSS 248/248, vodní práce 101/108). Získali tak nejen pohár Klubového vítěze, ale také - již svůj druhý - titul CACT

    Hned další víkend si nenechali ujít mezinárodní zkoušky pole + voda se zadáváním titulů CACIT a CACT ve slovenské Bábě. Ani tady nezaváhali, předvedli parádní výkon a dosáhli vynikajícího výsledku I.cena, 248 bodů, CACT, 3.místo!!!! Tímto okamžikem splnil dvouletý Orkánek veškeré podmínky pro udělení titulu SLOVENSKÝ ŠAMPION PRÁCE!!!! Nikdy se mi ani nesnilo o tom, že by to toto nějaký můj odchovánek mohl dokázat! A už vůbec ne to štěndo, co šlo na Slovensko k dvěma ještě skoro puberťákům, jejichž zkušenosti s loveckou kynologií byly takřka nulové... Prostě - jsem v šoku ještě teď a strašně, strašně moc děkuji Natálce a Samovi, že tohle s Orkánkem dokázali! Mají můj neskonalý obdiv! 

       Bohužel, ale i bohudík se hned další víkend konal prestižní slovenský Memoriál Jozefa Kadlece. Bohužel proto, že Orkánek už opravdu potřeboval pořádný odpočinek. Bohudík proto, že i přesto, že z únavy začal dělat chyby, tento náročný a přísně posuzovaný memoriál úspěšně dokončil, a to ve III.ceně a s 426/500 body! Byla to pro tento tandem zkouška ohněm a veliká zkušenost, nicméně poradili si nejlépe, jak mohli! A potvrdili, že jsou skutečně šampiony!!! Moc a moc gratulujeme!!  

break
25.08.2021

DUODANUBE BRATISLAVA

      Na jedné z mála letošních výstav na Slovensku se předvedli hned dvě štěnda z vrhu E - Zara a Orkán. Zara se po všechny tři dny předvedla ve třídě pracovní a vedla si skvěle: 3x Výborná 1, CAC + 1x CACIB!! Díky covidovým úlevám se tak stala Šampionkou Slovenska!!! Brácha Orkán za ní vůbec nezaostal, i když byl přihlášen jen na dva dny ze tří. V pátek získal ve třídě šampionů hodnocení V2, res. CAC, v nedělí pak V1, CAC, CACIB, BOS!! Tímto parádním výsledkem zahájil svou cestu ke slovenskému Grandšampionovi! Moc a moc oběma gratulujeme a děkujeme!

break
18.08.2021

VŠESTRANNÍ CARRIE A ORKÁN

      Právě uplynulý víkend se pro nás nesl ve znamení všestranných zkoušek. My s Carinkou jsme bojovaly na VZ OMS Cheb, které se konaly ve Františkových Lázních. Na našem sobotním výkonu na velkém poli se podepsalo pravděpodobně horké počasí, ale také možná nešťastný los č. 1 a nezvyklý terén - ve vysokých kopřivách a rákosí jsme opravdu netrénovaly... :) Za rozpačitý výkon jsme si vysloužily kromě samých trojek také jednu dvojku, což je bohužel limitní známka rovnou pro III.cenu. Zbytek zkoušek už proběhl téměř podle mých představ: malé pole bez chybičky, vodní práce s jednou trojkou za ne dost razantní nahánění v rákosí. Nedělní les mě téměř naplnil hrdostí, když jsme společné disciplíny i první dvě stanoviště (barvu a vlečky) prošly bez jediného zaváhání. Po delší polední přestávce se ale na Carrie začala projevovat veliká únava - přece jen dva dny ve zcela cizím prostředí, velkém zápřahu a za extrémního počasí si u této mladé fenky vzaly svou daň. Na drobných disciplínách už se tedy projevily drobné chybky, přesto jsme dosáhly skvělého výsledku (plný počet bodů kromě trojky ze slídění a z přinášení lišky). Celkové skóre našich prvních všestranných zkoušek je tedy III.cena, 434/492 bodů.

  

     Náš výsledek trochu zaostal za mým očekáváním, co ho ale předčilo na všech frontách, byl výsledek Orkánka!!! Ten se s paničkou Natálkou zúčastnil Memoriálu Štefana Krasňanského - všestranných zkoušek ve slovenských Kolíňanech. A jak už se u této dvojice stává pomalu zvykem - předvedli neskutečný výkon! Orkánek zářil na poli, vodě i v lese, kde se na barvě předvedl jako oznamovač!! Celkový výsledek I.cena, 479/492 bodů, tituly CACT + Nejlepší les jsou pro tyhle mlaďochy i pro nás z říše snů! Moc a moc gratulujeme a dmeme se pýchou!! Tímto se tito sourozenci ve věku 2,5 roku stali všestrannými psy.   

break
08.08.2021

ZARA JEDE!!

      Letošní zkoušková sezona je tedy pro naše Éčka neskutečně nabitá - co týden, to úspěch! Tentokrát se o něj postara Zara, která bojovala na lesních zkouškách v Boleradicích. Předvedla nádherný výkon a jen díky smolné jedničce z dohledávky pernaté (a následném zprůměrování se srstnatou) nezískala I.cenu s vysokými body. Konkrétní výsledek tedy II.cena, 224/240 bodů!! Krása, děvčata, jedete!!

break
02.08.2021

      POHÁR MARIÁNA KORIČA

      Hned další víkend pro  změnu zaválel opět Carinky brácha Orkán!! A to ve velkém stylu, rovnou na slovenské memoriálové soutěži Pohár Mariána Koriča, což jsou dvoudenní zkoušky les + voda. IX.ročníku této prestižní soutěže se zúčastnilo celkem 24 ohařů, konkurence tedy byla obrovská! A náš Orkán zaváhal pouze na jediné disciplíně - kromě trojky z ochoty na hluboké vodě vyčtyřkoval oba dva dny (ano, pernatá ani srstnatá zvěř nebyla, proto byly klidy hodnoceny známkami "3")!! Neuvěřitelný výsledek pro mladého psa a nedávno ještě zcela nezkušenou vůdkyni Natálku!! I.cena, 368/376 bodů, 2.místo z 24!!!!!!!
     Jsme na tento páreček neuvěřitelně hrdé a moc se těšíme, jakých dalších úspěchů ještě dosáhnou! Přihlásili se také na Memoriál Roberta Jakoubka, prestižní soutěž KCHVO, která se koná jednou za 5 let. A my doufáme, že uspějí i tam - našlápnuto mají parádně!

break
25.07.2021

      VODNÍ ZKOUŠKY

      Léto bude u nás v pracovním duchu a potvrzuje to i tento víkend, kdy jsme se s Carrie zúčastnily zkoušek vodních prací, pořádaných OMS Nymburk na krásném rožďalovickém rybníku Bučice. Je to můj rodný kraj, pocházím z Dětenic, a tak tohle byla čistě emotivní volba. Carinka pracovala krásně, voda je prostě její živel. Kromě nahánění v rákosí, které se pánům rozhodčím nelíbilo tak, jak bychom si přály, získala plný počet bodů. Neztratila se tak ani v obrovské konkurenci jak početní, tak kvalitativní - zkoušek se zúčastnilo 18 psů, z nich úspěšně dokončilo 17 a z toho dokonce 6 s plným počtem bodů! Naše konečné skóre tedy zní: I.cena, 95/100 bodů! Byl to moc fajn den v příjemné společnosti a my si ho moc užily!

break
18.07.2021

VODNÍ PRÁCE PRO ZARU

      A ségra Zara vůbec za svými sourozenci nezaostává, což potvrdila tento víkend na legendárním Těšanském poháru - zkoušky vodních prací. S paníčkou Romanou jej úspěšně dokončila v I.ceně s 92 body ze 100!! Moc gratulujeme, děvčata!

break
06.07.2021

 LESNÍ ZKOUŠKY PRO ORKÁNKA

      O týden později se ještě lepším výkonem na lesních zkouškách pochlubil Carinky brácha Orkánek. Stejně jako ona přišel o pár bodů na barvě, ale jinak podal bezchybný výkon. Neměl štěstí na zvěř, proto klidy byly hodnoceny známkami "3". Celkový výsledek tedy byl I.cena, 253/264 bodů!!!! Tímto skvělým výkonem nás Orkánek s paničkou Natálkou opět přesvědčili o tom, jak šťastnou ruku jsme s Haničkou měly, když jsme Orkánka svěřili právě jí a Samovi. Je neuvěřitelné, co tenhle tandem zvládl za tak krátkou dobu a v situaci, kdy oba majitelé jsou naprostí začátečníci! Máme z nich stále větší a větší radost!  

break
26.06.2021

         LESNÍ ZKOUŠKY

      Dokonalým završením tohoto nezapomenutelného dne bylo úspěšné dekorování Carinky (Everlasting Storm at Greynie), která přes paniččinu skepsi zvládla lesní zkoušky s parádním výsledkem I.cena, 232/240 bodů, nos 4!!! Což znamená plný počet bodů na všech disciplínách kromě ohrádky, kde páni rozhodčí potrestali chybu paničky/vůdkyně (i když panička dosud nemůže věřit tomu, že "při předávání aportu dávala velké množství povelů tím, že se nakláněla přes psa tak, že málem přepadla" :) ), a kromě barvy, kde Carinka jednou sešla. Ale vzhledem k tomu, že poslední dvě tréninkové barvy Carik v podstatě odmítla vypracovat, byla jsem ze známky "3" doslova nadšená! Až tak, že jsem u kusu zapomněla podat hlášení rozhodčím a uvědomila si to až doma.. :) Takže tímto se jim zpětně omlouvám.. :)
     Zkoušky pořádal "domácí" OMS Praha-západ v honitbě Malá Lečice u Čisovic a byly skvěle zorganizované. Zúčastnilo se jich 14 ohařů, z toho 5 výmarských. Úspěšně došlo 10 účastníků, 6 v I. ceně a 4 v ceně II. Carinka se umístila na 5.místě za samými NKO jako nejlepší VOK. Moc mě její výkon potěšil. Možná natolik, že bychom letos mohly zkusit nějaké ty všestranné zkoušky a možná i nějaký memoriál??? Uvidíme.

break
26.06.2021

NESKUTEČNÁ VÝSTAVNÍ SOBOTA PRO GREYNIE

      Poslední červnová sobota se nesla ve znamení prvních po-covidových výstav v rámci celé střední Evropy.
     Na brněnském Intercanis  Zara (Everlasting Hope for Greynie) bodovala ve třídě otevřené a získala hodnocení Výborná 2/3, res. CAC! Zároveň zde uspělo několik potomků našich chovných psů: Po Bondíkovi to byly sestry Harmony Hanah a Holly Heaven z Lulečských lesů (obě V 1, CAC ve svých třídách a otevření českého šampiona krásy) a po Raulíkovi C's Irony Pepper Grey Marvel (V1, CAJC, BOJ a otevření českého junioršampionátu).  
     V německém Chemnitzu se konala CACIBovka a potěšila hlavně majitele Bondíkových potomků z CHS Šedá radost: Agis započal německý junioršampionát (V1, JCAC VDH), ale úspěšná byla i jeho sestra Akira (V2, res. JCAC VDH).
     A absolutní třešničkou na dortu se stal Orkánek (Everlasting Orcan of Greynie! Na Klubové výstavě slovenského Klubu chovatelov weimarských stavačov bojoval nezvykle "jen" se svou paničkou ve třídě pracovní a byl to boj nejúspěšnější, jaký jen mohl být! Od p. rozhodčího Josefa Pála získal postupně hodnocení
Výborný 1/3, CAC, Klubový vítěz, BOB a nakonec neuvěřitelný BEST IN SHOW!!! Naše radost a nadšení byly o to větší, že toto byla dlouho (déle než rok) odkládaná výstava, kterou byla podmíněna Orkánkova chovnost. Splnění poslední podmínky chovnosti proběhlo tedy ve velkém stylu a my nemůžeme být hrdější! Veliká gratulace Natálce a Samovi, že neutuchají ve svém nadšení a jejich "tah na branku" začíná nést ovoce! Jste nejlepší! :*

break
20.05.2021

ZARA LOVECKY UPOTŘEBITELNÁ

      V sobotu nám velikou radost udělaly Zara (Everlasting Hope for Greynie - Arrya x Alli) s paničkou Romanou, které parádně zvládly podzimní zkoušky pořádané MSKAO v Těšanech u Brna. Zara předvedla moc pěkný výkon a i když se pár chybiček našlo, dokončila v krásné I.ceně s 275 body (nos a vystavení za 4). Moc gratulujeme a děkujeme, děvčata!     

break
04.05.2021

BŘEZOST POTVRZENA

      Těsně před Velikonocemi prožily naše holky (Arrynka s paničkou Haničkou) poněkud dramatickou akci s názvem "inseminace". I když se proti nim spiklo snad vše a my opravdu moc nevěřili, že by akce mohla být úspěšná, tak ultrazvuk před pár dny ukázal, že pár štěňátek si svůj život přece jen vybojovalo! Máme velikou radost a těšíme se na jejich narození na přelomu května a června. Veškeré detaily o tomto vrhu najdete ZDE, ale všechna štěňátka jsou již dávno zamluvena. Držte nám palce, ať vše dobře dopadne.

break
22.04.2021

 NAROZKY CÉČEK

      Naši dva kluci z C-vrhu slaví již 4.narozeniny! Uteklo to strašně rychle a dnes jsou to dospělí a šikovní samci, kteří mají ty nejlepší pánečky. Přejeme jim do dalších let hlavně pevné zdraví a stále plnou misku!

 

break
05.04.2021

BONDŮV NOVÝ LETÁČEK

      S malým zpožděním nechal páneček Bondovi k 6. narozeninám vyrobit krycí letáček. Práce se ujala Eva Černohubová, a tak není překvapením, že se opravdu povedl. Děkujeme! 

break
27.02.2021

GREYNIE NAROZENINY

      Únor je narozeninovým měsícem hned tří z našich pěti odchovaných vrhů výmaráčků. Bohužel už téměř rok trvající protiepidemická opatření různé síly a intenzity nám ani nyní nedovolují sejít se a narozky hromadně oslavit tak, jak u nás bývá zvykem. Tak alespoň virtuálně přejeme všem 23 dotčeným šediváčkům pevné zdraví a stále plnou misku! Ať už nám skončí veškerá omezení a můžeme pracovat a scházet se jako dřív!

      Spolu s vrhem E oslavila své druhé narozeniny i naše "malá" Carrie (Arrya x Alli). Ďáblice, která se o sebe umí postarat vždy a za všech okolností, nám pomalu dospívá do krásné a sebevědomé fenky. Loveckých vloh jí bylo souzeno přehršel, stejně jako temperamentu. Má skvělý nos, přirozenou (a silnou) touhu aportovat a hlavně neskutečnou chuť do práce v poli. Její rádius se počítá ve stovkách metrů a sotva mu stačí kdejaký elektrický obojek. :) Během loňské, na hromadnější akce velmi chudé sezony, stihla úspěšně vykonat zkoušky vloh, zkoušky vodních prací a podzimní zkoušky, vše v I.ceně. Letos nevypadá situace s akcemi o mnoho lépe, ale přesto doufáme, že by se nám mohly podařit přidat ještě lesní zkoušky, a pokud se nám bude dařit, tak snad zkusíme i všestranky. Držte nám palce!
break
break 
23.11.2020 

ORKÁNEK VÍTĚZEM ZKOUŠEK!!

      Navzdory všem proticoronavirovým pandemickým opatřením se v Borském Mikuláši na Slovensku podařilo uspořádat podzimní zkoušky. Zúčastnilo se jich naše hvězdné juniorské duo Orkánek + Natálka a nemohli nás potěšit více! Podali skvělý výkon, který si vysloužil velkou pochvalu sboru rozhodčích, vysloužili si I.cenu a 242/248 bodů a celé zkoušky tak vyhráli!! Moc gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho jména! Držíme palce do další práce!  

 

break
19.10.2020

ORKÁN JUNIORŠAMPIONEM MAĎARSKA!!

      Orkánek se zúčastnil další maďarské výstavy, tentokrát Národní výstavy v Dunaújváros. A vedlo se mu skvěle - spolu s paničkou Natálkou si vybojovali krásné hodnocení Výborný 1, CAC a BOS! Přes veškeré komplikace s letošní výstavní sezónou se jim tak podařilo splnit podmínky pro udělení titulu Junioršampion Maďarska!!
     Covid-19 zasáhl také slovenskou sezonu, a to jak výstavní, tak pracovní. Bohužel. Jakkoliv tenhle tým tvrdě trénoval, musí další plány (uchovnění apod.) s Orkánkem odložit na příští rok. I tak ale tenhle šediváček překonal naše očekávání a po celý rok nám dělal jen radost! Veliké díky majitelům! Jsme na vás pyšní!

break
27.09.2020

         CACT PRO BONDA!!

      Celý tento víkend jsme drželi palce našemu Bondovi a jeho pánečkovi Kubovi. Kluci bojovali na Memoriálu Richarda Šrámka (PZ + ZVP), který pořádal OMS Nový Jičín. A že bylo proč mačkat pěsti! Celý víkend, ale především sobota, se nesl v duchu silné studené fronty, kdy bez ustání lilo jako z konve a teploty nepřekročily 6°C!! Téměř půlka startovního pole tyto podmínky nezvládla a memoriál nedokončila.
     Bond s Kubou ale nezaváhali a po oba dva dny předvedli skvělý výkon! Sobotní podzimní zkoušky dokončili v I. ceně s 288 body a umístili se tak na 3. místě. Nedělní vodu doslova vyšperkovali a s plným počtem bodů bezpečně zvítězili!
Celkově tedy memoriál dokončili s 388 body ze 400 možných, umístili se na 2.místě a vysloužili si titul CACT!!!!! Bonďák již má na svém kontě nějaké res.CACTy, ale plnohodnotný CACT je tento první. O to větší radost z něho máme my i páneček!
     A my jsme kromě toho na oba borce moc a moc pyšné!! Je to skoro neuvěřitelné, že to drobné štěně, které mělo jít na gauč do rodiny, která nechtěla o "lovečině" ani slyšet, dosáhlo takových výsledků! Páneček - naprostý nováček v kynologii - zvládl s Bondem nejen vynikající sportovní i loveckou kariéru, ale sám se také stal myslivcem. Co je pro nás ale nejdůležitější, že Bonda miluje a pečuje o něho tak, že bychom těžko našli v širém světě někoho lepšího!
     A v neposlední řadě nás dnešní výsledek těší i proto, že tímto CACT získal již druhý odchovánek naší CHS - tím prvním byla Bondova sestra Arrya.       

break
20.09.2020

         NITRADOG 2020

      Čtyřdenní mezinárodní výstavy ve slovenské Nitře se zúčastnil náš odchovánek Orkánek (Arrya x Alli). Chlapec se pomalu pěkně dodělává, a to neuniklo pánům a dámám rozhodčím. Po všechny tři dny, kterých se účastnil, si totiž vyběhal hodnocení Výborný 1, CAC a k tomu přidal dokonce 2x res.CACIB. Moc gratulujeme majitelům a děkujeme za veškerou aktivitu a snahu i v těžké životní situaci! Nikdo jiný si úspěch nezaslouží více než vy!  

break
13.09.2020

      KLUBOVÁ SOUTĚŽ TĚŠANY

      V naší oblíbené lokalitě, Těšanech, které nás provázejí od samých začátků naší kynologické kariéry, se letos konala Klubová soutěž KCHVO (podzimní zkoušky v sobotu, vodní zkoušky v neděli). Nechaly jsme se s Carinkou přemluvit k účasti, ačkoliv ještě zdaleka nemáme nacvičeno. Nakonec jsme na Moravě strávily dva příjemné dny a dokonce ani pracovně jsme si neuřízly ostudu!
     Na poli měla Carinka velké štěstí, když hned na společném honu našla zajíce, kterého perfektně vystavila, postoupila a vyklidovala. Tímto svým výkonem okouzlila pány rozhodčí, kteří ji pak za něj opakovaně chválili. Aporty nám ještě stále trošku "drhnou", takže tam jsme pár bodíků ztratily, přesto byl výsledek PZ I.cena, 284/300 bodů, nos 4, 6.místo / 17 vysoko nad naším očekáváním! Nedělní voda už nám takové vrásky nedělala - Carrie je nadšená vodařka, a to ukazuje jak na hluboké vodě, tak v rákosí. Na přinášení kachny z vody se ale projevila nedotaženost našeho aportu a na chování na stanovišti jsem šedivku s ohledem na temperament její i souseda nechala raději na vodítku (zbytečně - dle hodnocení pánů rozhodčích byla "zcela netečná" :) ). Takže ZVP I.cena, 94/100 bodů, 8.místo /13 a naše velká spokojenost. Celkově se ve svém jinošském věku na této Klubové soutěži umístila na krásném 5.místě!!!


      Soutěže se zúčastnil také náš Bond, zkušený to zkouškový matador. Stálo při něm i zkouškového štěstí, a tak nebylo pro nás příliš velkým překvapením, že podal velmi dobrý výkon, a nebýt drobného zaváhání na klidech na stanovišti, celou soutěž by vyhrál. Takto to pro něho znamenalo - i tak skvělé - 2.místo a titul res.CACT!!! Na sobotních podzimkách si vyběhal I.cenu, 293 bodů a 2. místo, na nedělní vodě pak I.cenu, 98 bodů a 4.místo. Kluci jsou naše hvězdy a my jsme na ně moc pyšné! 
     Celkově byly zkoušky výborně připravené a po celou dobu vládla příjemná a přátelská atmosféra, čemuž napomohlo i krásné počasí. Sobotní PZ dokončilo úspěšně 11 startujících ze 17, z toho jeden ve II. ceně. Nedělní vodu pak ze 13 účastníků zvládlo úspěšně 12, z toho dva ve II. ceně.    

 

break
05.09.2020

KLUBOVÁ VÝSTAVA BARTOŠOVICE

      Letošní Klubová výstava se konala na "konci" republiky (severní Morava), a tak nepřekvapí, že naše barvy zde hájili pouze dva zástupci, zato ale parádně. Mladičký Lucky (Everlasting Dream of Greynie - Arrya x Alli) si s paničkou v mezitřídě vyběhal Výbornou a bezchybný posudek. Zkušený Bond (A Wild and Free of Greynie - Rory x Dante) musel s pánečkem ve třídě vítězů bojovat s kvalitativně i kvantitativně značnou konkurencí nejen z ČR, přesto získal skvělý výsledek Výborný 2, res. CAC!! Moc oběma klukům i jejich majitelům gratulujeme a děkujeme, že vážili dlouhou cestu!
     Moc nás taky těší, že Lucky se pořádně obul do loveckého výcviku a už se může chlubit pěknými pokroky. Jen tak dál!

  

break
28.08.2020

RORYNKA SLAVÍ

      Někdy se člověku opravdu nechce věřit, jak ten čas letí... Naše "malá" Rorynka, dnes už nejen matka, ale i babička a prababička, slaví už své deváté narozeniny! Je stále v dobré kondici, i když se sem tam nějaký ten seniorský neduh ohlásí (trápí ji chronický zánět šlach a občas pobolívá páteř...). Stále s námi ale zvládá několikakilometrové ranní procházky, vždy se hlásí o pořadí, když s Carinkou cvičíme, a nedopustí, aby se panička o pár minut zpozdila s podáváním večeře... Holka naše zlatá, jen ať ti to zdravíčko ještě dlouho a dlouho vydrží!  

break
10.08.2020

PO DLOUHÉ DOBĚ...

      Po všech změnách, zklamáních, nepříjemnostech a starostech, které nám (a určitě nejenom nám) přinesl život v první polovině roku 2020, konečně přišla chvíle, kdy je čas (a snad i nálada) dohnat resty, které se nám tady za tu dobu nakupily. Sice díky covid-19 i psí svět tak trochu "stál", ale něco málo se přece jen událo a aspoň to bylo v převážné většině pozitivní a radostné... 

break
10.08.2020

ORKÁNEK OPĚT ZÁŘÍ

      V červenci za naše barvy bojoval opět Orkánek, a sice na třídenní mezinárodní výstavě v Nitře. A vedl si parádně: Při své premiéře v dospělé třídě doma na Slovensku získal hodnocení 3x Výborný 1 + CAC, 2x res. CACIB a krásně tak zahájil svou cestu za slovenským šampionátem krásy. Moc gratulujeme a děkujeme majitelům za reprezentaci! 

break
10.08.2020

        NAROZKY DÉČEK

      V červenci jsme oslavili narozky našeho jediného trošku více holčičího vrhu, a sice Déček. Sice se nám také nepodařilo sejít se najednou, ale nakonec to byla fajn příležitost sejít se naopak s některými dvakrát. Jako tradičně vždy proběhla pořádná procházka, tentokrát i s koupačkou, následovaná posezením a pohoštěním u nás doma, včetně dortu a dárečků pro oslavence. Popřáli jsme všem (a přejeme i nadále) pevné zdraví a stále zdravý a šťastný život. A skvělým pánečkům děkujeme, že jim tento život umožňují!

break
10.08.2020

CARRIE PRVNÍ ZKOUŠKY + ORKÁNKŮV ÚSPĚCH V MAĎARSKU

      V druhé polovině června jsme se s Carinkou zúčastnily Zkoušek vloh pořádaných OMS Třebíč. Za deštivého a větrného pracovala šedivka parádně a od pánů rozhodčích si vysloužila I.cenu a plný počet bodů (kromě "kontumačního" klidu před srstnatou). Umístila se na 5.místě z 19 účastníků, přičemž o pořadí na 3.-7.místě rozhodoval pouze věk. Udělala mi velikou radost...

      Tentýž víkend bojoval na poli výstavním Carinky brácha Orkán. Na dvoudenní mezinárodní výstavě v maďarském Pápa získal 2x Výborný 1, v sobotu ve třídě mladých přidal CAJC a JBOB, v neděli v mezitřídě pak dokonce CAC, CACIB a BOB! Moc gratulujeme majitelům a jen tak dále!   

break
10.08.2020

RAULÍK OBNOVIL DCM-CERTIFIKÁT

      S malým zpožděním, způsobeným všemi možnými karanténami a omezeními se majitelům Raulíka konečně podařilo dostat se na brněnskou kliniku a nechat obnovit Raulíkův DCM-certifikát. Šedivák je stále zdravý jako řípa...

break
10.08.2020

           LUCKY DEVÍTILETÝ

      V květnu pro změnu slavil narozeniny náš Lucky (Bromhund Sensation at Greynie), a to hned deváté! Oslavil je v plném zdraví a ve skvělé kondici, za což moc děkujeme především paničce Báře! A Luckymu přejeme, ať mu to vše vydrží ještě na jednou tolik.. minimálně!

break
10.08.2020

       RAULÍKOVI PRVNÍ POTOMCI

      V dubnu se našemu Raulíkovi narodili první potomci, a to 5 kluků jako buků a 2 krásné princezny v CHS Grey Marvel. Moc nás těší, že jedna z nich zůstala doma a snad ji také brzy uvidíme ve výstavních kruzích i na poli.

 

break
10.08.2020

     ÚNOROVÉ NAROZKY

      V únoru hned tři naše vrhy oslavily narozeniny: pro Áčka to již byly páté, pro Béčka čtvrté a pro benjamínky Éčka první. Oslavili jsme to několikrát, ale co nás těší nejvíce je to, že všichni mají nádherný a šťastný život s těmi nejlepšími pánečky. Ani není co jim popřát jiného - snad jen i nadále pevné zdraví!

break
21.02.2020

  LUCKY OBNOVIL DCM-CERTIFIKÁT

      Náš veterán Lucky splnil ve věku 8 a 3/4 roku svou povinnost chovného psa a znovu získal DCM-certifikát na předepsaném pracovišti, což znamená, že i v tomto pěkném věku má zcela zdravé srdce. Nic nepotěší více než takový výsledek!

break
15.02.2020

     GREYNIE NAROZKY 2020

      Letošní Greynie-narozky jsme slavily natřikrát. Sobotu 8.2. uspořádala oslavu prvních narozenin Éček (a tedy i naší Carrinky) Hanička na jezeře Sadská. Sešla se plka z tuctu sourozenců + mamka Arrya a babička Rory. Za krásného slunečného počasí se pořádně vyřádili, a to i s několika koupelemi. :) Ani následné občerstvení v hospůdce nemělo chybu!
     Ve čtvrtek, v den svých skutečných narozenin, pak slavila Carinka soukromě. Pořádná procházka je u nás vcelku standard, ale těch dárečků a dobrůtek, co dostala, to už bylo nad rámec všeho! Kupodivu, některé hračky dosud vydržely.. :)
     A v sobotu 15.2. se měly konat trediční narozeniny všech Greynie-vrhů. Bohužel, letos nám do toho "hodila vidle" všemožná zranění a nemoci, a to jak psů, tak pánečků, hárání a další nepředvídatelné okolnosti. Takže nakonec jsme z oslavy udělaly cvičení lovecké kynologie v komorním složení našich dvou holek a naší milé Arrynky s paničkou Haničkou. Doplněno o parádní procházku a občerstvení s dortem to byl nakonec super den! Moc děkujeme, holky naše, že jste nás v tom nenechaly! <3 A všem odchovánkům alespoň touto cestou přejeme i nadále pevné zdraví, neutuchající lásku vašich dvounožců a spoustu radostí a zážitků!! A všem majitelům moc děkujeme, že o šediváky skvěle a s láskou pečujete, že jsou všichni živí, zdraví a šťastní!! Máme vás rádi!! 

break
02.02.2020

        DUOCACIB BRNO

      Letošní největší česká dvoudenní výstava byla pro nás velmi úspěšná, a to především v neděli. Zúčastnilo se celkem 5 odchovánků, z toho 4 po oba dva dny:
- Brave Raoul de Greynie "Raul" (Nash x Rory) - V 1/4, CAC, res. CACIB + V 2, res. CAC - zahájil Grandšampiona ČR!!!
- Everlasting Hope for Greynie "Zara" (Alli x Arrya) - V1, CAJC, BOJ + V2 - zahájila Junioršampiona ČR!!!
- Everlasting Wind of Greynie "Coffee" (Alli x Arrya) - V1/3, CAJC + VD4/5 - zahájil Junioršampiona ČR!!!
- Everlasting Orcan of Greynie "Orkán" (Alli x Arrya) - V2/3 + V3/5
- Daring Rascla Philip Greynie "Fill" (Gambler x Rory) - VD2 
Všem majitelům děkujeme za účast a moc gratulujeme! Jen tak dále!   

 

break
29.01.2020

ORKÁN JUNIORŠAMPIONEM SLOVENSKA

      Téže výstavy se účastnil i náš odchovánek z vrhu E Orkán. I jemu se dařilo po všechny tři dny, a tak i on si z Nitry odvezl diplom šampiona - tentokrát Junioršampiona Slovenska!! Moc gratulujeme majitelům i handlerce a držíme palce nadále! (na foto vlevo)

break
27.01.2020

LUCKY VETERÁNŠAMPIONEM SLOVENSKA

      Náš drahý Luckynek se půl roku poté, co dosáhl veteránského věku, zúčastnil 3-denní mezinárodní výstavy ve slovenské Nitře. A vedlo se mu skvěle - po všechny tři dny získal hodnocení V1, Best of Veteran a stal se tak na první pokus Veterán šampionem Slovenska!! Veliký dík paničce Báře, že jej udržuje ve skvělé kondici a že se rozhodla tuto kondici ukázat světu! Díky, Baru!

break
04.01.2020

       NOVOROČNÍ PROCHÁZKA

      Nový rok jsme zahájili tradiční novoroční procházkou - tentokrát v trochu barevnějším složení. I tak (nebo právě proto?) to bylo moc fajn!

break
break
9.12.2019

       ÉČKA ZAHAJUJÍ V MLADÝCH

      Uteklo to jako voda a naše "malá" štěnda už vyrostla ze třídy dorostu a musí bojovat ve - většinou bohatě obsazené - třídě mladých.
     Svou premiéru si takto odbyla Zarinka, a to na podzimní pražské dvoudenní mezinárodce. Děvčata se trochu "prala" s předvedením, ale i tak si odnesly pěkné výsledky: po sobotní Velmi dobré to v neděli byla Výborná 4 ze 6 účastníků. 
     Na slovenské Winter show (3x CACIB v Nitře) podobně debutoval Orkánek. Po výpadku handlerky musela zaskočit panička-nováček, ale to je vůbec nerozhodilo! Otevřeli svůj další šampionát a odnesli si krásná hodnocení: V1, CAJC + 2x Výborný 2!! Moc oběma gratulujeme a přejeme, ať se daří i nadále!               

30.11.2019

         SEZÓNA HONŮ

     A je tu podzim a s ním další lovecká sezóna, která se nám letos povedla a Rorynka si užila hned několik honů, na které jsme byly pozvané do severních Čech i na Vysočinu. A velkou radostí je pro nás i to, že některé z pozvánek byly od našeho odchovánka Bonda, jehož páneček se pustil do myslivosti s vervou jemu vlastní. Děkujeme!

 

break
20.11.2019

    Z RAULÍKA JE CHOVNÝ PES!!!

     S velkým potěšením představujeme našeho nového chovného psa! Je jím náš Raulík, tyrkysové štěňátko z vrhu B, syn hvězdného otce Nashe a hlavně velmi krásný a šikovný pes s úžasnou přátelskou povahou. Moc děkuji majitelům, že ušli tu - místy poněkud trnitou - dlouhou cestu, i když původně si Raulíka brali "jen" jako rodinného mazlíčka. Veškeré podrobnosti o Raulíkovi najdete na jeho stránce ZDE.  

break
28.10.2019

PRVNÍ ŠAMPIONI VRHU E!!!

     Pouhých 8 měsíců života stačilo Zarince a Orkánkovi k dostažení prvního titulu, a sice titulu Slovenský šampion štěňat!!! Na víkendové třídenní mezinárodní výstavě psy Danube CACIB Bratislava si ze třídy dorostu vždy odnášeli hodnocení Velmi nadějný 1. Moc gratulujeme majitelům a děkujeme za reprezentaci!! Jen tak dál!!

break
14.10.2019

VETERÁN LUCKY NA VÝSTAVĚ

     Na sobotní mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích se předvedl náš aktuálně nejstarší šedivák - Luckynek. Krátce po doléčení úrazu tlapky si ze třídy veteránů odnesl hodnocení Výborný 1 a učinil tak další krůček směrem k veteránskému šampionátu. Děkuji paničce Báře, že vážili dlouhou cestu a že Luckyho stále udržuje v dokonalé kondici. Držím palce nadále!

break
13.10.2019

FILL VÍTĚZEM ZKOUŠEK VLOH!

     Náš "malý" Filda (Daring Rascal Philip Greynie - Rory x Gambler) se předvedl v tom nejlepším světle na zkouškách vloh pod OMS Brno -venkov. Své první lovecké zkoušky proměnili s paničkou doslova v koncert a dokončili je v I.ceně s plným počtem bodů (228)! Tím si vybojovali celkové vítězství, což nejen v takto mladém věku (15 měs.) potěší dvojnásob! Moc děkuji paničce za pečlivou přípravu a posílám obrovskou gratulaci! Jen tak dál!                

break
23.09.2019

     ARYNKA NA MEMORIÁLU J. DOSTÁLA

     Arynka s paničkou se o víkendu zúčastnily Memoriálu Jaromíra Dostála (CACT). Pole se jim nepovedlo podle jejich představ a limitní dvojka je hodila do III.ceny. Přesto dosáhly výsledku hodného velké gratulace - 437/492 bodů, 4.místo! Tuto náročnou soutěž dokončilo pouze 5 psů z 12 (dva v I.ceně, jeden ve II.ceně a dva ve III.ceně. Jsem na vás pyšná, holky moje!      

break
31.08.2019

      KLUBOVÁ VÝSTAVA KONOPIŠTĚ

     Samotný závěr srpna patřil především opět našim Éčkům, která se v počtu čtyř (!) představila na Klubové výstavě KCHVO na Konopišti. Ve velké konkurenci a pod přísným zrakem zkušených rozhodčích si znovu vybojovala výborná hodnocení a my jsme na ně moc pyšní! V nezvykle velké a kvalitní konkurenci veteránek se pak v této třídě poprvé představila naše Rorynka a odnesla si nádherný posudek s jedinou výtkou "srst v línání".
  - Everlasting Hope for Greynie "Zara" - Velmi nadějná 1/6
       - Everlasting Storm at Greynie "Carrie" - Velmi nadějná 2/6
       - Everlasting Wind of Greynie "Coffee" - Velmi nadějný 2/4   
       - Everlasting
Dream of Greynie "Lucky" - Nadějný 4/4
        - Gem of Aleck from Atria Cordis "Rory" - Výborná 3/5
Výběru do chovu - snad nejobávanější "disciplíny" na klubových výstavách - se zúčastnil Raulík s paničkou Andreou. A byli nejšikovnější, o čemž svědčí naprosto ideální bonitační kód, který obdrželi! Tímto Raulík splnil poslední podmínku chovnosti a po vyřízení formalit se stane českým chovným psem!! Moc děkuji majitelům, že tu dlouhou a trnitou cestu nevzdali, i když občas to bylo opravdu náročné. Věřím ale, že to za to stálo, protože Raulík je krásný a šikovný pes s tou nejúžasnější povahou...

break
28.08.2019

         RORYNKA JE VETERÁN

     Jen těžko tomu uvěřit, ale naše věčně pozitivní a ztřeštěná Rorynka se dnešním dnem stává veteránkou - slaví své 8. narozeniny! A oslavila je tradičně tuplovanou procházkou, parádním dortem a spoustou dobrot. Přejeme jí hlavně pevné zdraví a ještě spoustu let v plné kondici! Máme tě rádi, holka naše pobrkaná! <3

break
24.08.2019

        SRPNOVÉ VÝSTAVY

     A ve výstavním světě patřil srpen našim Éčkám. Na dvoudenní mezinárodní výstavě Dodanube Bratislava se představili Brňáci Zara a Coffee a Slováček Orkán, na Interdogbohemia Mladá Boleslav o týden později pak naše Carrie. A vedli si parádně:
- Everlasting Hope for Greynie "Zara" - 2x Velmi nadějná 1
- Everlasting Orcan of Greynie "Orkan" - Velmi nadějný 1
- Everlasting Wind of Greynie "Coffee" - Velmi nadějný 2
- Everlasting Storm at Greynie "Carrie" - Velmi nadějná 2

break
21.08.2019

        RAULÍK MÁ PO ZKOUŠKÁCH

     Obrovskou radost nám v létě dělal náš Raulík (Brave Raoul de Greynie - Rory x Nash)! Po velkém zklamání, které nám přinesla slovenská výcvikářská scéna, se nám podařilo nechat Raulíka vycvičit jednomu z nejlepších a nejzkušenějších českých drezérů. A vyplatilo se nad očekávání! Raulík si postupně mohl připsat tyto parádní výsledky:
- Zkoušky z vodních prací - I.cena, 98/100 bodů
- Podzimní zkoušky - I.cena, 285/300 bodů
- Lesní zkoušky - I.cena, 233/240 bodů
Lépe to snad ani dopadnout nemohlo! Tímto má Raulík splněny české pracovní chovné podmínky...

break
09.07.2019 

        OSLAVA S Déčky

     Dnes slaví naše holky + Fill z vrhu "D" první narozeniny! S holkama (a dalšími Greyniečaty) jsme to  parádně oslavili už v neděli, kdy za námi přijeli na krásnou procházku a (myslím) příjemnou grilovačku, šediváci si pošmákli na narozeninovém dortu i hovězích kostech a potěšili se dárečky. Všem jsme popřáli hlavně pevné zdraví, protože o vše ostatní se postarají jejich skvělé rodiny. Moc děkujeme, že jste dorazili!

break
04.07.2019

       CARRIE

     Naše malá Carinka bude mít za týden již 5 měsíců. Tedy "malá"... roste jako z vody, už je to docela velká holka! Je moc rozumná a šikovná, doma snad ještě nic nezničila, pouze miluje pelíšek plný bot. Zahrada to zatím odnesla dvěma vykopanými dírami a já upřímně doufám, že u toho by mohlo zůstat. :) Jinak je ale celá divá do práce. Začíná pomalu vystavovat, resp. přiznávat Rorce, zajímá ji každá stopička zvěře, má výborný nos. A úplně největší je to vodomil! Od začátku bez jakýchkoliv obav chodí do vody, poslední dny už tam doslova skáče. Neexistuje, aby aport z vody přinesl někdo jiný než ona! Je to ďáblice a jsem moc zvědavá, co všechno mi ještě předvede..

break
29.06.2019

NÁRODNÍ VÝSTAVA KLATOVY

     O týden později si svou premiéru odbyl malý Lucky, další klučík z Éček. Společnost mu při tom dělala naše Carrie. A oba dva si vedli skvěle - zvítězili ve svých třídách s hodnocením Velmi nadějný 1. Předvedli se i v závěrečných soutěžích, ale vzhledem k velikému vedru a jejich nízkému věku už byli tak unavení, že se zde dala započítat pouze dobrá zkušenost pro příště. Následná koupačka na nedaleké pískovně byla nejlepším a nejveselejším úsekem celého dne.

- Everlasting Dream of Greynie - VN 1/3
- Evelasting Storm at Greynie - VN 1/2
break
22.06.2019

INTERCANIS BRNO

     Ve věku 4 měsíce a týden si první čtyřka z vrhu E odbyla svou výstavní premiéru na mezinárodní výstavě Intercanis Brno.  A sice Dawn, Coffee, Zara a naše Carrie. Maďarské paní rozhodčí Farkasháziné Folkmann se líbili natolik, že nejen že jim všem udělila známku Velmi nadějný, ale v pořadí je dokonce nechala porazit své o více než měsíc starší sestřenice a bratrance, potomky našeho Bondíka. Výstavní premiéru v hale si odbyl také náš skoro roční Filda a i on si vedl parádně. Konečné výsledky vypadaly takto:

     - Everlasting Dawn for Greynie - VN 1/4
- Everlasting Wind of Greynie - VN 2/4
- Everlasting Hope for Greynie - VN 1/3
     - Everlasting Storm at Greynie - VN 2/3
     - Daring Rascal Philip Greynie - Výborný 2/3 
     Třešničkou na dortu pak byl Lucky, který ve velkém stylu zahájil českého veteránského šampiona: Bromhund Sensation at Greynie - V1, BOV, BEST OF OPPOSITE SEX, TOP 6 BIS Veteran!!!!   
break
14.06.2019

EURO DOG SHOW WELS

     Ve Welsu, který je pro nás nebližší rakouskou výstavou, se překvapivě nepředvedli téměř žádní čeští psi - kromě našich. Ve třídě pracovní nastoupil s handlerkou Simonou Garanovou náš Bond (A Wild and Free of Greynie) a vyběhali si známku Výborná. Zcela poprvé se ve veteránech předvedl Lucky (Bromhund Sensation at Greynie) a s paničkou Bárou získali hodnocení Výborný 2, res. Evropský vítěz veterán. Oběma klukům moc gratulujeme!  

break
02.06.2019 

EVERLASTING  SRAZ č. 1

     První červnovou neděli uspořádala Hanička, majitelka Arrynky a "chovatelka" štěňátek z našeho vrhu E, první setkání jejich nových majitelů. V Kersku, v přímé blízkosti Labe, si pckové užili fajnovou procházku, spoustu hrátek a také první setkání s křepelkou. Pánečkové si pak odnášeli hlavu jako pátrací balon, neboť se dozvěděli spoustu informací ze základů poslušnosti a lovecké kynologie od Petra Flachbarta, základů tréniku na výstavy od naší Páji a všemožné provozní a praktické informace od nás dvou chovatelek.

 

break
18.05.2019

          CARRIE & SPOL.

     Naše malá Carinka roste jako z vody, ostatně v pondělí oslavila 3 měsíce svého života. Je to neskutečný ďáblík, který neustále visí na Rorce, jejich uších, krku, slabinách... Na druhou stranu dokáže několik hodin téměř bez hnutí ležet v restauraci pod stolem - jak říká Pája, bude to asi "hospodský pes". :))) Překvapila svou vášní pro aportování zvěře, k němuž se nachomýtla v podstatě náhodou už před pár týdny. Tahání bot po domě pak už tolik nepřekvapuje.. :))
     Párkrát už se sešla s několika svými sourozenci a vždy si to všichni moc užili. Ostatně všechna štěnda z tohoto velikého vrhu mají skvělé rodinky a majitele, kteří se parádně starají a je radost se s nimi vidět. Už se těšíme na "celovrhové" setkání za pár týdnů!   

break
06.05.2019

KRÁSNÉ ÚSPĚCHY NA KLUBOVÉ VÝSTAVĚ

     Víkendová Speciální výstava Klubu chovatelů výmarských ohařů v krásném prostředí zahrady zámku ve Slavkově u Brna nám nečekaně přinesla parádní výsledky. Zastoupení jsme měli jen "pánské" a tedy u paní rozhodčí Hany Ahrens. Výstavní premiéru si v necelých 10 měsících odbyl náš Filda (Daring Rascal Philip Greynie - Rory x Gambler), který si ze třídy mladých odnesl známku Velmi dobrý. V bohatě obsazené třídě pracovní zazářil Raulík  (Brave Raoul de Greynie - Rory x Nash) - Výborný 1/8 & CAC!!! A konečně ve třídě vítězů se předvedl Bond (A Wild and Free of Greynie - Rory x Dante) a krásným Výborný 2 & res.CAC korunoval úspěšný den. Moc všem gratulujeme a hlavně děkujeme za reprezentaci! Děláte nám radost!      

break
27.04.2019

RORY DCM NEGATIVNÍ!!

     V krátké době máme další skvělou zprávu! Naše - již skoro veteránka - Rorynka konečně absolvovala screening na dilatační kardiomyopatii. Vyšetření se nám posunulo až na nynější dobu, neboť na začátku jsem nechtěla s fenkou, na které se již nebude chovat, zabírat termín těm, kteří to měli povinné stihnout do konce února, pak se mi do toho nacpaly daně a další povinnosti začátku roku a ve finále i Rorčina akutní kastrace. S 3-týdenní objednací lhůtou z toho nakonec byl konec dubna. Ale nevadí - výsledek je nejlepší, jaký mohl být, a v Rorčině věku potěší dvojnásob! Máme velikou radost a jsme rádi především za všechny naše odchovánky...

     

break
21.04.2019

PRAGUE EXPO DOG 2019

     Letošní "domácí" výstavu jsem s malou (a tedy nenaočkovanou) Carrie po letech strávila doma a naše "barvy" hájila pouze Daisy, naše holčička z loňského vrhu Rorky s Gamblerem. V čerstvých 9 měsících si odbyla svou premiéru ve třídě v mladých a podařilo se jí to nad očekávání. U p. rozhodčího Ing. Formánka si ve velké konkurenci 5 feneček vybojovala hodnocení Výborná 2!! Milé překvapení u naší hubeňule.. Moc děkujeme panu rozhodčímu za tento verdikt i majitelce Hance, že přes nachlazení přece jen dojely. A samozřejmě velký dík patří i naší Páje za tradičně dokonalý handling!   

break
18.04.2019

MÁME NOVÝ PŘÍRŮSTEK !!

     Nejveselejší novinkou za posledních několik týdnů je ta dnešní, a sice že jedna princeznička z vrhu E zůstává doma! Tedy ne tak docela - z Poděbradska, kde se narodila a vyrůstala s mámou a 11 sourozenci, se přesunula k nám do Tachlovic, neboť bude další členkou naší rodiny a parťačkou naší Rorky. A tou vyvolenou je červená fenečka Everlasting Storm at Greynie, které  na počest její skvělé prababičky (a taky jedné femme fatale z jednoho televizního seriálu, stejně jako tomu bylo u Rory...) jí říkáme Carrie. Doufáme, že nám přinese spoustu radosti a rozptýlení.  

break
07.04.2019

BUDEME SE LOUČIT

     Naše malá Éčka už se přehoupla přes 7.týden svého věku, a tak pomaličku nastane čas loučení. Celá dvanáctka má skvělé pánečky, kteří už se jich nemohou dočkat, a - až na Orkánka - všichni zůstanou "doma" v ČR. Tento týden absolvovali čipování a první očkování a všichni to zvládli na jedničku. Dnes jsme si je ještě naposledy vyfotili v postojích, ale mnohem zábavnější jsou prý výlety do okolí, které cvrčkové poslední dny absolvují.
     Tady tedy výsledek dnešní foto-seance, ale brzy přidáme celému vrhu speciální stránku s detailními informacemi o každém štěndu, jak je u nás zvykem. A pak už si jen budeme přát, aby se prckové měli skvěle, dělali radost svým pánečkům a tedy i nám...

 

break
06.04.2019

DAISY SE UKAZUJE SVĚTU

     Velkou radost nám poslední dva víkendy udělala naše 8-měsíční Daisy, holčička z D-vrhu po Rory a Gamblerovi. Před týdnem se jako první "vlaštovka" z tohoto vrhu zúčastnila jarního svodu, pořádaného OMS Kladno. A vedly si s paničkou Hankou parádně, o čemž svědčí bezchybný posudek.
     A dnes si teprve podruhé vyzkoušela výstavní kruh, a to na Národní výstavě psů v Ostravě. A ani tady nezaváhala - s Pájou zvítězily ve třídě dorostu, kde jim konkurovaly další dvě krásné fenečky. Moc gratulujeme majitelům a děkujeme, že vážili cestu přes půl republiky!

break
28.03.2019

RAOUL DCM NEGATIVNÍ

     Dalším odchovánkem, kterému majitelé nechali vyšetřit srdíčko, se stal Raulík (Brave Raoul de Greyni - Rory x Nash). A my můžeme s radostí oznámit, že ani on na něm nemá jedinou známku DCM.

break
16.03.2019

ŠTĚŇÁTKA MAJÍ MĚSÍC

     I dnešní novinka dokazuje, jak čas zběsile letí... Naše úžasná dvanáctka už slaví měsíc svého života!! A jsou to už pořádní buclíci - všichni mají přes 3 kg a jsou neuvěřitelně šikovní. Až na malé nehody dodržují čistotu v bedně vyprazdňováním na k tomu určené podložky,už 10 dníbaští maso  (a že na jednu dávku padne 1,5 kg směsi!) a jsou to neskuteční mazlové.      

      K jejich "měsíčninám" jsme zkusili nafotit první postoje a nutno podotknout, že všichni prckové byli moc šikovní. A tím pádem i výsledek stojí za to - už se těšíme, jak mrňata porostou a jak budou vypadat za dalších pár týdnů.

break
27.02.2019

ÁČKA SLAVÍ

     Těžko tomu uvěřit, ale naši miláčkové z vrhu A dnes slaví už čtvrté narozeniny! Shodou okolností oba dva, kteří jsou z původní pětky chovní, jsou čerstvě pyšnými rodiči - Bondík se může pochlubit 8 krásnými a šikovnými potomky s Lollou a dalším vrhem na cestě, Arrynka má tu svou kopu kluků a 3 princezniček...
     Lásky naše, přejeme vám pevné zdraví a stále tolik lásky vašich pánečků! 

break
13.02.2019

NARODILA SE NÁM ŠTĚŇÁTKA!!!

     Dnes máme tu nejúžasnější zprávu! Naší odchovance Arrynce se narodila štěňátka! A není to jen tak nějaký vrh - tahle holčička se předvedla jako skvělá chovná fenka a zcela bez zásahu zvenčí porodila během 8 hodin celkem 12 velkých a silných štěňátek!! Je mezi nimi 9 kluků jako buků a 3 krásné princezničky! Všichni se mají čile k světu a Arynka se o ně skvěle stará, jako by to ani nebyla její premiéra.
     V tomto počtu asi nepřekvapí, že někteří kluci jsou stále volní. Proto pokud máte zájem o šikovného, chytrého a přátelského pejska, neváhejte se ozvat (j.pichova@volny.cz, tel. 603328104). Štěňátka jsou odchovávána u majitelů Arynky nedaleko Poděbrad, ale i oni vás rádi přivítají a seznámí se svou psí rodinkou.

  

break
09.02.2019

ŠTĚŇÁTKA NA CESTĚ

     Každým dnem netrpělivě očekáváme narození našeho vrhu E. Arynka nám narostla do skutečně nečekaných rozměrů (viz foto pořízené před pár dny). Už jí moc nechutná jídlo, i když ještě před pár dny by snědla i mámu a tátu. Také s pohybem už to není, co bývalo - raději odpočívá u krbu a sbírá síly na blížící se porod.
     Moc se těšíme a jsme velmi zvědaví, jak velká nadílka to bude. Držte palce.

  

break
08.02.2019

NAROZENINY B-TEAMU

     Dnes slaví své už třetí narozeniny naši milovaní odchovánci z vrhu B. Přejeme jim všem pevné zdraví a stále tu láskyplnou náruč jejich dvojnožců. Všechno nejlepší, miláčkové!

break
28.01.2019

NOVÁ SEZONA - DALŠÍ ÚSPĚCH

     Hned na začátku nového roku nám udělal velkou radost Bond, který se zúčastnil 3-denní mezinárodní výstavy ve slovenské Nitře. Nejen ve své třídě šampionů, ale i v rámci celého plemene musel bojovat s početnou mezinárodní konkurencí (CZ, PL, AUS, NL, HU). Přesto hned první den parádně zabodoval - u p. rozhodčího Václavíka získal hodnocení V1/3, CAC, res.CACIB!! Tímto výborným výsledkem dokončil svůj první zahraniční titul - Slovenský šampion krásy!!!
     Další dny si pořadí s konkurenty různě "prohazovali", takže do průkazu původu přibyly zápisy V2/3, res.CAC a V3 - prostě stále výborný, což nás moc těší. Děkujeme za skvělou reprezentaci naší CHS a ještě jednou gratulujeme!    

break
03.01.2019

DOZVUKY ÚSPĚCHŮ ROKU 2018

     První letošní novinka se se bude týkat dvou "bodovacích" úspěchů našich odchovánků za loňský rok. Překvapivá zpráva přišla ze Slovenska, kde náš Raulík (Brave Raoul de Greynie) vyhrál Open Slovakia Dog Cup 2018 mezi výmarskými ohaři, byl tedy absolutně nejúspěšnějším výmarákem ze všech účastníků slovenských výstav!! Na to, že těchto výstav neabsolvoval ani polovinu, krásný úspěch!
     No a tady v ČR máme naši úžasnou Arrynku, která nás překvapila 3. místem v klubové pracovní soutěži o Pohár Františka Krejčího!! Měla opravdu parádní sezonu, její CACT z všestranných zkoušek nám vyrazil dech už na podzim a toto umístění už je jen třešničkou na dortu. Mám velikou radost, že paničku Hanku práce tak chytla a že to holkám tak jde! Moc a moc gratuluju, všem zmíněným!   

   

break
 
 
 
break
16.12.2018

CHOVATELSKÉ PLÁNY

     Naši odchovánci z vrhu A pomalu dospěli, a tak přichází doba, kdy se i oni začnou uplatňovat v chovu. Bond (A Wild And Free of Greynie) má již potvrzeno úspěšné oplodnění fenky Lolly v CHS Grey Marvel - štěňátka by se měla narodit v druhé půlce ledna. Ve čtvrtek a v sobotu proběhlo krytí Arrynky (A Wild Blossom Arrya Greynie) krásným Allim a nám nyní nezbývá než doufat, že za 3 týdny budeme mít také potvrzenu březost. Podrobnosti o tomto vrhu najdete ZDE. Ještě před krytím zodpovědní majitelé také nechali vyšetřit Arrynku na DCM - negativní výsledek k nahlédnutí ZDE.
     Arrynka bude zatím odpočívat, ale Bond si stále naplno užívá lovecké sezony.

break
09.12.2018

DOUBLE ÚSPĚCH V NITŘE

     Nečekaný úspěch naší malé chovce přinesla dvoudenní mezinárodní výstava ve slovenské Nitře. Naše barvy hájili naši odchovánci Bond a Raulík a nemohli dopadnout lépe! V sobotu u rozhodčího p. Václavíka Bond vybojoval Výborný 1 a CAC ve třídě pracovní, Raul dokonce V1, CAC, CACIB a BOB ze třídy šampionů!! V neděli si to pak kluci vyměnili - Raul V1, CAC, res.CACIB, Bond V1, CAC, CACIB a BOB u p. Havelky!! Raulík se tímto stal slovenským Grand šampionem!! Moc děkuji majitelům obou za skvělou reprezentaci a moc gratuluji! Jsem na vás opravdu moc pyšná... 

  

break
07.11.2018

BOND MÁ ZDRAVÉ SRDCE

     V českém chovu výmarských ohařů se objevila závažná dědičná nemoc srdce dilatační kardiomyopatie (DCM). Je to velmi zrádná nemoc, kterou je možno diagnostikovat až poté, co se začne rozvíjet, a to může být kdykoliv mezi 2-10 lety věku. To je samozřejmě velmi nebezpečné pro chov, protože tak může postižený jedinec do svého "odhalení" zplodit množství potomků. KCHVO na základě tohoto zjištění přijal zásadní opatření (podrobnosti ZDE), k nimž patří povinná každoroční kardiologická vyšetření specializovaná na DCM.
     Náš Bondík se tohoto vyšetření zúčastnil jako jeden z prvních na klinice ve Slaném. A jak jsme si troufli očekávat, vyšetření bylo negativní. Stejně jako všem ostatním byla i Bondíkovi odebrána také krev pro genetický výzkum, který snad brzy povede k vývoji testu DNA pro tuto zrádnou nemoc.       

break
22.10.2018

RAUL OTEVÍRÁ DALŠÍ ŠAMPIONÁT

     Raulík s pánečky se tentokrát vydali na jih a na třídenní a nezvykle bohatě obsazené mezinárodní výstavě v maďarském Komárně si vybojoval V1, CAC a 2x V2, res.CAC. Tím zahájil cestu za šampionem krásy Maďarska. Gratulujeme a držíme palce za rok na dokončení! 

break
21.10.2018

DALŠÍ VŠESTRANNÝ ÚSPĚCH PRO ARRYNKU

     A protože prý končit sezonu II.cenou není cool, střihla si Arrynka s paničkou ještě jedny všestranky, tentokrát v Litoměřicích. A na těžkých zkouškách, kde ze 17 účastníků dokončilo pouhých 7, opět potvrdily své kvality! I.cena, 438 bodů, 3.místo, Nejlepší les!!! Co víc dodat? Jsou to prostě hvězdy!! Holky moje, moc vám děkuju a dmu se pýchou! A taky už se trochu těším na štěňátka...  ;)

break
11.10.2018

NEJSMUTNĚJŠÍ DEN :(

     Dnes nás velmi zarmoutila naše Andulka, protože prohrála svůj boj se selhávajícími ledvinami. Ač jsme spolu s veterináři dělali, co jsme mohli, osud se nám porazit nepodařilo - dal nám jen o něco více než týden. Nevíme, zda by to pro nás bylo snazší, kdybychom ji viděli stárnout, postupně slábnout a uvadat. Ale takto to pro nás byl rozhodně šok. Ta naše - i v 11,5 letech - nejsilnější, nestárnoucí  a nesmrtelná holčička nám najednou odcházela před očima...
     Andulka byla vytouženým "zvířátkem" pro malou Páju a o trošku většího Máru. Byla neskutečný parťák a spřízněná duše nejen pro ně, ale možná ještě víc pro mě. Byla víc než poloviční člověk... <3 Ovlivnila náš život tak jako nikdo a nic jiného. Přivedla nám do něho spoustu nových přátel, otevřela nečekané obzory, přinesla spoustu radostných chvil a nechala nás okusit chuť vítězství. Tohle už nikdo a nic nepřekoná. Byla první a jedinečná...
     Andulko naše, run free.. Věřím, že na nás se shora budeš dávat pozor, a doufám, že tam na mě počkáš...     

break
07.10.2018

KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY

     První říjnový víkend se konaly všestranné zkoušky KCHVO, na které jsme se velmi těšili, protože na ně byli přihlášeni naši dva "áčkoví" experti - Arrynka a Bond. Ten sice nebyl už pár dní úplně ve formě, nakonec se ale páneček i po poradě s veterinářem rozhodl nastoupit. Oba dva si pro první den vylosovali k velké spokojenosti les, ale oběma se stala tak trochu osudnou barva. Arča po zcela vyčtyřkovaném výkonu spadla s dvojkou do II. ceny, Bondík ten na této úplně poslední disciplíně dokonce vypadl. Tam to ale bylo vcelku logické vyústění událostí, jak ukázal nejen jeho postupně upadající výkon, ale hlavně večerní návštěva veterinární kliniky s celkem významným nálezem, následným klidovým režimem a léčbou.
     V neděli už tedy naše barvy hájila jen Arrynka, ale zato naprosto skvěle! Předvedla parádní výkon na velkém poli, svůj (dokonalý) standard na poli malém a svůj doposud nejlepší výkon na vodě! Vysloužila si tak celkově druhý nejvyšší počet bodů, sobotní smolná barva jí ale posunula "až" na 5.místo. Konečné skóre děvčat tedy II.cena a 468 bodů, přesto se rozhodně neměly za co stydět - naopak! Já byla z jejich výkonu nadšená a moc jim za něj děkuji! Ke zkouškám nastoupilo 14 psů, dokončilo 11, z toho 4 v I.ceně, 3 ve II.ceně a 4 ve III.ceně.     

break
23.09.2018

ARRYNKA ČEKATELKOU ŠAMPIONA PRÁCE!!!

     Další historický milník v krátké historii naší chovatelské stanice! První (a třeba ne poslední) odchovánek získal pracovní titul, tedy čekatelství Šampiona práce! O tom se mi nikdy ani nesnilo - když jsem já začínala s Andulkou, chovala jsem velký respekt k samotnému institutu všestranných zkoušek, a kdyby mě k tomu tenkrát jeden úžasný výcvikář nedokopal, nikdy by mě nenapadlo se jich účastnit. A jaká ta III.cena pro mě představovala obrovský úspěch! :)
     A dnes ta jediná, ale zato nejúžasnější holčička z A-vrhu, A Wild Blossom Arrya Greynie "Arrynka" s paničkou Haničkou dokončily všestranné zkoušky Memoriál Františka Horela v Kutné Hoře s fantastickým výsledkem *** I.cena, 462/492 bodů, CACT!!!! **** Umístily se tak na parádním 5.místě. Dmeme se všichni pýchou a moc děvčatům gratulujeme a děkujeme!

break
21.09.2018

ŠTĚŇÁTKA SE NÁM ROZUTEKLA

     Uteklo to jako voda a dnes jsme se rozloučili s poslední holčičkou, která u nás navíc zůstávala z organizačních důvodů o něco déle. Dnes jsou tedy všechna štěňátka ve svých domovech, šťastná, milovaná a opečovávaná. Holčičky Sheila (modrá) a Molly (oranžová) šly téměř společně do Kladna k dvěma kamarádkám, často se vídají a lumpačí spolu i se starší novou "ségrou" Ami. Zelená Erinka teď žije na západě Čech u mladých manželů, kteří s ní mají velké pracovní plány. Malá bílá Greynie si získala srdce rodinky od Jesenice, takže ji máme opravdu jen kousek. Chlapeček Fil odcestoval do Brna ke svému novému "bráchovi" Miovi a dělá velkou radost zkušené rodině s dvěma slečnami. Více podrobností o tomto vrhu najdete na jeho speciální stránce ZDE.

     Nemůžete se dopočítat? Správně! Jedna holčička ve výčtu chybí. :) Je jí červená Daring Game of Greynie "Daisy", která tak trošku zůstala doma. Bude totiž ve spoluvlastnictví s chovatelskou stanicí Grey Valley, jejíž majitelka Hanička žije s rodinou se třemi dětmi v nedalekých Velkých Přílepech. Tam také bude po většinu času žít i Daisinka, ale my se moc těšíme na společné procházky, výcviky a veškeré případné další akce. Je to krásná holčička s úžasnou povahou a velikým pracovním potenciálem, která např. (stejně jako bráška Fil) v 10 týdnech krásně sama a s nadšením plave, od malička radostně aportuje a rychlostí se už nyní vyrovná mámě Rorce i tetě Annie. Moc se těšíme, co nám z téhle malé dračice vyroste.

     

V mezičase jsme se také mohli radovat z úžasných úspěchů, kterých dosáhl táta štěňátek Weisup Royal Flush at Bromhund "Gambler" po svém příletu do ČR. Za pouhé 3 měsíce, které strávil u skvělého výcvikáře a vůdce Jaromíra Gratcla, se mu podařilo následující:
 Zkoušky vodních prací - I.cena, 100/100 bodů
Lesní zkoušky - I.cena, 238/248 bodů, nos 4
Podzimní zkoušky - I.cena, 297/300 bodů, nos a vystavení 4
Všestranné zkoušky - I.cena, 479/492 bodů, nos a vystavení 4

Gambler se také stihl zúčastnit Klubové výstavy KCHVO v Brně - Žebětíně, kde pod přísným okem rozhodčí MVDr.Kočové a mezi 10 konkurenty ve třídě otevřené získal parádní výsledek Výborný 2, res.CAC! Kromě toho absolvoval jarní svod ("bez ztráty kytičky") a především netrpělivě očekávaný výběr do chovu včetně testu povahy. Ani zde nenašla komise sebemenší chybičku a z Gamblera se stal KANDIDÁT CHOVU KCHVO!! Více radosti už nám tento den nemohl přinést... Zbývá tedy vyřešit byrokratické podmínky, tedy zapsat Gamblera do české plemenné knihy, a hned se z něho stane český chovný pes! Moc gratuluji majitelce Ivce a zároveň moc děkuji Suzanne (CHS Bromhund, Austrálie) za její důvěru a poskytnutí tak úžasného psa do ČR a také Jaromírovi za vše od péče přes výcvik až po odvedení na výběru do chovu.

break
16.09.2018 

VZ O PUTOVNÍ POHÁR HEJTMANA KRAJE VYSOČINA (CACT)

     Tentýž víkend jako Arrynka bojoval na zkouškách také brácha Bond, a to na všestranných zkouškách O putovní pohár hejtmana Kraje Vysočina. A stejně jako Arrynku potrápili zajíci, tak Bonda potrápil bažant, a stejně jako Arrynka spadl do II.ceny. Konečný výsledek 469/492 bodů, nos a vystavování za 4, 4.místo z 12 účastníků je ale vskutku parádní a jedničky z klidů je opravdu velká škoda. Je to ale pro ně - stále ještě nováčky v lovecké kynologii - další zkušenost, kterou mohou zúročit v další práci. A my jsme na ně i tak strašně pyšní - máme totiž všestranného Bonda!! Kluci, palec hore!

 
break
15.09.2018 

KLUBOVÉ PODZIMNÍ ZKOUŠKY (CACT)

     Loni naši CHS na jedné z klubových soutěží zastupoval Torrey (Brave Aramis de Greynie), letos se tohoto úkolu zhostila Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie). Arrynka s paničkou zvolily klubové podzimní zkoušky ve Mžanech u Hradce Králové. Předvedly moc pěknou práci, která ale tentokrát stačila "pouze" na II.cenu. Při společném honu se totiž Arrynka nechala zlákat a pořádně si prohnala dva zajíce, takže při vzápětí následujícím individuálním hledání v tomtéž prostoru už nepředvedla moc elánu a vysloužila si limitní dvojku z rychlosti. Konečný výsledek II.cena, 260/300 bodů ale není žádnou ostudou, i když panička Hanička byla trošku zklamaná. Děvčata, gratuluji a držím palce na příště, aby se dostavila trocha štěstí! Ke zkouškám nastoupilo 13 psů, dokončilo 9, z toho 7 v I.ceně.

 
break
02.09.2018

BOND ZÍSKAL res.CACT!!!

     Velikánskou radost nám tento víkend udělal opět Bond (A Wild And Free of Greynie) a opět to byla radost z pracovního úspěchu! Bondík se spolu s pánečkem Kubou zúčastnili dvoudenního VIII.ročníku Memoriálu Luďka Hejného o Pohár Premonstrátského kláštera Milevsko 2018 (pole + voda + liška). V sobotu rozhodně nepřekvapili vynikající prací na vodě, kde tradičně neztratili ani bod. V neděli pak potvrdili formu na poli a soutěž dokončili s naprosto fantastickým výsledkem I.cena, 391/408, Nejlepší liška, res. CACT!!! Jsem na kluky neskutečně pyšná - nikdy se mi ani nesnilo, že by některé naše štěndo mohlo byť jen přičichnout k čekatelství Šampiona práce... Kubo, děkuju!

  

break
28.08.2018

RORYNKA MÁ NAROZENINY

     Zdá se to být neuvěřitelné, ale naše milovaná, krásná a úspěšná Rorynka (Gem Of Aleck from Atria Cordis), úžasná matka našich 4 vrhů slaví své sedmé narozeniny!! Je toho tolik, co jsme díky ní prožili, přesto jako by to bylo tepve před pár měsíci, když se narodila... Milá Rorynko, do další sedmičky ti přejeme všechno dobré, hlavně stále pevné zdraví, stále tu duši štěněte a nezkrotný temperament, stále tvůj nezaměnitelný úsměv.. Jsi naše zlato! 
     Narozky Rorka oslavila tradičně spolu s Andulkou a netradičně spolu se svými štěňátky, kterým byo právě 7 týdnů. Byl dortík, byly dobroty a hračy, byly hrátky s prcky... ošizen nebyl toho dne nikdo..            

break
29.07.2018

          ÚŽASNÝ PRACOVNÍ ÚSPĚCH BONDA!!!

     Nečekaný, ale o to úžasnější úspěch si připsal na své konto Bond (A Wild and Free of Greynie - Rory x Dante)!!! Přesto, že ještě do nedávna lovecký výcvik se svým pánečkem vůbec nepreferovali a brali jej téměř jako nutné zlo pro uchovnění, prokázali tu správnou dávku drzosti a přihlásili se na Havlíčkobrodský pohár - dvoudenní soutěž LZ + ZVP, kam jezdí potrénovat ti nejzkušenější před nabodováním na všestranných zkouškách. A kluci tedy vůbec nezaváhali a nejen mně vytřeli zrak! Na sobotních vodních pracech předvedli dokonalý výkon, za který si vysloužili plný počet bodů a tedy i I.cenu, později v neděli dokonce i vyhlášení za Nejlepší vodu!!! Bond vodu prostě miluje...
     V neděli pak nastoupili na Lesní zkoušky, nenechali se rozhodit ani tím, že všichni ostatní soutěžící z jejich skupiny postupně vypadli a dokončili ve velkém stylu s pouhými dvěma trojkami, tedy I.cena, 232 /240 bodů!!! Konečné skóre Havlíčkobrodského poháru tedy zní: I. cena, 332/340 bodů, 4.místo/16, Nejlepší voda!! Moc gratulujeme a dmeme se pýchou. 
     A třešničkou na dortu je fakt, že tímto Bond splnil poslední podmínku chovnosti a stává se oficiálně chovným psem!! Jeho "nabídku" si můžete prostudovat ZDE.      

  

break
28.07.2018

          RAOUL V POLSKU

     Raulík tentokrát s pánečky zavítal do ciziny, konkrétně do polského Zakopaneho, a z mezinárodní výstavy psů si dovezl hodnocení Výborný 1, CWC (třída pracovní). Zahájil tak již svůj třetí šampionát! Moc gratulujeme a těšíme se na jeho dokončení za půl roku! 

  

break
09.07.2018

          MÁME ŠTĚŇÁTKA!!!

     Dnes přinášíme tu úplně nejvíc nejlepší zprávu - máme štěňátka! A ne jen tak ledajaká, máme totiž holčičky!! Rorynka asi pochopila, že toto je poslední šance opravit si dosavadní skóre (celkem 13 štěňátek, z toho celé 2 holčičky...), a porodila nám 5 krásných holčiček a 1 klučíka! Máme velikou radost, neboť všichni včetně maminy jsou v pořádku, zdraví a plní života. Doufáme, že porostou do krásy a šikovnosti a budou rodičům, nám i budoucím majitelům dělat jen radost. V tuto chvíli to vypadá, že všechna štěňátka jsou zadaná.      

  

break
08.07.2018

CACIB Velká Ida

     Raulík pokračuje ve své krasojízdě - na dvoudenní mezinárodní výstavě ve Velké Idě na východním Slovensku získal hodnocení 2x V1+ CAC, res.CACIB. Další krůček na cestě ke Grandšampionovi SK...      

  

break
29.06.2018

RORKA TO MÁ ZA PÁR

     Už se nám to pomaličku chýlí - Rorynka vstupuje do poslední dekády. Pořádně se nám zakulatila a je neskutečně žravá, takový malý Otesánek. Na břiše už pozorujeme a hmatáme pohyby štěňátek, roztomilost sama.. :) Tak nám držte palce, ať je Rorka v pořádku donosí a v pořádku porodí. Už se moc těšíme!    

  

break
23.06.2018

RAULÍK ŠAMPIONEM KRÁSY ČR!!

     Jen jeden volný víkend si užili naši milí Slováci a hned zamířili na další výstavu - tentokrát k nám do ČR. Na Intercanis v Brně, kam bylo přihlášeno 30 VOK, se Raulík předvedl přísnému, ale zkušenému a spravedlivému rozhodčímu p. Tiboru Havelkovi (Sk) ve třídě pracovní. A moc nás potěšilo, že v záplavě VD a V bez titulu získal hodnocení Výborný 1/2, CAC, res. CACIB! Tím splnil poslední podmínku pro získání titulu Českého šampiona krásy! Moc a moc gratulujeme a děkujeme!

   

break
10.06.2018

RAUL BODUJE V NITŘE

     Skvělé zprávy přinesl tento víkend ze slovenské Nitry: Raulík (Rory x Nash) si  sobotu na Grand Prix 2018 ve velmi kvalitní konkurenci 18 přihlášených výmaráků z 5 států včetně Ruska a Maďarska vybojoval ve třídě šampionů hodnocení V2, res.CAC, res.CACIB. Na nedělním Derby Wnner 2018 pak ale zářil mnohem více! Od pí rozhodčí Monika Blaha (AT) si do závěrečného kruhu odnášel parádní výsledek V1/2, CAC, CACIB a BOB, v závěrečném kruhu pak u pí rozhodčí Magdalena Swietoń (PL) a v silné VII. skupině přidal vynikající res.BEST IN GROUP!! Udělali nám s Pájou obrovskou radost...   

   

break
04.06.2018

BŘEZOST POTVRZENA!

     ...aneb sny se mají plnit nejen o Vánocích.. Ještě na začátku roku mě vůbec nenapadlo, že by něco takového bylo možné, ale nakonec se podařilo! Díky dvěma úžasným babám (Suzanne a Ivaně) jsme z Austrálie do ČR dovezly krásného, šikovného a povahově zlatého mladého chovného psa s úžasným rodokmenem! Vše se navíc podařilo načasovat tak, že jsem krátce po jeho příletu mohla nechat nakrýt Rorynku pro její poslední vrh. A dnes máme potvrzenou březost! Máme velikou radost a jen doufáme, že vše bude i nadále probíhat bez komplikací až do zdárného porodu několika krásných, zdravých štěňátek včetně několika holčiček.. :) :) Držte nám prosím palce...
     Podrobnosti o tomto vrhu najdete ZDE.

          

break
12.05.2018

I.CENA PRO BONDA!

     Dnes nám udělal obrovskou radost opět Bondík, který si opravil loňskou II.cenu na podzimních zkouškách ve velkém stylu! Na PZ pořádaných OMS Třebíč předvedl skvělý výkon, který si vysloužil pochvalné komentáře rozhodčích i korony a byl korunován I.cenou a 292 body. Konečné 3.místo bylo už jen třešničkou na dortu. Moc a moc gratulujeme a držíme palce na ten poslední krůček k vytoužené chovnosti - lesní zkoušky.    

break
05.05.2018

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PRAHA

     Naše "domácí" výstava by se jen těžko mohla obejít bez naší účasti. Pája měla spoustu klientů na handling, přesto si doslova "vydupala" přihlášení milované Andulky do veteránů. A Andulka nezklamala - i když v této třídě překvapivě měla konkurenci, vybojovala si hodnocení Výborná 1, Best of Veterans. Je to naše nestárnoucí hvězda...       

break
30.04.2018

BOND POPRVÉ V CIZINĚ

     Bondík (A Wild And Free of Greynie) s pánečkem poprvé vyrazili na zahraniční výstavu, a sice do maďarského Pápa. Handlingu se tentokrát výjimečně ujal páneček a přesto, že s předvedením nebyl zcela spokojen, dokázali kluci splnit cíl, s nímž na výstavu jeli: ve třídě pracovní si vyběhali 2x V1, 2x CAC a úspěšně tak započali cestu k maďarskému šampionátu krásy. Za rok (po uplynutí povinné lhůty) se pokusí o jeho dokončení. A my budeme držet pěsti... 

       

break
22.04.2018

COOL KLUCI SLAVÍ

     A máme tu další jubileum - naši dva raubíři z vrhu C slaví 1.rok svého života! Jeden na Slovensku, druhý v Humpolci, oba mají skvělé pánečky a užívají si mladého života plnými hrstmi. Přejeme hlavně zdravíčko a pochopení pánečků pro lumpárny! <3     

 

break
16.04.2018

ARYNKY KYČLE

     Další náš odchovánek si nechal testovat kyčle a další skvělý výsledek! Arynka (stejně jako Bond tříletá v době snímkování) má kyčle zcela zdravé - stupeň "A"! Máme velkou radost!  

 

break
06.04.2018

ANDULCE JE 11!

     Rok se s rokem sešel a my opět slavíme Andulčiny narozeniny. Čas letí jako splašený, vůbec se nám nechce věřit, že je to již po 11-té!  Andulka je stále v plné síle fyzické i psychické, nikdo jí tohle číslo nehádá ani náhodou. Moc jí všichni přejeme, aby to tak vydrželo ještě hodně, hodně dlouho. Je to naše láska... 

break
20.03.2018

RAUL ŠAMPIONEM UKRAJINY

     Raulíkovi si o víkendu udělali "malý" výlet na Ukrajinu, kde se konaly 3 výstavy (2x CACIB + 1x CAC), a se svými kluky uspěli na téměř 100%. Raulík si odvážel 3x CAC + 2 x res.CACIB (ano, porazit staršího "skorobráchu" není jednoduché..:) ) a stal se tak ukrajinským šampionem krásy. Moc gratulujeme a děkujeme!!

break
15.03.2018

BONDOVY KYČLE

     Hned druhý den po oslavě třetích narozenin se Bond s pánečky vydal na RTG kyčlí a dnes nám přišly výsledky od oficiálního posuzovatele MVDr. Snášila. A lépe to dopadnout nemohlo!! Máme samozřejmě velikou radost!

break
27.02.2018
break
25.02.2018

GREYNIE NAROZENINY

     Protože je únor nejplodnějším měsícem krátké historie naší CHS, rozhodli jsme pozvat naše odchovánky na poslední únorovou neděli na hromadnou oslavu narozenin. Vzhledem k tomu, že více než polovina jich žije v cizině, dostavili se nakonec "jen" čtyři (Arrynka, Bond, Barney a Torrey), ale i tak jsme si to skvěle užili. Vyšlo nám sice mrazivé, ale nádherné počasí na pořádnou procházku, šediváci se napucli speciálním psím dortem (pánečkové taky hlady nezůstali), dostali spoustu dárků a my dvounožci jsme si parádně popovídali. Ještě jednou moc děkujeme všem, že nám to nedělní odpoledne obětovali!

break
17.02.2018

ŠAMPION ŠAMPIONŮ SLOVENSKA

     Týden se s týdnem sešel a Raulík opět zářil na Slovensku! Na bratislavské Victory show, což je vlastně slovenský Šampion šampionů, získal od p. rozhodčího Vl.Piskaye hodnocení Výborný 1, CAC, Victory Junior Winner!! Moc gratulujeme a jen tak dál!

   

break
11.02.2018

NITRADOG CUP + WINTER SHOW Nitra

     A Raulík vůbec nezahálí - hned další sobotu si nadělil krásný dárek ke svým 2.narozeninám! Na dvoudenní mezinárodní výstavě ve slovenské Nitře zabodoval především právě v sobotu, kdy se paní rozhodčí Vieře Vítkové líbil natolik, že mu udělila V1/2, CAC a res.CACIB! Takto se mu podařilo dokončil svůj první dospělácký titul a stal se ŠAMPIONEM KRÁSY SLOVENSKA!!! V neděli pak u pí rozhodčí Hany Ahrens (A) V2, res.CAC. Moc gratulujeme a dmeme se pýchou!     

break
break
04.02.2018

DUOCACIB

     Měsíc se s měsícem sešel a my jsme opět mířili do Brna, kde se konala tradiční dvoudenní mezinárodní výstava Duocacib. Ta nás utvrdila v tom, že letošním trendem budou výstavy s bohatou konkurencí, alespoň co se výmaráků týče. Tentokrát se jich sešlo každý den hned 53, a to z 5 států!
     Naše barvy hájil pouze Raulík který se pár dnů před svými druhými narozeninami představil naposledy v mezitřídě. Oběma pánům rozhodčím (Harto Stockmari (FIN) v sobotu a Vladimír Piskay (SK) v neděli) se líbil a oba shodně ho ocenili hodnocením Výborný 2, res. CAC.
     Kromě něho (a několika dalších výmaráků) handlovala naše Pája také jeho (skoro)bráchu Kristiana Shefis, který po oba dva dny vybojoval Best In Group 1!! Moc našim milým Vidiečanovým (majitelům obou kluků) gratulujeme!  

break
12.01.2018

HANÁCKÁ NÁRODNÍ

     Hanácká národní výstava psů v Brně je tradičním "otvírákem" nové výstavní sezony. Letos nás zde reprezentoval jen Bond (A Wild And Free of Greynie - Rory x Dante), ale zato parádně! V nečekaně bohatě obsazeném plemeni (37 VOK) se představil ve třídě šampionů a od rakouské pí rozhodčí Hany Ahrens získal hodnocení Výborný 1/2, CAC & Národní vítěz. Takto se mu podařilo dokončit další titul a je nyní také Grandšampionem České republiky. Gratulujeme!

      

 
break
break
23.12.2017

LOVECKÁ SEZONA

     Letos jsme si díky Bondíkovi a jeho pánečkovi užili i pár honů - na rozdíl od Bonda, který makal v podstatě každý víkend, a to tak skvěle, že pozvánky na další hony už ani nestíhá přijímat. Máme z něj velikou radost!

break
09.11.2017

SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ

     Pár dnů po pražské dvoudence jsme se vypravily do německého Lipska na Světovou výstavu psů. Tam jsme se také sešly s našimi milými australskými přáteli z CHS Bromhund, kteří pak s námi strávili dalších 10 (doufáme, že nezapomenutelných) dní v ČR.
     Ve středu 8.11. se konala přidružená mezinárodní výstava German Winner, která nás - jako diváky - svou úrovní příliš nenadchla. Zato ve čtvrtek, kdy na WDS dorazilo celkem 206 VOK, jsme si užili měrou vrchovatou! Výstava byla skvěle zorganizovaná, a to od vjezdu na parkoviště až do samotného odjezdu po závěrečných soutěžích. Jedinou výtkou by snad byly poměrně malé kruhy s nepodlepenými kobercovými čtverci, které handlerům i psům klouzaly pod nohama. A pak možná to, že plemeno bylo do dvou kruhů - na psy a feny. Je pravda, že při takových počtech toto asi nebylo možné vyřešit jinak, přesto to znemožnilo většině diváků zhlédnout obě pohlaví.
     My jsme se soustředili především na psy, které posuzoval zkušený a známý maďarský rozhodčí Tamas Jakkel, neboť tam se předváděla jediná naše želízka - Raulík a Lucky. A především Raulík nás neskutečně překvapil a nadchl - s Pájou vyhrál svou mezitřídu a získal titul VDH-CAC!!! Stejně jako jeho matka Rory na WDS v Budapešti...
     Luckyho mohla po letech handlovala jeho chovatelka Suzanne a i když trénink den předem vypadal dokonale, v kruhu Lucky úplně perfektní nebyl a odcházel tak se známkou Výborný bez pořadí (ze 16 soutěžících).
     A třešničkou na dortu bylo absolutní vítězství v rámci plemene a BIG4 navíc pro dalšího Bromhunda - Dodgera, handlovaného opět svou chovatelkou Suz!! Dodgera, kterého jsme si s Pájou zamilovaly při cestě do Austrálie jako půlroční štěně, Dodgera, kterého pak do Anglie importovali jeho noví pánečkové Ian a Eden, ale kde mu bohužel kvůli odlišnému typu na výstavách "pšenka nekvete"... Jaká úžasná satisfakce! Jaké úžasné vítězství na tak obsazené výstavě! Jaký nádherný zážitek pro chovatele, kteří cestovali přes půl světa, aby pak zažili splnění svého snu... Myslím, že každý musí pochopit, že náš následný společný návrat do Prahy, i když v nočních hodinách, probíhal na vlně euforie, a že tato výstava pro nás zůstane na dlouho nezapomenutelná. 

Raoul - Ex.1, VDH-CAC WDS Leipzig Raoul - Ex.1, VDH-CAC WDS Leipzig Lucky - Ex./16 WDS Leipzig 2017          

break
05.11.2017

PRAGUE EXPO DOG - DOUBLE CACIB

     Poslední letošní česká výstava byla tou zdaleka nejobsazenější za poslední roky (54 VOK!!!) a nám přinesla spoustu radosti! Na celý víkend přijeli totiž naši milí Oravané s Raulíkem, a dlouhý výlet se vyplatil! V sobotu Raulík okouzlil pí rozhodčí Z.Krepsovou natolik, že mu v mezitřídě zadala ocenění nejvyšší: V1, CAC, CACIB, BOB!!! V závěrečných soutěžích pak přidal BEST IN GROUP 3!!! Zabodoval i v neděli u pí rozhodčí H.Ahrens (A) - V1, CAC opět v mezitřídě.
    V neděli se k němu přidal také Bondík, ačkoliv jsme zvažovali do poslední chvíle, zda vůbec nastoupí, neboť jsme na výstavě diagnostikovali "mrtvý ocas", který si asi přivodil na/po sobotním honu. Nakonec po ošetření místním veterinářem, po němž bolest viditelně částečně ustoupila, do kruhu nastoupil. A i když Pája byla spíše připravena, že případně raději odstoupí, neuvěřitelné se stalo skutkem a Bondík vybojoval ve třídě šampionů V1, CAC, res.CACIB!!! Do vytouženého Grand šampiona mu tedy schází už jen jediný CAC...
     Po oba dny se předvedla i holčičí část teamu. Arrynka tedy předvedla spíše svou stále rostoucí nechuť k výstavám a obdržela tedy 2x VD. A veteránka Andulka tak nějak dle očekávání 2x V1, BOV + užší výběr v BIS Veterán v sobotu. V neděli už jsme po megadlouhé sobotě na závěrečky ani nečekaly...
     Bylo to náročné, dlouhé, ale naprosto nad očekávání! Děkujeme všem přátelům za milou společnost a majitelům našich odchovánků za jejich péči a ochotu dojet, dokonce i takovou dálku, jako Raulíkovi! Máme vás rádi!

break
22.10.2017

VŠESTRANNÁ ARRYNKA!!!

     O týden později chytla svou pracovní příležitost za pačesy Bondíkova ségra Arrynka a už nepustila! S paničkou se účastnily Všestranných zkoušek OMS Brno-venkov a ačkoliv jediná ambice byla "dojít", tak ona došla s fantastickým výsledkem I.cena a 461/492 bodů!!! V sobotu začala lesem a byl to jeden velký koncert - plný počet bodů a chvála rozhodčích na nejlepší barvu zkoušek opravdu potěšily. V neděli sice o pár bodů přišla na poli i vodě, ale i tak je konečné skore vysoko nad očekáváním! Máme tedy prvního Greynie-odchovánka s "U" za jménem.. Jsem na obě děvčata moc a moc pyšná a už teď se těším na příští sezonu!

 

break
14.10.2017

LOVECKY UPOTŘEBITELNÝ BOND

     Bondík (A Wild and Free of Greynie) s pánečkem nám připravili překvapení v podobě úspěšných podzimních zkoušek!! A výsledek by to byl úžasný (276/300 bodů), nebýt jedné nešťastné limitní známky, která je odsunula do II.ceny. Přesto máme velkou radost - takto se jim otevírá cesta na letošní sezonu honů, která jim (snad) ukáže tu zábavnější stránku lovecké kynologie. Tenhle tandem, který zahořel především pro sportovní kynologii, nakonec možná přece jen tu lovečinu dá! :)   

break
18.09.2017

VELKÝ RAULÍKŮV VÍKEND

     Třetí zářijový víkend byl významný a náročný především pro Raulíka (Brave Raoul de Greynie - Rory x Nash). V pátek naprosto skvěle prošel Barvářské zkoušky ohařů (FSS) - druhou a poslední pracovní podmínku chovnosti. Tabulku vyčtyřkoval - jediná trojka byla z chůze na vodítku, a to mu snad ani nemůžeme vytýkat. Parádní práce, Raulíku! Velký dík patří také trenérovi a vůdci!
     Víkend samotný pro něho tedy znamenal návrat domů, do tepla, na gauč, k rodince i "bráchovi" Kristianovi. Bylo to ale s malou "zastávkou" v Nitře, kde se zúčastnil dvoudenní mezinárodní výstavy Nitradog. A ani tam nezaváhal - v sobotu si odnesl hodnocení Výborný 1 + CAC, v neděli navíc přidal ještě res.CACIB! Prostě parádní víkend - Raulík nám dělá čím dál tím větší radost. Snad se mu bude stejně dařit i za měsíc na klubovém ověření vloh a stane se prvním chovným psem s přídomkem "Greynie"...

  

break
02.09.2017

          BUCK

     Prázdninové cestování nám umožnilo navštívit i druhého klučíka z vrhu C - Bucka (Cool Hunter of Greynie). Bylo to štěndo s modrou mašličkou a taky největší syčák a drzoun snad ze všech tří vrhů. :) A my jsme moc rádi, že páneček Ondra to vzal za správný konec a s Buckem jim to šlape úplně parádně. Dokonce si Ondra a jeho rodina nemůže vynachválit, jak je Buck hodný.. :))) 

break
26.08.2017

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA KCHVO OLŠINA

     V krásném prostředí na břehu Lipna jsme se zúčastnily letošní klubové speciálky. Panička tradičně "služebně", což tentokrát znamenalo zastat práci vedoucí kruhu, Pája měla původně působit jako handlerka, ale kvůli zlomenině malíčku na noze skončila jako zapisovatelka v našem kruhu. Ani účast odchovánků se moc nevydařila - přihlášeni byli jen Arrynka a Bondík, ale Arrynka začala pár dní před výstavou hárat. Takže naše barvy na výstavě jako takové hájil pouze Bondík.Jeho handlingu se ujala nejlepší z nejlepších - Simona Medřická -a vzhledem k tomu, že on rozhodně není ten pravý typ pí rozhodčí Zity Krepsové, byli jsme moc rádi za hodnocení Výborný 3/3 ve třídě šampionů. Simi, díky za vytržený trn!
     Co ale pro nás bylo nejradostnější a co bylo cílem toho dne, byl úspěšný výběr do chovu. Toho se naštěstí mohla zúčastnit i Arrynka, a to jaksi "v předtermínu", aby nerušila přítomné samce více, než bylo nutno. Úspěšný výběr do chovu pro ni znamenal splnění poslední podmínky pro chovnost, po vyřízení dokumentů se stane chovnou fenou! Bondík musel prokázat, že rozhodně nemá vadu povahy, z čehož byl nařčen před rokem, a podařilo se myslím nad očekávání. Však na to kluci také trénovali na obranách! A i díky tomu se ani klubový výcvikář Milan Kazda nechtěl příliš pouštět do jakékoliv větší konfrontace.. :)))) Musím říci, že to pro nás byla velká satisfakce.. Bondík tedy musí ještě dorazit zkoušky a i on se snad bude pyšnit přívlastkem "chovný".

break
21.08.2017
 

SLOVENSKÁ DOVOLENÁ

     Hned po boleslavské výstavě jsme se s šedivkami vydaly na týdenní dovolenou na Slovensko, které jsme dosud vždy jen projížděly na výstavu nebo z výstavy a neměly moc možností je více poznat. To jsme teď hodlaly napravit. Navštívily jsme Velkou a Malou Fatru, proslulé Donovaly, nádherné Vysoké Tatry včetně Štrbského plesa, kouzelný a příjemný Liptov, a končily jsme na jihu v Šal'i a Bratislavě. Užily jsme si krásné procházky v úžasné přírodě, nutno také říci, že počasí nám vyšlo naprosto dokonale - prostě léto jak má být, které se v horách tváří jako ideální čas pro turistiku. Trochu jsme fotily, trochu lenošily, koupaly se v ledové podtaterské vodě, ochutnaly pravou slovenskou gastronomii... Prostě užily jsme si to, jak to jen šlo.

     Po cestě jsme plánovaně navštívily několik našich odchovánků, což byla snad nejpříjemnější součást dovolené. Hned první den jsme se zastavily v Banské Bystrici u Bellinky (Brave Constance de Greynie - Rory x Nash) a užily si fajn procházky a milé pohostinnosti majitelů. Sobotní večer pak patřil Carloskovi (Cool Runner of Greynie - Rory x Ez) nedaleko Šal'i, z kterého roste správný rošťák a dělá majitelům velikou radost. A na zpáteční cestě jsme zajely do Uherského Hradiště, kde na nás už čekal Torrey (Brave Aramis de Greynie - Rory x Nash) s pánečky. I tam jsme si užily příjemný večer, ani se nám na další cestu po D1 nechtělo.. Byly jsme ale potěšeny, že se všechna štěnda mají skvěle, jsou milována svými rodinami, které pro ně dělají vše, co správný výmar potřebuje.

     Konec dovolené pro nás znamenal nejen pokažení počasí, ale hlavně dvoudenní výstavu v Bratislavě, kde měla Pája naplánované handlingy. A zároveň jsme mohly potkat dalšího odchovánka, dalšího kluka z vrhu B Raulíka. Ten si sem "odskočil" z pobytu u drezéra a naštěstí se velmi zkušenému a z mého pohledu jednomu z nejlepších středoevropských rozhodčích Ing. Jozefu Jursovi líbil a získal hodnocení V1, CAC. Akce se tedy vyplatila a my si mohly navíc kluka šikovného užít...

 

   

 
 
 
 
 
break
13.08.2017

INTERDOGBOHEMIA MLADÁ BOLESLAV

     I srpnová mladoboleslavská výstava byla pro nás příjemná a úspěšná. Bondík se opět předvedl v těžké konkurenci dvou výrazně starších a vyspělejších šampionů a u polské paní rozhodčí Jadwigy Konkiel si vybojoval krásné hodnocení V2, res.CAC. Arrynka - asi aby se s bráchou nehádali - získala také V2, res.CAC, tentokrát v třídě otevřené. A trošku očekávané V1+BOV si ze základního kruhu odnášela i naše veteránka Andulka - byla totiž . V závěrečných soutěžích pak přidala ještě užší výběr o BIS Veterán, ale hlavně 1.místo v Juniorhandlingu s Bárou Flídrovou, v jejíž rukou se ocitla zcela poprvé! Byl to opravdu fajn den v milé společnosti... 

break
08.08.2017

PRVNÍ KLUK Z B-VRHU LOVECKY UPOTŘEBITELNÝ!

     A tento víkend byl pracovní pro naše odchovánky i na Slovensku. Raulík (JCh Brave Raoul de Greynie - Rory x Nash) žije v báječné rodině, která by pro něho i dalšího výmařího kluka dýchala, k lovečině ale blízko nemá. Proto jsme po pečlivém uvážení našli toho nejlepšího slovenského výcvikáře a Raulíka poslali "na zkušenou". Tam nastupoval první týden v červenci a začínal od píky, proto je pro nás naprosto neuvěřitelné, že již tento víkend byl schopen zvládnout JSS (podzimní zkoušky)! A to ne ledajak: I.cena, 216/240 bodů!!! Máme velikou radost a moc děkujeme!!

break
05.08.2017

ARYNKA VÍTĚZKOU LESNÍCH ZKOUŠEK

     Tuto sobotu se ta naše jediná holčička z vrhu A zúčastnila lesních zkoušek ve Zdechovicích (OMS Hradec Králové). A jako už několikrát, i tentokrát nám dokázala, že je nejen jediná, ale také jedinečná...
     Rtuť teploměru opět atakovala 30-ku, navíc se zkoušky konaly v memoriálových terénech, o nichž se traduje, že patří min. ve 20-leté historii MRK k nejobtížnějším. Možná proto (???) se na zkoušky přihlásilo jen 6 vůdců se svými svěřenci, zato ale vůdců zkušených, mezi nimiž nechyběli právě ti ostřílení memoriáloví.
     Panička a vůdkyně Hanička byla sice zrovna zdravotně indisponována, přesto s Arynkou předvedly doslova koncert, za nějž si vysloužily opakované pochvalné komentáře korony i rozhodčích!! Ostatně vyčtyřkovaná tabulka s jedinou trojkou za jedno sejití z barvy mluví sama za sebe... A když jsme po poslední disciplíně zjistili, že druhá skupina účastníků kompletně celá neobstála, začínalo být jasné, že to pro nás nebude "jen tak nějaká I.cena": A Wild Blossom Arrya Greynie - I.cena, 236/240 bodů, VÍTĚZ ZKOUŠEK!!!
     Ještě jednou moc děkujeme a moc gratulujeme oběma děvčatům i pánečkovi Martinovi (za nejen celodenní podporu) - jsme na vás moc pyšní!! Velký dík také letí výcvikáři Petru Flachbartovi, bez jehož pečlivé a důkladné přípravy by se toto stát nemohlo.

break
18.07.2017

ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA MLADÁ BOLESLAV

     Sobotní ranní slejvák nám na chuti vyrazit do Mladé Boleslavi moc nepřidal. Lilo celou cestu, ale 3 km před výstavištěm se nebe zázračně projasnilo a obloha vydržela oblačná až téměř do závěrečných soutěží. Zato pak se spustilo malé peklo - závěrečky musely být nakonec přesunuty do haly..
     Nám se vedlo náramně. Bond (A Wild adn Free of Greynie) se poprvé představil ve třídě šampionů a tam nejen že získal od p. rozhodčího dr. Šimka CAC a započal tak svou cestu k titulu Grandšampiona, ale vybojoval si také titul Národního vítěze. Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie) se předvedla ve třídě otevřené, kde mezi dalšími dvěma fenkami získala hodnocení Výborná 1, neudělení titulu odůvodnil p. rozhodčí počínajícím línáním. A třešničkou na dortu byla naše nestárnoucí královna Annie! V nezvykle silně obsazené třídě veteránů (celé 2 feny :) ) si vybojovala známku Výborná 1, následně Best of Veteran a v závěrečných soutěžích nenechala nikoho na pochybách, že takový temperament v 10,5 letech prostě patří na bednu - BIS VETERAN 2!!! Andulka sklidila spoustu pochvalných komentářů své skvělé kondice a neutuchajícího elánu - je to prostě naše královna..
      Veliký dík i veliká gratulace Bondíkovým a Arrynkovým a ještě větší dík té nejlepší handlerce ever Páje!! <3  

break
02.07.2017

LOUČENÍ

     Tento víkend je ve znamení loučení. Našim štěndům se vrátili pánečkové z dovolené, a tak dnes jsme se rozloučili s Carlosem (Cool Runner of Greynie) a v úterý nás opustí i Hunter. Carlos odjel se svými milými pánečky do Šaľy na Slovensku, kde bude především parťákem na jogging pro pánečka a na lumpárny pro 7-letého Timiho. Hunter nám odjíždí do Humpolce a také bude především parťákem pro sport a budoucí rodinu.
     Kluci u nás strávili 10 týdnů a mohu-li srovnávat, jsou to z našich tří vrhů největší průzkumníci. Bylo trošku o strach s nimi někam vyrazit, protože oni okamžitě po dotyku tlapek se zemí začali zkoumat blízké i vzdálenější okolí, samozřejmě nejlépe každý na opačnou stranu... :) Přesto tím, že byli jen dva, to byl zároveň vrh nejpohodovější. Navíc byli také opravdu hodní, více než 5 týdnů jsme doma nemuseli uklízet žádnou hromádku, v noci pěkně spali a i když se loužička každé ráno našla, zvládli to jako myšky. :D Věřím, že jsme jim dali do začátků to nejlepší a že budou skvělými a milovanými členy rodiny pro své majitele. Hodně štěstí, chlapečci! <3

break
25.06.2017

PORTHOSOVA VÝSTAVNÍ PREMIÉRA

     Majitelé dalšího chlapečka z vrhu B (Rory x Nash) Porthose se rozhodli zkusit výstavu a pro svou premiéru si vybrali švýcarskou dvoudenní mezinárodní výstavu v Aarau. Neměli to vůbec jednoduché, protože bydlí právě ve Švýcarsku a nemají tam právě po ruce nikoho, kdo by jim pomohl s výcvikem - jsou tedy téměř samouci. Přesto se s handlingem vypořádali v rámci možností dobře a i když v sobotu si vysloužili Velmi dobrou, v neděli již byl výsledek o poznání lepší - Výborný 1, CAJC, BOS!! Moc gratulujeme a jen tak dál!     

break
25.06.2017

DALŠÍ BONDŮV ZÁŘEZ

     Bond (A Wild And Free of Greynie), ten úžasný kluk z vrhu A (Rory x Dante), se zúčastnil další zkoušky ve sportovní kynologii, a opět zazářil!! Zkouška ZZO 1 už je přece jen vyšší level, a Bondík ji úspěšně dokončil na 2.místě ze 7mi účastníků a s hodnocením Dobře a 83 body!!! Jsme na kluky jihlavské moc pyšní!!

break
24.06.2017

RAULÍK JUNIOR ŠAMPIONEM ČR

     Náš slovenský odchovánek z vrhu B (Rory x Nash) Raul se zúčastnil mezinárodní výstavy psů Intercanis v Brně a vytoužený třetí český CAJC se stal pravdou. U pana rozhodčího L. Müllera vyhrál svou třídu a dostal i titul, takže úspěšně dokončil svou cestu za českým Junior šampionem!! Moc gratulujeme a máme velikou radost! Tenhle klučík nás překvapuje stále více...

break
04.06.2017

KLUCI UŽ MAJÍ JMÉNA

     Letí to, letí, a tak než jsme se nadáli, klukům bude 7 týdnů. To znamená, že už dostali tetovací čísla atedytaké  jména. A protože jsou oba super, skvělí a bezva a také proto, že občas budou potřebovat trošku zchladit, jsou oba "Cool". :) Fialový chlapeček se tedy jmenuje Cool Runner of Greynie, neboť jeho slovenský páneček už se nemůže dočkat, jak spolu budou běhat dlouhé tratě. Modrý kluk je Cool Hunter of Greynie, neboť už nyní dělá čest tomuto jménu - je to výmar každým coulem a možná ještě trošku víc. Tedy pejsek silné kostry, krásné hlavy, světle stříbrné barvy a především neohrožené povahy, veliký průzkumník a hotový pytel blech - než se člověk otočí, už je někde zcela jinde. Už začal používat svůj nos a jde mu to báječně, bráchu vystavuje při hře už také pár dní, nadšeně nosí vše zajímavé, co kde najde.
     Hunter na svého pána ještě čeká
a nám by se moc líbilo, kdyby se dostal do rukou někoho aktivního, v ideálním případě zkušeného, kdo by s ním pracoval, ať už by tou prací byla myslivost nebo třeba záchranařina. Bude ale také super společníkem pro sport a turistiku - je to opravdu temperamentní neposeda. Hlavní pro nás ale bude, aby byl milován a měl se opravdu dobře. Proto pokud o výmaráčkovi uvažujete, neváhejte a kontaktujte mě - mileráda zodpovím veškeré vaše dotazy a na všem, včetně osobní návštěvy, se určitě domluvíme.                

 

break
04.06.2017

TROJDENKA NITRA

     Na třídenní výstavě ve slovenské Nitře jsme opět měli své želízko, a sice Raulíka (Brave Raoul de Greynie). Byl přihlášen sice jen na sobotu a neděli, a to poprvé do dospělé třídy, výsledky ale byly skvělé!! Ve věku pouhých 15ti měsíců si v mezitřídě vyběhal V1, CAC, CACIB a GRAND PRIX SLOVAKIA 2017 WINNER v sobotu, v neděli pak "formu" potvrdil res.CACIBem!!! Takto krásně hned na první pokus zahájil nejen šampiona Slovenska, ale rovnou také Interšampiona! Tenhle klučík nám dělá čím dál tím větší radost a jeho majitelé samozřejmě taky - moc děkujeme za nadšení, s jakým se do kynologie pustili! A samo taky gratulujeme!!!   

   

break
22.05.2017

ŠTĚNĚČÍM KLUKŮM JE MĚSÍC

     Utíká to neuvěřitelně, a tak už naši kluci oslavili první měsíc svého života. Mají už kolem 3,5 kg, takže jsou to pěkní buřtíci. Už ale začali objevovat zahradu, což je pro ně zatím tak náročná činnost, že vydrží max. pár desítek minut a pak "odpadnou", takže kondice roste a sádélko určitě brzy vyběhají. :) Taky už pěkně baští kaši a maso, i když máma Rory pořád trpělivě kojí. Jsou moc hodní, v noci o nich ani nevíme - Rorka se pečlivě postará, když je třeba, a kluci jsou jako myšky. Máme z nich velikou radost.   

   

break
21.05.2017

KLUBOVÁ VÝSTAVA SK

     Skvělé zprávy přišly ze Slovenska: Raulík (Brave Raoul de Greynie) se zúčastnil Klubové výstavy ve Vlčkovcích a velké konkurenci třídy mladých získal od rozhodčího MVDr. Miroslava Kalicha (ČR) hodnocení Výborný 3!! Paráda veliká, ale ještě větší radost nám udělalo jeho vyšetření kyčlí a loktů - vše prosto známek dysplazie!!! Moc děkujeme majitelům, že to s Raulíkem tak rozjeli, a držíme palce, ať se daří i nadále!         

  

break
20.05.2017

BOND ZVLÁDL SVÉ PRVNÍ LOVECKÉ ZKOUŠKY!!!

     Neuvěřitelné se stalo skutkem, páneček Bonda (A Wild and Free of Greynie) se konečně nechal přesvědčit a kromě své milované sportovní kynologie zkusili společně zavítat i do lovečiny! Jejich premiérou se staly zkoušky vloh pod OMS Jihlava a i když se lovecká a sportovní kynologie v mnohém kříží nebo naopak rozchází, kluci - oba naprostí nováčci - to zvládli se ctí: I.cena a 199 bodů, nos 4!!! Udělali nám obrovskou radost a doufáme, že tím u nich lovečina nekončí... Gratulace veliká, pánové, a moc děkujeme!   

break 
14.05.2017 

ŠTĚNDA MAJÍ 3 TÝDNY

     Naši kluci už jsou doslova jako buci - dnešní vážení už atakovalo hranici 3 kg. Jen dva "kousky" a Rorčina "mlíkárna" prostě dělají své... :) Začneme pomalu převádět na pevnou stravu a snad se cvalíci dostanou do normálnějších parametrů. Zatím jsem už jednou odčervovali, další akce nás čeká za týden.
     Do tohoto vrhu jsme investovali spoustu času, příprav, a ano - i peněz, a když se nám narodili "pouze" dva kluci, moc rádi bychomalespoň pro jednoho klučíka získali perspektivního majitele s ambicí pejska uchovnit. Děkujeme všem zájemcům, kteří se hlásí, ale zatím to jsou spíše potenciální majitelé pro sportovní a rodinné využití. Proto pokud byste chtěli aktivního parťáka a nebáli se loveckého výcviku, neváhejte nás kontaktovat. Se vším jsme schopni pomoci - je to ostatně součást našeho běžného chovatelského servisu, jak se můžete přesvědčit i u pánečků štěňátek z našich předchozích vrhů. V každém případě ale zásadní pro nás zůstává, že štěně musí být milovaným členem rodiny...   

 
break
13.05.2017 

DALŠÍ VÍKEND A DALŠÍ DOBRÉ ZPRÁVY

     Tentokrát to není výsledek ani výstavní, ani lovecký, ale týká se sportovní kynologie, v níž je hvězdou náš Bond (A Wild and Free of Greynie). Dnes totiž složil úspěšně další zkoušku, a sice ZPU-1. A složil ji skutečně parádně: ohodnocen Výborný se 141 body!! Jsme na kluky moc pyšní a gratulujeme!!

 

break
07.05.2017 

RAULÍK JEDE!!!

     Skvělý víkend má za sebou chlapeček z vrhu B (Rory x Nash) Raulík, který se účastnil dvoudenní mezinárodní výstavů ve slovenském Lučenci. V sobotu si se svou handlerkou Ľubkou vyběhali V1/2, CAJC, BOJ,  v neděli přidali navíc ještě BOS + JBIG!!! Takto ve velkém stylu Raulík zakončil svou cestu za junioršampionátem Slovenska a stal se z něho tedy nyní JCH Brave Raoul de Greynie!!! Moc gratulujeme a jen tak dál!

 

break
07.05.2017 

RORYNKA JE BABIČKOU!!!

     O velikonočním pondělí se našemu odchovánkovi z vrhu a Vereškovi v Rusku narodili první potomci, a sice 2 krásné holčičky a 2 silní kluci. Tím se z naší věčné "puberťačky" Rorky stala babička, jakkoliv je to neuvěřitelné! Držíme malým Rusáčkům palce, ať najdou ty nejlepší pánečky a mají šťastný život!     

break
07.05.2017 

KLUBOVÝ VÍKEND

     O víkendu se na severní Moravě konaly hned dvě klubové akce KCHVO. V sobotu to byla Klubová výstava Bartošovice a v neděli Klubové zkoušky vloh Lichnov-Bordovice. Obou těchto akcí se za Greynie zúčastnil pouze Torrey, pejsek z našeho vrhu B (Rory x Nash). Na výstavě bohužel pana rozhodčího Nehybu neoslnil - nelíbila se mu hraniční výška a zatím ještě nedovyvinutý hrudník, tak si Torrey alespoň pěkně s Pájou potrénovali. :) V neděli už to bylo o dost lepší: na poměrně náročných zkouškách, kde z 15ti účastníků úspěšně dokončilo pouze 7 a z toho jen 4 v I.ceně, došli tito naši absolutní začátečníci ve III.ceně kvůli limitní známce z vystavení. V terénu, kde byla k dispozici pouze vypouštěná zvěř, kterou několik psů pochytalo a úspěšně aportovalo, se Torreymu podařilo "jeho" bažanta "natrefit" poněkud po větru, neboť ten byl značně proměnlivý, a vystavení, resp. spíše naznačení tomu odpovídalo. Přesto jsou kluci na svou loveckou premiréru náležitě hrdí, stejně jako my, neboť Torrey prokázal výraznou chuť do práce (až bych to nazvala loveckou vášní) a také výbornou rychlost a vytrvalost v poli. Takže už se moc těšíme, až kluci doladí celkovou ovladatelnost a na dalších zkouškách nám předvedou již práci na I.cenu.

      

break
23.04.2017

MÁME ŠTĚŇÁTKA!!!

     Ze soboty na neděli Rorynka porodila dva zdravé, krásné stříbrné klučíky!!! Nadílka to není veliká, ale o to větší radost jsme měli, že se porod obešel bez komplikací a jakéhokoliv zásahu veterináře a že Rorka i oba mladí pánové jsou naprosto v pořádku. Kluci jsou plní života a stále hladoví, modrý se zdá být pěkně "ukecaný", zato fialový zase větší čipera. Zase máme po večerech co sledovat místo televize... :)
     Pokud vás tento vrh zajímá, veškeré podrobnosti o rodičích naleznete ZDE. Neváhejte nás kontaktovat, máte-li jakékoliv další dotazy k těmto štěňátkům.

break
22.04.2017

WESENTEST

     Velikou radost nám udělali dva odchovánci z vrhu A - Bond a Arrya. V rakouském Neudorfu absolvovali oficiální test povahy VO, který je podmínkou chovnosti pro německý a rakouský klub, a oba parádně uspěli!! Podrobnosti o této zkoušce jsou popsány v klubových Zpravodajích, ale v zásadě jde o dvě disciplíny, kdy při první samotný uvázaný pes hlídá osobní předmět a nesmí se nechat zastrašit "vetřelcem", přičemž následně musí od tohoto figuranta strpět osobní kontakt v podobě pohlazení nebo kontroly uší apod. bez známek agrese nebo bázlivosti. Při druhé disciplíně je pes zkoušen v těsném kruhu cizích lidí, kdy musí vyběhnout na přivolání za svým pánem a následně se s ním (bez připoutání) vrátit zpět. První disciplína je hodnocena známkou 1 (klidný, nebojácný) nebo 2 (aktivně bránící), známka "0" je pro ty, kdo neuspěli (a že jich v pátek byla v podstatě polovina!). Druhá disciplína je známkována pouze "1" (uspěl) nebo "0" (neuspěl).
***********A Wild and Free of Greynie "Bond" - WG2 / WF 1*******
***********A Wild Blossom Arrya Greynie "Arrya" - WG1/ WF1******
     Moc děkuji majitelům, že absolvovali dlouhou cestu a celý test a hlavně že se svými miláčky tak krásně uspěli. Jsme na vás moc pyšní!!Zde se můžete podívat na videa z Bondova testu: HLÍDÁNÍ PŘEDMĚTU - I.část, HLÍDÁNÍ PŘEDMĚTU - II.část, KRUH
 

break
15.04.2017

PRAGUE EXPO DOG

     Na jarní pražskou mezinárodku jsme měli přihlášený náš áčkový tandem Arrynku a Bondíka. Arrynka se nám ale - jako na potvoru - rozhárala, takže nás reprezentoval jen Bond (A Wild And Free of Greynie), jehož pánečky se nám podaří k přihlášení nějaké výstavy přemluvit jen velmi vzácně. :) Tentokrát se to ale více než vyplatilo!!! U p. rozhodčího V. Koldinského si s Pájou vyběhali bezchybný posudek a hodnocení Výborný 1/2, CAC, CACIB a BOB!!! V závěrečných soutěžích pak přidali ještě BIG 5!! V to jsme nedoufali ani ve snu...
     Celkově to pro výmary nebyla velká výstava, ale zato příjemná, s mnoha přáteli a ve fajn atmosféře. Gratulujeme moc nejen Bondíkovým, ale všem, kteří tam uspěli. A také děkujeme za milou společnost všem!

    

break
08.04.2017

Další víkend a další úspěchy...

     Tentokrát naši "zástavu" drželi hrdě vztyčenou výhradně kluci z vrhu B (Rory x Nash). V sobotu si udělal ze Slovenska výlet do Ostravy Raulík (Brave Raoul de Greynie) a vyplatilo se! Na tamní národní výstavě se líbil paní rozhodčí Haně Kunfalvi natolik, že mu udělila úžasné hodnocení Výborný 1/2, CAJC, JBOB! V závěrečných soutěžích už se neprosadil - zadávalo se pouze první místo v juniorskupině. I tak ale parádní výsledek a především předposlední krůček k titulu Junioršampiona ČR!!
     V neděli pak za naše barvy kopal brácha Torrey (Brave Aramis de Greynie), který se předvedl na jarním svodu v Novém Jičíně. A podařilo se mu to "bez ztráty kytičky", resp. s jednou "kytičkou" navíc. :D Oběma majitelům moc gratulujeme a také děkujeme za jejich snahu a nadšení!         

 

break
06.04.2017

Andulka slaví kulatiny!!

     Těžko uvěřit, ale naše Andulka dnes v plném zdraví a síle slaví své 10.narozeniny!!! Fenka, kterou jsme si brali jako mazlíka pro děti, zcela změnila náš život. Mě naučila naprosto vše, co by měl majitel výmara znát, vědět a umět. Objevili jsme díky ní svět lovečiny a výstav, zvládli to, o čem jsme před tím ani netušili, že existuje. Přinesla nám do života nové přátele (ale i nepřátele)... Byla to vždycky silná, dominantní fena, skvělý lovec a pracant, někdy trochu moc nezávislá a svéhlavá, ale přesto ta nejlepší a jediná, spřízněná duše, jak vždycky říkám "poloviční člověk". <3 <3
     Dneska se snaží být ještě silnější a dominantnější, nezávislejší, někdy až ignorant (zatím si nepřipouštím, že by tak špatně slyšela... :D ), pažravější a mlsnější než kdy dřív. Přesto je to pro nás všechny láska největší.. Milá Andulko, do další desítky ti přejeme hlavně pevné zdraví, ať nás můžeš těšit i trápit ještě hodně dlouho!

     

break
02.04.2017

Máme Šampiona Ruska!!

     Vereš se hned další víkend zúčastnil dvojvýstavy ve své domovině, kde získal na obou výstavách skvělá hodnocení Výborný 1, CAC, Nejlepší pes a dokonce i BOB!! Takto ve velkém stylu zakončil svou cestu za Šampionem Ruska!! Moc gratulujeme majitelkám a děkujeme šikovné handlerce Tatjaně!
     Tentýž víkend se jeho mladší "polobráška" Raul (Rory x Nash) předvedl na dvoudenní mezinárodní výstavě v Bratislavě, kde si po oba dny odnesl Výbornou, a to v sobotu 4. a v neděli 3. v pořadí. I jeho majitelům gratulujeme a děkujeme!

break
26.03.2017

Eurasia 2017

     Náš odchovánek z vrhu A Verešek (JCh A Wild Adventure of Greynie - Rory x Dante) se zúčastnil dvou dnů této největší a nejprestižnější ruské 3-denní výstavy v Moskvě a nevedl si vůbec zle: v těžké konkurenci třídy otevřené si po oba dva dny vysloužili hodnocení Výborný 4. Děkujeme majitelům a handlerce za krásný výsledek a vůbec za celkovou péči! A těšíme se na další podobné úspěchy!

break 
01.03.2017 

Skandinávský výlet

     Začátkem února se naše lady Rorynka splašila a o více než měsíc dříve, než jsme doufali a plánovali, začala hárat. Museli jsme tedy uspíšit veškeré přípravy a hurá do dalekého Švédska, kde na nás čekal pečlivě vybraný ženich. S Rorkou si hned padli do oka a tak doufáme, že se koncem dubna dočkáme nadílky zdravých, krásných a šikovných štěňátek. Podrobnosti o tomto očekávaném vrhu najdete ZDE - srdečně zveme k návštěvě.     
     Jinak to byl celkově moc pěkný výlet, zase jsme poznali jiný kout Evropy, milé lidi a krásnou přírodu. Moc děkuji především Růžence za její tradičně milou společnost a veškerou pomoc během cesty. A také jedné z nejznámějších a nejzkušenějších chovatelek Mimmi Erixon (CHS Mimmtrix) za její důvěru, pohostinnost a přátelství!  

 
break
27.02.2017

Druhé narozky Áček

     A pro změnu tu máme narozeniny štěňátek z Wild vrhu A (Rory x Dante), a to již druhé! Uteklo to sice jako voda, ale přesto se už kluci a ta jediná princeznička stačili předvést v tom nejlepším světle. Ani ve snu jsme nedoufali v tak zářivé výsledky, jako byl BISS na Středoevropské klubové výstavě v Třeboni Domaníně a JBIS na Národní výstavě v Mladé Boleslavi pro Arrynku! Arrynka z pouhých tří výstav dosáhla titulu Junioršampion ČR, Bondovi ke splnění výstavních podmínek pro titul Šampion ČR stačily pouhé dvě výstavy! K tomu přidal BOJ, BOS, Národního vítěze a res.CACIB! Mlaďoši nezaostávají ani po pracovní stránce: páneček Bondíka žije sportovní kynologií, a tak nepřekvapí zkouška ZOP s parádním výsledkem "Velmi dobrý", Arrynka s paničkou propadly lovecké kynologii a Zkoušky vloh a Podzimní zkoušky vyšvihly - jsouce naprosté začátečnice - v I.ceně a těsně pod maximálními počty bodů. Do lovečiny proniká i Bárník a my upřímně doufáme, že nás letos potěší také nějakým pěkným výsledkem. A náš ruský bohatýr Verešek už zasáhl do chovu a my se těšíme na jeho první potomky!
     Nic z tohoto ale není to nejdůležitější - tím je šťastný život, který všichni, včetně Aaronka, mají ve svých rodinách, všichni jsou platnými parťáky svým pánečkům a ti je bezmezně milují. Proto nezbývá, než popřát pevné zdraví a poděkovat pánečkům za skvělou péči, kterou Áčka zahrnují! Díky, zlatí naši - jsme moc rádi, že jsme měli tak šťastnou ruku při výběru pánečků..    

break
08.02.2017

Béčka slaví!!

     Zdá se to být neuvěřitelné, ale štěnda z vrhu B (Rory x Nash) už slaví první rok svého života! Přejeme jim pouze pevné zdraví, protože vše ostatní důležité (ty nejlepší rodiny a stále plnou misku) už mají. Majitelům děkujeme, že je milují jako vlastní děti a že jsou všichni skutečnými členy rodiny. Na zdraví Athosku, Bellinko, Marveli, Portíku, Raulíku a Torrey! <3 <3 <3     

B-litter 1st Bday

break
05.02.207

DUOCACIB Brno

     Únorová dvoudenní brněnská výstava bývá tradičně tou největší českou výstavou, alespoň co se počtu přihlášených psů týče. Letos jich bylo celkem téměř 9 tisíc, z toho každý den bylo přihlášeno téměř 40 výmarských ohařů. Prapor naší CHS opět třímali pouze odchovánci - po oba dny Raulík a v neděli ho přijeli podpořit brácha Torrey a starší brácha Bond. A klukům se vedlo parádně!
     Třída mladých byla po oba dny bohatě obsazena kvalitní konkurencí (6 pejsků v sobotu a 5 v neděli). Proto nás velmi potěšily výsledky kluků z vrhu B (Rory x Nash) jak od dr.Šimka v sobotu, tak od pí Janek (SK) v neděli: Brave Aramis de Greynie se tentokrát předvedl s Pájou a vzorně a získal hodnocení Výborný 2 za bráchou Brave Raoul de Greynie, který třídu vyhrál s hodnocením V1, CAJC a dokonce BOJ! Otevřel si tak cestu již ke svému druhému juniorskému šampionátu. V sobotu byl Raulík hodnocen Výborný 3.
     A třešnička na dortu přišla tentokrát v podobě Bondíka (A Wild and Free of Greynie - Rory x Dante), který byl - v těžké konkurenci a vzhledem k velmi omezenému vystavování zcela nečekaně - oceněn Výborný 1/3, CAC, res.CACIB!! Tím tedy ze dvou výstav získal obě dvě čekatelství (CAC), požadovaná pro udělení titulu Šampion ČR!!
     Kluci nám udělali ohromnou radost, ale stejně tak i potomci našeho Luckyho (Delly 2x BOB + BIG 2, B.B. My LV BIS dorost!!). Moc gratulujeme, stejně jako všem dalším úspěšným! Byl moc fajn den s přáteli - už se těšíme na nějaké příště!  

Bond Ex.1, CAC, res.CACIBRaul Ex.1, CAJC, JBOBTorrey Ex.2

break
15.01.2017

New year + Winter show Nitra, SK

     O týden později na dvoudenní mezinárodní výstavě ve slovenské Nitře zaznamenaly naše "barvy" mnohem úspěšnější skóre! Raulík se předvedl pouze v neděli, šel tentokrát bezchybně a paní rozhodčí Vieře Vítkové se velmi líbil. Z jejích rukou získal hodnocení Výborný 1, CAJC a JBOB. Tím započal svůj slovenský junioršampionát. Zároveň také postoupil do závěrečných soutěží, kde byl vybrán to nejlepší trojice o JBIG!! Udělal nám velikou radost a opět musíme moc poděkovat Lubce za parádní handling!
     Třešničkou na dortu byl ale po dva dny náš Lucky (Bromhund Sensation at Greynie)! V konkurenci více než 20 VOK si po oba dny vybojoval titul BOB (Nejlepší jedinec plemene) a také po oba dny užší výběr v závěrečných soutěžích o BIG. Tímto zakončil svůj další šampionát (Slovenský výstavní šampion) a zároveň započal nejvyšší slovenský titul (Super Grand Šampion)! Velké díky Báře za handling a veškeré zajištění a gratulace!  

break
07.01.2017

Hanácká národní výstava psů (Olo)Brno

     Na letošní Hanáckou byli přihlášeni pouze dva kluci z vrhu B - Raoul a Torrey. Byla to pro ně česká premiéra v třídě mladých a kluci si sice nevedli jako profíci, ale přesto dost dobře na to, aby získali pěkná hodnocení. Torrey se trochu "dohadoval" s paničkou a nelíbilo se mu ani měření, ani kontrola zubů (ještě že byl p. rozhodčí Nahodil tak trpělivý! :) ), takže známka VD byla zcela oprávněná. Raulík se s Lubkou předvedl tradičně pěkně a v silné konkurenci 4 juniorů si vybojoval bezchybný posudek a známku Výborný 2. Moc gratulujeme!

         

break
01.01.2017

Novoroční procházka

     Tradiční Novoroční procházka byla letos poněkud komornější, neboť se vzhledem k tomu, že svátky vyšly tentokrát úplně nejhůře, jak mohly (na víkendy), musela konat opravdu na Nový rok a spousta přátel musela dát přednost rodinným povinnostem. Přesto jsme moc rády přivítaly holky od Potoka Kačáku a našeho Bondíka (A Wild And Free of Greynie), z kterého roste krásný a skvělý pes. Nečekaně vyšlo dokonalé počasí, takže psiska se vyřádila, pánečkové řádně provětrali a poklábosili, prostě jsme si to moc užili. Tak zase za rok!  

break
break
26.12.2016

Vánoce

     Vánoce jsme si užili v tradičním rodinném stylu, holčičky dostaly spoustu dobrot a hraček a dočkaly se také delších procházek než obvykle - na Štědrý den si s Markem dokonce střihly více než 10 km-okruh, a to v tom deštivém, pošmourném počasí byl výkon! :)
     Jinak jsme dostali krásná přání a fotky i od našich odchovánků - všichni se mají náramně, a to je pro nás ten největší dárek...

break
05.11.2016

Raulík na výstavě

     A hned další sobotu se na výstavě předvedl i další klučík z vrhu B - Brave Raoul de Grenie. Ten žije se svými pánečky na Slovensku a tak byla jasnou volbou Bratislava. Sice také dvoudenní výstava, ale Raulíka do dorostu přihlásili jen na sobotu - jde jen o trénink do starších tříd, tak není třeba "vymetat" každou výstavu. :) Raulíka parádně předvedla "teta" Lubka Jančíková a - stejně jako bráška Torrey - si v konkurenci dalších dvou krásných pejsků vyběhal hodnocení Velmi nadějný 1! V závěrečných soutěžích dával pan rozhodčí přednost jiným plemenům než ohařům, ale zkušenost pro Raulíka neocenitelná Máme velikou radost a moc gratulujeme! Samozřejmě taky děkujeme Lubce za krásné předvedení a držíme palce do Nitry! 

break
29.10.2016

CACIB Praha

     Po pár týdnech opět jeden výstavní víkend, a hned na "domácí" půdě. Na pražskou dvoudenku se nám - sice jen na sobotu, ale máme radost i z toho - přihlásili hned tři odchovánci: Arrynka a Bond z vrhu A a Torrey z vrhu B. Torreyho rodinka nás dokonce v pátek před výstavou navštívila doma, stihli jsme před setměním krátkou procházku a nechali klučíka vyřádit se s mámou Rorkou a tetou Annie.
     V sobotu na výstavu dorazili nakonec jen dva zástupci - Bondovi se změnil termín zásadního tréninku na zkoušky sportovní kynologie, takže výstavu museli oželet. Velikou radost nám ale udělali Torrey s paničkou Zuzkou, kteří si předvedení parádně nacvičili a v kruhu svou premiéru zvládli na jedničku, a to doslova: v konkurenci dalších dvou krásných pejsků ve třídě dorostu si vyběhali hodnocení Velmi nadějný1!! Udělali nám obrovskou radost a myslím, že i sami byli nadšení. :)
     Arrynka (JCh. BISS, JBIS A Wild Blossom Arrya Greynie) se předvedla tradičně parádně s Pájou, ale irského pana rozhodčího Austina Long-Doyla příliš nezaujala - dal jí hodnocení Výborná 4, i když posudek byl bezchybný. Přesto nás den velmi potěšil a už se těšíme na nějakou příští podobnou akci!

break
08.10.2016

Marvík zvládl TAN!!!

     Nejen naše Áčka úspěšně zvládají první lovecké zkoušky, ale dokonce už i prďolkové z vrhu B mají první zářez! Náš malý Frantík Marvel (Brave D'Artagnan de Greynie) úspěšně složil zkoušky TAN (obdoba našich zkoušek vloh)!! Dal tak sobě i paničce Marii-Gabrielle parádní dárek ke svým 8-měsíčním narozeninám. Moc oběma gratulujeme!! Z Marvíka navíc roste krásný, statný pes - už se těšíme na nějakou příští výstavu.  

break
02.10.2016

Podzimní zkoušky prvního Áčka

     V sobotu 1.10. se naše hvězda posledních týdnů Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie - Rory x Dante) zúčastnila Podzimních zkoušek OMS Pardubice v Chotči pod Kunětickou horou. Zkoušek se zúčastnilo pouze 8 ohařů rozmanitých plemen (pouze výmaři byli dva), přesto byly výborně, až profesionálně připravené - bezchybná organizace, krásné ceny pro vítěze, vynikající trubačka, kulturní prostředí...
     A nutno podotknout, že jsme si to mohli užít se vším všudy. Nejen že počasí bylo doslova skvostné (slunečno a odpoledne až 26 °C), ale Arrynka pracovala jako stříbrná bohyně! Na společném honu dělala práci za 4 psy, neb dva ze "spolubojovníků" šli na vodítku a poslední fousek se nehnul dále jak na 10 kroků od vůdce. Sklidila nejen pochvalný komentář rozhodčích, ale také obdiv korony, která sázela spíš na NKO nebo pointra, v žádném případě ale ne na výmara. :))) Prokázala přitom perfektní poslušnost, ovladatelnost a klidy za srstnatou. Totéž zopakovala při samostatném hledání, na které se - s losem č.2 -nestihla ani občerstvit. Perfektní aporty, kdy pouze panička nevydržela s nervy a dala druhý povel u teplého bažanta. Dokonalé dohledávky s bezchybným předáním (zde vypadli dva ohaři ze skupiny). Na vlečkách nás sice trochu napínala, proměnlivý vítr ji kousek od kusu trochu zamotal hlavu, ale nakonec vše dobře dopadlo a i zde získala samé čtyřky. Panička si oddychla a slibovala jí už jen aport kachny za odměnu...
     Ale jak už to tak často bývá, poslední a nejjistější disciplína bývá kamenem úrazu, a to se přihodilo také té naší šedivce. S vášní sobě vlastní se vrhla pro kachnu, uchopila, doplavala téměř ke břehu, tam se ale začala dávit a dusit (už asi nikdy nezjistíme, zda si lokla vody či zda jí zaskočilo pírko či cokoliv jiného..), kachnu - již skoro na břehu - pustila, musel tedy přijít další povel, ale i tak sotva zvěř dotáhla k paničce a za stálého dávení jí ji "flusla" pod nohy. Takže po vyčtyřkovaném poli, kdy holky doslova útočily na vítězství celých zkoušek, známka 2, a to s odřenýma ušima. Naštěstí to ještě v případě kachny není limitní známka, takže celkový výsledek byl i tak excelentní: I.cena, 289 bodů, nos, postupování a vystavování 4, celkově 2.místo!!!! Jsem na ty naše holky šikovné, začátečnické neuvěřitelně pyšná - o takových výsledcích se mně vždy mohlo jenom zdát. Věřím, že to nebyly jejich poslední zkoušky a že se ještě máme na co těšit.

 

break
24.09.2016

Moravskoslezská národní výstava Brno

     V podzimním Brně tentokrát naše barvy reprezentovali pouze naši mlaďoši - Arrynka a Bond. Já ani "dvorní handlerka" Pája jsme bohužel nemohly, domluvily jsme na "záskok" již ověřenou handlerku Evu Tichou a doufaly, že vše dobře dopadne. To se podařilo tak napůl. Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie) změnu handlerky "neskousla",  na stadionu bohužel nebyl prostor pro trénink a hned "naostro" do kruhu to moc nevyšlo - Arrynka se odmítla předvádět a vysloužila si hodnocení Velmi dobrá.
     Zato Bondík (A Wild and Free of Greynie), který už si s Evičkou "střihnul" Třeboň, nám udělal velikou radost. Poprvé v dospělé třídě a vyběhal si Výborný 1/2, CAC, CAC ČMKU a Národní vítěz 2016!!! Chlapeček dospívá a je vidět, že mu to svědčí. Už se těšíme na další výstavy - touto započal šampionát krásy ČR a určitě se po Novém roce bude snažit jej dokončit. Držíme palce!!       

break
12.09.2016

Lucky Výstavním šampionem Chorvatska!!

     Tentýž víkend se Lucky s Bárou a pár svými potomky vydal opět na jih a na třídenní chorvatské výstavě parádně zabodoval: 3x V1 + CAC, 2x CACIB, 3x BOB, 2x BIG 3. Tím splnil podmínky pro udělení titulu Výstavní šampion Chorvatska! Moc gratulujeme!    

     

break
11.09.2016

První lovecké zkoušky prvního odchovánka

     Sobota 10.září se stala pro Greynie dalším milníkem. První odchovánek skládal své první lovecké zkoušky! A kdo jiný, než naše trochu nečekaná hvězda posledních týdnů - Arrynka! Svůj jarní termín zkoušek vloh prohárala, ale podařilo se nám nacpat do paniččina nabitého diáře zářijové Zkoušky vloh v Týnci u Klatov. Počasí posledních dní bylo spíše červencové, teploty denně atakují 30°C, ale orosená tráva klatovských luk nachystala pro psy celkem "fresh" hledačky a ohaři naštěstí zvládli své disciplíny dříve, než slunce začalo opravdu pražit.
     A nutno říci, že Arrynce to sedlo! Podaly s paničkou skvělý výkon a vysloužily si pochvalné komentáře nejen od rozhodčích, ale i od zkušené korony v čele s Viktorem Veselým. Nezkrotný temperament Arrynky byl obdivuhodný při hledačkách, méně vhodný při hodnocení chůze u nohy, ale i tak je výsledek pro nováčky famozní: I. cena, 223/228 bodů, nos 4 a celkově 2.místo se stejným počtem bodů jako mladší vítěz!!
     Já osobně jsem byla doslova nadšená z Arrynčiny chuti do práce, temperamentu,  vytrvalosti (hledaly déle než půl hodiny..), poslušnosti a na závěr krásného vystavení a stoprocentního uklidování vypouštěného bažanta. Jsem na obě holky moc pyšná a moc jim držím palce, aby jim to tak parádně šlapalo i nadále. A věřím, že bude, neboť se učí od jednoho z nejlepších - jejich trenér Petr Flachbart tentýž víkend nabodoval se svým VOK Brunem na MRK 2017, a to s plným počtem bodů prosím!!! Gratulujeme!

break
02.09.2016

Filmová dokumentace velikého úspěchu

     Stejně jako na Memoriálu Roberta Jakoubka i na Středoevropské klubové výstavě potichu a z povzdálí (a někdy i z nebeských výšin) tvrdě pracoval p. Roman Pražák. Svými kamerami se snažil zachytit každý důležitý moment, každý zajímavý detail. Výsledkem jsou nádherné dokumentární filmy z obou akcí, které které každého diváka téměř přenesou zpět v čase.
     Pro nás je samozřejmě zajímavější video z výstavy, pochopitelně díky těm neskutečným vítězstvím, kterých naši šediváci dosáhli. Proto vkládám odkaz, abyste se mohli všichni pokochat stejně jako my. Musím říci, že znovu až slzička ukápla..

break
28.08.2016

Rorynka slaví

     Jakkoliv se to zdá neskutečné, naše "malá" Rorynka oslavila své 5.narozeniny!!! Uteklo to jako voda, i když při pohledu zpět je jasné, že toho dokázala spoustu. Kromě naprosto výjimečných výstavních úspěchů a velmi dobrých pracovních výsledků dala život také 11 štěňátkům ze dvou vrhů, která pomalu vykračují na podobnou cestu. Rorce přejeme i nadále pevné zdraví a stále neutuchající štěněčí a pozitivní náladu! 

 

break 
26.08.2016 

Evropská výstava psů

     Je to docela fajn, že máme štěňátka "rozstrkaná" téměř po celé Evropě! Tak jako nás v Moskvě na WDS mohl reprezentovat Verešek, tak na druhé straně Evropy, v belgickém Bruselu, nás mohl zastoupit náš malý Marvel (Brave D'Artagnan de Greynie at Silberweiss Jäger). Udělali si tam výlet s celou psí rodinkou z francouzské Bretaně a nutno říci, že se výlet více než vydařil. Všichni Marvíkovi kámoši na EDS bodovali, dokonce téměř všichni vyhráli své třídy, a tak Marvík nemohl zůstat pozadu. Panu rozhodčímu Yochai Barak Lifac (ISR) se velmi líbil a zadal mu hodnocení Velmi nadějný 1, následně proti fence Nejlepší dorost plemene (Puppy BOB)!! Moc gratulujeme a děkujeme Marii-Gabrielle za veškerou péči!! 

 
break
13.08.2016

Arrya + Bond na IB MB 2016Interdogbohemia Mladá Boleslav

     Týden po neuvěřitelném úspěchu na Středoevropské klubové výstavě, který se zapíše do análů Greynie zlatým písmem, jsme s oběma juniory vyrazili naposledy do třídy mladých, a to na mezinárodní výstavu v oblíbené Mladé Boleslavi. Tam výmarské ohaře posuzoval poprvé v ČR výborný srbský rozhodčí a úspěšný chovatel NKO Zlatko Jojkič. A naši mlaďoši se mu velmi líbili! Osvědčená dvojice Evička + Bond nezaváhala a v konkurenci zkušenějšího a úspěšnějšího pejska získali hodnocení Výborný 1, CAJC, BOJ a dokonce BOS (BEST OF OPPOSITE SEX)!!!!! Arrynka s Pájou se opět skvěle předvedly, svou třídu sice vyhrály, ale na bráchu Bonda už nestačily - Výborná 1 & CAJC! Tímto CAJCem ale Arrynka z pouhých tří výstav dosáhla na titul JUNIORŠAMPION ČR!!! Stejně jako její matka Rory před 4 lety, ta ale nikdy (natož v mladých!) nezískala titul JBIS a BISS!!! Jsme na naše Áčka opravdu pyšné.. <3    

break
07.08.2016

Středoevropská klubová výstava KCHVO

     Na začátku srpna slavil v Domaníně u Třeboně Klub chovatelů výmarských ohařů 50.výročí svého založení. Od čtvrtka se konal Memoriál Roberta Jakoubka, v sobotu večer klubová party a v neděli oslavy vyvrcholily Středoevropskou klubovou výstavou. Kromě dalších členů výboru jsem se na přípravách a plynulém průběhu oslav podílela i já, a tak stále nevím, zda to, co se nám na výstavě "přihodilo", bylo odměnou za více než roční práci nebo pouze "nehorázným štěstím", které - jak jsem si doposud myslela, se přihodí maximálně jednou za život... :)
     Třeboň jsem od začátku plánování považovala za událost roku (minimálně), proto jsem se snažila motivovat veškeré naše odchovánky i potomky Luckyho, aby se zúčastnili alespoň klubové výstavy. Ne u všech se to podařilo a bohužel nakonec se jich i velká část přihlášených z různých důvodů nedostavila, takže jsme ani nebyli schopni postavit Luckyho Progeny-group, kterou jsme měli přihlášenou. Mrzelo mě to hlavně kvůli Rosemary a Johnovi, chovatelům Luckyho, kteří přijeli speciálně na tuto akci až z daleké Austrálie. Lucky se alespoň s tím zbytkem dorazivších potomků předvedl na přehlídce chovných psů, kde poradce chovu vyzdvihl jeho kvality plemeníka, o nichž svědčí Hodnocení vahou selekce (průzkum, resp. statistika prováděná poradcem). Samotné předvedení v kruhu se Báře s Luckym bohužel vůbec nepovedlo a díky tomu získal mezi šampiony "pouze" hodnocení Výborný bez pořadí.

Lucky MKV Domanín 2016Lucky MKV Domanín 2016

     Zato ostatní naše želízka zaválela způsobem, z něhož se vzpamatovávám ještě dnes! Pánečkové Bondíka (A Wild And Free of Greynie) byli po boleslavském velmi přísném VD trochu schlíplí, ale přesto jsme se domluvili, že do Třeboně přijedou a tentokrát zkusí profi-handling. Toho se ujala velmi šikovná juniorhandlerka Evička Tichá (ve 4 kruzích na výstavě totiž nebyla Pája schopná zvládnout vše...) a společně předvedli doslova koncert. Nutno podotknout, že Bondík proti Boleslavi i trochu přibral a to mu velmi prospělo - vypadal skvěle. A to také ocenil jeden z nejzkušenějších českých rozhodčích dr.Šimek nejen v podobě veřejného prohlášení ke koroně, ale také vynikajícím posudkem. V záplavě Velmi dobrých si mezi 12ti juniory vyběhal hodnocení Výborný 3!!!

Bond - MKV Domanín 2016Bond - MKV Domanín 2016

       Na výstavu jsem přihlásila také naše "seniorky", ačkoliv ani jedna z nich nebyla ve zcela dokonalé výstavní kondici. Rorčina spodní linie stále ještě nenechá nikoho na pochybách, že má za sebou dva vrhy, 9,5-letá Andulka zase trpí na lipomy a my nemáme to srdce ji kvůli tomu cpát pod narkozu. Přesto naše holčičky přesvědčily o svých kvalitách rozhodčí G. Halff-van Boven (NL) a dr.Šimka (CZ) a dopracovaly to až na bednu ve finálových soutěžích! Rory (Gem of Aleck from Atria Cordis) - Výborná 1, BEST IN SHOW třídy čestné, Andulka (Annie Monvi Salvia) - Výborná 1, BOV & BEST IN SHOW veterán!!!!!!!

Rory - BIS třídy čestné MKV 2016Annie - BIS Veterán MKV 2016

    Naprostou třešničkou na dortu se ale měla stát ta jediná holčička z vrhu A - Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie), která se již tak neskutečně překvapivě stala JBIS České národní výstavy psů Mladá Boleslav před pár týdny. Osm přihlášených feneček v mladých sice není zrovna klubový rekord, přesto nás posouzení dr.Šimka udělalo obrovskou radost - Výborná 1, CAJC!! To, co se ale pak dělo v závěrečných soutěžích, už snad ani není možno popsat žádnými superlativy: Arrynka jako nejlepší mladá fena nastoupila do rozběhu o nejkrásnějšího jedince plemene (BOB), a ten vyhrála!!! Následně nastoupila proti vítězi plemene VOD a i zde paní rozhodčí G.Halff-van Boven usoudila, že je krásnější, a Arrynka se tak stala nejkrásnějším psem celé klubové výstavy (BEST IN SHOW)!!!!! Neuvěřitelný úspěch v necelém roce a půl věku!!!!! Moc děkujeme všem rozhodčím, kteří dali najevo, že se jim naši šediváci líbí, handlerkám za skvělou práci, majitelům, že nahlásili a dorazili, a také klubu za nádherné ceny!! Byl to pro nás neopakovatelný zážitek, prostě "JEDNOU ZA ŽIVOT"... :)       

Arrya - BISS MKV Domanín 2016Arrya - ceny z MKV Domanín 2016Arrya s rodinou - BISS MKV Domanín 2016

break
24.07.2016

Marvel res.BIS BabyMarvel boduje v Belgii

     Na své první zahraniční výstavě potěšil nejen nás, ale i majitelku Marii-Gabrielle náš malý "Frantík" Marvel (Brave D'Artagnan de Greynie). Na výstavě v Belgii zabodoval nejen v rámci plemene, ale mezi cca 80ti dalšími štěňátky vybojoval titul res.BIS Baby (2.nejkrásnější štěňátko celé výstavy)!!! Gratulace veliká a díky za veškerou péči, přípravu a trénink letí do Francie!! 

 

break
16.07.2016

Neskutečný úspěch Arrynky

     Po téměř roce jsme zase umluvili majitele Arrynky, aby ji přihlásili na nějaké výstavy - poprvé a naposledy se předvedla ve třídě dorostu v loňské Mladé Boleslavi. A právě Česká národní výstava v Ml.Boleslavi byla jednou z těch letošních "vyvolených". Po krásném úspěchu na klubové speciálce (Výborný 3/10) na ni byl do třídy mladých přihlášen i Bond (A Wild And Free of Greynie). Tomu se spolu s pánečkem až tak úplně nepovedlo předvedení, a tak si u poměrně přísného p.rozhodčího Václavíka vysloužili známku Velmi dobrý 2/3.
     Zato Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie) s Pájou zabodovaly způsobem, o kterém se nám ani nesnilo: Nejen že si v základním kruhu od téhož přísného pana rozhodčího "vysloužila" hodnocení Výborná 1, CAJC a následně proti nejlepšímu mladému psovi BOJ (Best of Juniors), ale v závěrečných soutěžích, na které jsme původně ani nechtěly čekat, vybojovaly nejprve jediné zadávené místo v rámci skupiny (JBIG - Junior Best in Group) a následně mezi ostatními JBIGy dokonce JUNIOR BEST OF DAY (JBOD - Nejkrásnější mladý výstavního dne)!!!

Bond - Česká NV ML.Boleslav 2016Arrya - ČNV Mladá Boleslav 2016Arrya - JBOD na ČNV Mladá Boleslav

      To ale stále ještě nebyl konec! Slíbily jsme Arrynku dovézt i na nedělní souboj o JBIS, který jsme již předem považovaly za ztracený, ale soutěž je soutěž.. Majitelé byli stále na dovolené, takže to pro nás - stejně jako v sobotu - znamenalo cestu do MB přes Poděbrady, ale čert to vem - TOHLE JE JEDNOU ZA ŽIVOT!!!! :D :D :D Tolik smajlíků proto, že blízká budoucnost ukáže, že to nebyla až taková pravda, jakkoliv jsme o ní byly na "tuty" přesvědčené... :) Nicméně neuvěřitelné se stalo skutkem a Arrynka i v neděli okouzlila finálový kruh a stala se Nejkrásnějším mladým psem celé České národní výstavy Mladá Boleslav (JUNIOR BEST IN SHOW)!!!! Moc děkujeme všem váženým rozhodčím, kteří se o tento megaúspěch zasloužili, a že jich bylo celkem 5!!! Děkujeme i Arrynkovým, že nahlásili a skvěle natrénovali, ačkoliv neměli absolutně žádné výstavní ambice.. A v neposlední řadě děkuji naší skvělé Páje, která dokázala s Arrynkou nemožné - je to i její velká zásluha.. <3 <3

Arrya - JBIS Česká NV Mladá Boleslav 2016 

break
06.07.2016

Zkoušky vloh nanečisto

     První červencový týden plný svátků a tedy i volna využili pánečkové většiny našich Áček k intenzivnímu loveckému výcviku u Petra Flachbarta v Týnci nad Labem. Pro Arrynku to nebyla žádná novinka, neboť u Petra už cvičí téměř rok, ani Barney neměl být jako v Jiříkově vidění, neboť k lovečině už také přičichnul, ale pro Bonda to byla téměř naprostá novinka. Nicméně u všech Petr ocenil jejich výborné vlohy, pěkné vystavování a chuť do práce.
     Na závěr výcvikového kurzu uspořádal pro všechny (celkem 6-7 účastníků) tzv. Zkoušky vloh nanečisto. Sám již téměř aprobovaný rozhodčí mohl poměrně dobře posoudit práci jednotlivých účastníků a vše, co se během pobytu naučili. Všichni tři naši šedivci by dle něho zkoušky zvládli úspěšně, Arrynka a Bondík dokonce i poměrně vysoko v bodech. To nás moc potěšilo a jen doufáme, že "ostré" zkoušky se povedou minimálně stejně dobře. V každém případě moc děkujeme pánečkům, že se do toho pustili a vytrvali!  

BarneyBondArrya

break
30.06.2016

Výstavní premiéra Marvíka

     A na druhé straně Evropy měl pro změnu výstavní premiéru náš malý "Frantík" Marvel (Brave D'Artagnan de Greynie). Jsa svou zkušenou paničkou Marií-Gabrielle skvěle natrénován, získal ve třídě štěňátek hodnocení Velmi nadějný 1, Nejlepší štěně-pes plemene!!! Jen tak dál, Márvi!  (for the stunning photo big thanks Florent de Sars!)

 

Marvel - show premiere

break
25.06.2016

Světová výstava psůVeres Excellent at WDS Moscow

     Daleká Moskva a tam se konající letošní Světová výstava psů se tentokrát musela obejít bez našich maličkostí, ale přesto se "Greynie" v katalogu objevilo: Zúčastnil se jí totiž náš ruský bohatýr z vrhu "A" Verešek (JCh RU A Wild Adventure of Greynie). A nevedl si vůbec špatně - v obrovské konkurenci 10ti krásných juniorů z celé Evropy si odnesl hodnocení Výborný, což zdaleka nebyla známka v této třídě "automatická". Moc děkujeme majitelům, že Vereška předvedli a "neztratili se"!
     Vynikajícího úspěchu na této výstavě ale dosáhl Nash (Doc N'Camelot's Heaven Can Wait), otec našeho vrhu B. Stal se nejen nejkrásnějším výmarským ohařem, ale přes závěrečné soutěže se dopracoval až k titulu BEST IN SHOW 3!!!   

break
18.06.2016

Mezinárodní výstava Brno

     Brněnská výstava se měla stát premiérou jediného štěnda z našeho B-vrhu, které zůstalo v ČR. Je to krásný Torrey (Brave Aramis de Greynie), který žije s milujícími majiteli v Uherském Hradišti. Torrey se panu rozhodčímu dr.Šimkovi moc líbil, ale bohužel, nezkušení majitelé nenatrénovali prohlídku zoubků a na tom předvedení ztroskotalo. Pan rozhodčí mu proto oprávněně udělil známku Nadějný 3. Věříme, že do nějaké příští výstavy majitelé vše řádně natrénují a Torík bude hvězda.. :)
     Na výstavě se po delší době předvedla také naše Elainka, která si ve značné konkurenci v otevřené třídě vybojovala hodnocení Výborná 2, res.CAC. Je to hezká fenečka, ale jelikož majitelé aktuálně založili rodinu v podobě synka Míši, uvidíme, zda a kdy se nám podaří dokončit českého šampiona, k němuž nám kromě posledního CACe chybí hlavně pracovní zkoušky..

break
13.06.2016

Bond zvládl ZOP

     A naše loňská štěňátka začínají pomalu, ale jistě úročit měsíce výcviku, tedy skládat zkoušky. Zatím to nejsou zkoušky lovecké, ale i tak nás to moc těší. První vlaštovkou se stal (stejně jako při porodu :) ) Bondík (A Wild and Free of Greynie). S pánečkem složili ZOP s vynikajícím výsledkem "Velmi dobrý" a 89 body! Jsme na kluky moc pyšní a přejeme, ať se daří i nadále! 

break
13.06.2016

Výstavní premiéra Béček

     Na páteční výstavě ve slovenské Nitře reprezentoval Greynie náš Lucky, na sobotu jsme přihlásili naše čerstvě 4-měsíční "Slováčky" z B-vrhu. Byla to tedy jejich premiéra a tu, nevzdory tomu, že všichni žijí u kynologických nováčků, zvládli parádně! Brave Athos de Greynie (tmavě modrý kluk) se nechtěl až tak moc předvádět, proto získal druhé pořadí za svým bráškou Brave Raoul de Greynie (tyrkysový), oba kluci byli Velmi nadějní a dostali moc pěkný posudek. Holčička Brave Constance de Greynie (holčička Bella) se panu rozhodčímu také líbila i ona byla oceněna Velmi nadějná 1, Grand Prix Slovakia Minor Puppy Winner, stejně jako Raulík. Oba se tak měli šanci předvést ve finálovém kruhu, kde se Raulík s Pájou probojoval mezi 6 nejkrásnějších štěňátek celé výstavy (BIS Minor Puppy TOP 6)!!!
     Nejdůležitější ale pro nás bylo, že jsme si celý den ve společnosti nových "příbuzných" náramně užili a přesvědčili se, že jsme našim prckům opět našly skvělé rodiny! Už se moc těšíme na příští společné setkání!  

break
11.06.2016

Lucky jede!!

     A abychom nezůstali na pochybách, že je Lucky ve skvělé kondici a rozhodčím se líbí, dosáhl po 14 dnech dalšího skvělého výsledku, tentokrát hned u východních sousedů. Na Národní výstavě psů v Nitře zabodoval neskutečným způsobem a stal se nejen nejlepším psem VII.skupiny FCI (BIG), ale dokonce i třetím nejkrásnějším psem celé výstavy (BEST IN SHOW 3)!!! Nádherný výsledek v tradičně kvalitní konkurenci na Slovensku!! 

 

break
30.05.2016

Lucky Grandšampionem Chorvatska

     Lucky se se svou paničkou Bárou zúčastnil dvoudenní mezinárodní výstavy v chorvatském Varaždinu a dařilo se mu skvěle: po oba dny získal hodnocení V1, CAC, CACIB & BOB, v sobotu přidal navíc BEST IN GROUP! Tímto krásným výsledkem získal poslední podmínku k uznání titulu GRANDŠAMPION Chorvatska! Po českém, slovenském a maďarském je to již jeho 4. Grand-titul! Gratulujeme moc! 

 

break
16.05.2016

Marvel odjel do Francie

     Poslední štěněčí kluk, který nás ještě těšil svou přítomností, odjel do svého nového domova. Brave D'Artagnan de Greynie neboli Marvel jej našel až ve Francii v renomované CHS Silberweiss Jäger. Věříme, že tam bude mít krásný život plný fieldtrialů a bude-li štěstí přát, třeba o něm ještě uslyšíme i na poli výstavním. Měj se tam krásně, chlapečku milovaný!  

break
07.05.2016

Speciální výstava KCHVO

      Na Speciální výstavu KCVHO v Telči byli přihlášeni dva odchovánci z vrhu A. Bohužel, fenečka Arrynka se nám týden před výstavou rozhárala, a tak naše barvy reprezentoval jen Bond - A Wild and Free of Greynie. A ačkoliv to pro něho i jeho pánečka byla výstavní premiéra, vedli si skvěle: ve třídě mladých získali u zkušeného a troufnu si říci přísného pana rozhodčího Koldinského ohodnocení Výborný 3 z 10ti zúčastněných. Moc jim gratulujeme a děkujeme!

 

break
16.04.2016

Jarní svody

      Duben býval měsíc bezpečnosti, dnes je to pro nás spíše měsíc jarních svodů. Ty se letos už týkají odchovánků z vrhu A, a ti nezaháleli.
      V neděli 10.4. se JS v okrese Nymburk zúčastnila naše Arrynka a vlastně nás ani nepřekvapilo, že byla krásná a šikovná. Od pana posuzovatele Nováka získala pochvalu za výborné předvedení včetně zubů, což výrazně kontrastovalo s předchozími účastníky svodu. Posudek bez jediné chybičky už byl jen třešničkou na dortu. Jsme moc vděční majitelům Hance a Martinovi, že o Arrynku tak skvěle pečují a intenzivně cvičí - už se nemůžeme dočkat prvních zkoušek a snad i nějaké té výstavy..
      A neméně skvělé pánečky Kubu a Danu má Bondík (A Wild And Free of Greynie), který absolvoval JS o týden později. Odborník na plemeno dr.Nahodil vychválil i jeho, což se dokonce odrazilo i v posudku. Bond se dosud soustředil spíše na sportovní kynologii, ale aktuálně začíná také s lovečinou, tak uvidíme, jak se mu bude dařit - určitě i zde se dočkáme nějakých zkoušek a snad i výstav. Děkujeme!

   

break
09.04.2016

Štěnda nás opouštějí

      Uteklo to jako voda a čas rozloučení je tady. Absolvovali jsme první očkování, čipování, máme pasy a hlavně nedočkavé pánečky, kteří stříhali metr, aby už měli své miláčky doma.

      Už před týdnem nás opustili všichni "Slováci": Jako první šla do světa naše jediná princeznička Bella (Brave Constance de Greynie), a to do senzační rodiny v Banské Bystrici, kde ji budou rozmazlovat dvě dcerky a cvičit tatínek s maminkou. Slovenští kluci mají naopak v rodinách každý dva kluky (a tak to asi má být :) ), takže budou mít s kým řádit - Athosek (modrý) na úpatí Malé Fatry a Raul (tyrkysový) o kousek východněji, na západním úpatí Vysokých Tater.
      V pondělí jsme se rozloučili s Porthosem (žlutý), který odcestoval s mladými, sympatickými manželi do Švýcarska. Už se také parádně zabydlel a jako všichni ostatní pokračuje v účení čistoty a začíná s výchovou a výcvikem poslušnosti.
     A dnes nám dal sbohem oranžový Torrey (Brave Aramis de Greynie), který bude žít s úžasným mladým párem hokejový život momentálně v Karlových Varech, ale trvale v Uherském Hradišti.
     Zelený Marvel (Brave D'Artagnan de Greynie) nám bude dělat společnost ještě o pár týdnů déle, protože pro export do své cílové země musí mít kompletní očkování včetně imunity proti vzteklině.
      Všichni pánečkové mají se štěndy velké ambice, když už ne lovecké nebo výstavní, pak alespoň sportovní, a my upřímně doufáme, že se jim bude dařit. O tom, že budou mít všichni skvělý život a jejich rodiny je budou milovat nadevše, jsme přesvědčení už teď, a máme neskutečnou radost, že se nám takové majitele podařilo pro naše poklady najít.

  BellaBellaAthosAthos

ArtArtPorthosPorthos

RaulRaulTorreyTorrey

break
06.04.2016

Andulka slaví

     Andulka, Annie, Dulinka, Dule, Andulíček... pravda, při každém sežraném kuřeti nebo buchtě padají úplně jiná jména. A taky když si hraje na mazačku a lady, co už je polohluchá. Ale zásadně pouze na nepříjemné povely - když se řekne "jdeme ven" nebo "jdeme hamat", slyší jako junior. Ale nemá na to náhodou už nárok, když už nám slaví 9 let života?? :)
     Naše milá Andulíno, přejeme ti, ať ti to zlobení ještě hodně dlouho vydrží při pevném zdraví! Máme tě rádi a vždycky budeš ta první a jediná šéfová naší smečky. <3
     A díky naší milé Růžence dostala Andulka originální dárek - přesně cílený na její obsesi posledních týdnů a měsíců zahrabávat se pod všechny možné deky a potahy... I když první dny se o něj musela ještě podělit se zbytkem štěněčí smečky.. 

break
25.03.2016

Štěňátka mají 6 týdnů

a je to pořádná demoliční četa. Zahrada je jim malá od prvního dne, jsou to průzkumníci největšího kalibru. Kytky v zimní zahradě, které jsou pro ně tou nejbáječnější hernou a prolézačkou v tomto nevlídném jaru, už začínají brát za své - jsem zvědavá, kolik jich to štěněčí řádění přežije. Už plně baští pevnou stravu, sem tam sušené ouško nebo kuřecí špalíčky, ale nejraději se okusují navzájem nebo na zahradě ohryzávají keře a kytky, dokonce i růže.. :)
     Štěnda už dostala i svá oficiální jména, a protože jedni pánečkové chtějí mít Porthose, bude celý vrh vrhem statečných mušketýrů:
Brave D'Artagnan de Greynie - ČLP/VOK/10124
Brave Athos de Greynie - ČLP/VOK/10125
Brave Porthos de Greynie - ČLP/VOK/10126
Brave Aramis de Greynie - ČLP/VOK/10127
Brave Raoul de Greynie - ČLP/VOK/10128
Brave Constance de Greynie - ČLP/VOK/10129
    
     Jeden z kluků byl zamluven do Argentiny, ale rozhodli jsme se, že bude jistější najít mu jiného pánečka, takže v tuto chvíli je

!!! jeden z kluků volný !!!

pro aktivního zájemce, nejlépe s výstavními nebo pracovními ambicemi. Nevylučujeme ani možnost spoluvlastnictví.     

break
20.03.2016

Verešek Junioršampionem Ruska!!!!

     Velikou radost nám udělala nejnovější zpráva z Ruska - fialový kluk z v našeho vrhu A se zúčastnil dalších dvou moskevských výstav s krásnými výsledky 2x V1, 2x CAJC, 2x JBOB & 2x BOS, a tak dokončil svou cestu k prvnímu svému titulu, a sice !!!! JUNIOR ŠAMPION RUSKA !!!! Dal tak sobě i nám dodatečný dárek ke svým prvním narozeninám a my jen doufáme, že tak položil důkladný základ ke své úspěšné výstavní kariéře. Radost nám udělal neskutečnou!  

break
13.03.2015 

Štěndům začal druhý měsíc života

a začínají to být pořádní rošťáci. Jejich mléčné jehličky už jsou pořádně cítit na malíčcích u nohou a před sílícími hlásky jejich volání není úniku téměř v celém domě. Naštěstí to není moc často - většinou jen když mají dovoleno objevovat dosud utajené části domu a pak se musí vrátit zpátky do boxu. Tam dostali nový hrací koutek, ale nejvíc ze všeho si oblíbili prolézací tunel - ten nikdy nezklame. Přesto doufáme, že se dočkáme jarního počasí a budeme moci vyrazit taky na zahradu..
     Baští už 4x denně pevnou stravu a dokonce i granulky jim docela šmakují. Tak snad jim to vydrží.. :) Pan Modrý se už přehoupl přes 5 kg váhy a ostatní sourozenci ho zdatně následují. Natočili jsme pár krátkých videí, které je možno zhlédnout na našem You Tube, a pár nových fotek jsme dali na Picasa (3.týden a 4.týden).    

 
break
28.02.2016

Oslava prvních narozek A-teamu

     Měli jsme to veliké potěšení, že Ačka přijala naše pozvání a své první narozky všichni (tedy až na Vereška z Ruska) oslavili u nás. Kluci a Arrynka dorazili už dopoledne, kdy jsme vyrazili spolu s Růženčiným gangem na hromadnou procházku. Počasí nám moc nepřálo, ale aspoň nepršelo. Po návratu jsme si na zahradě uspořádali hromadnou hostinu, kdy každý oslavenec (a dokonce i naše holky) dostal svůj vlastní narozeninový dort, který vyrobila panička Arrynky Hanička. Všichni samozřejmě dostali spoustu dárečků a hlavně přání pevného zdraví a i nadále šťastného a spokojeného života. A pak už následovalo pohoštění pro pánečky a hlavně muchlovačka následovníků z vrhu B. Moc všem děkujeme, že dorazili, a těšíme se na (jakékoliv) příště!      

 

break
27.02.2016

Štěnda z vrhu A slaví první narozeniny!!!!

    

break
20.02.2016

Štěnda rostou

     Štěnda z vrhu B se brzy přehoupnou přes druhý týden svého života. Jsou to pořádní puclíci - pan Modrý se dnes dostal na hmotnost 2 kg a zbylí sourozenci mu zdatně sekundují s hmotnostmi o max. 200 g nižními. Včera nás také pan Zelený překvapil otevřenýma očkama, následoval ho pan Modrý a dnes už i zbytek pidi-smečky. Včera jsme také poprvé odčervovali - nová pasta, které se dává jen 1 ml/2kg, prošla bez větších protestů. Dnes také prckové dostali nové frajerské oboječky, aby se líbili prvním návštěvám. ZDE můžete vidět jejich fotky z prvních dvou týdnů jejich života. 

break

 08.02.2016

Máme štěňátka!!!

     Tentokrát nás Rorynka trochu napínala. Až v pondělí 8.2., 65.den březosti, se konečně rozhodla, že nás obdaří štěňátky. Nebylo to pro ni právě jednoduché, protože se téměř celý B-team vešel do porodních vah 480-550 g! Přesto to Rorka zvládla s grácií a bez větších problémů a my si mohli oddychnout. Máme 5 nádherných kluků jako buků a opět jednu jedinou princezničku. Všichni jsou zdraví, krásní, bez bílých znaků a plní života. V pořádku je i Rorynka a je zase tou nejpečlivější maminou.

break
27.01.2016

Rorynka se kulatí

     Z budoucí maminy Rorky se stává čím dál větší kulička. Dnes je březí cca 53.den, takže do porodu nám zbývá doslova pár dní, týden, možná týden a něco. Rorka je stále pažravá, venku luxuje všechno, co najde, doma se stále tváří, že nejedla min. 14 dní. A to baští už 4x denně, skoro dvojnásobek běžné denní dávky! Už si znovu zvyká na porodní bednu, kterou jsme před pár dny postavili. Máme nakoupeno, vypráno a vůbec v podstatě nachystáno na porod. Tak nezbývá, než doufat, že všechno proběhne hladce a zanedlouho se budeme moci těšit ze šedivé nadílky. 

break
22.01.2016

Vereškova premiéra v mladých

     Náš fialový chlapeček z vrhu A Veres (A Wild Adventure of Greynie) si o víkendu odbyl svou premiéru ve třídě mladých. Na dvoudenní výstavě v Moskvě si vedl opravdu báječně: od pí rozhodčí I.Rodiny získal hodnocený Výborný 1, CAJC a JBOB, od p.rozhodčího I.Gorbachevskiho dokonce Výborný 1, CAJC, JBOB, BOB & res.BIG!!! Nádherný úspěch v 10-ti měsících věku! Jsme na Vereška moc pyšní a držíme mu palce, aby se mu takto skvěle vedlo i nadále.    

break
09.01.2016

Hanácká národní výstava Brno

     Hanácká národní výstava psů znamenala českou premiéru ve třídě mladých pro náš vrh A, které se ujal Barney (A Wild Card Barney Greynie). Je to aktuálně (10 měsíců věku) hubeňourek a taky trochu rozmazlený puberťák - proto se jeho handlingu ujala Zuzka Veselá a nevedlo se jim vůbec špatně: jako jeden z nejmladších si v silně obsazené třídě (8 mlaďochů) vyběhal hodnocení Výborný 4!! Moc děkujeme Zuzce za pomoc a paničce gratulujeme!
     Zároveň přidáváme povedenou fotku brášky Bonda (A Wild And Free of Greynie), který si užívá zimu na Vysočině. 

break
07.01.2016

Užíváme zimy

     Konečně nám napadl první opravdový sníh letošní zimy, a tak si můžeme užívat pravé zimní atmosféry a sněhových radovánek, které holky opravdu milují. I budoucí mamina Rory nezůstává pozadu, bez ohledu na to, že už jí trochu roste pupík a nějaké to kilčo nabrala.

break
02.01.2016

Novoroční procházka

     Na první novoroční sobotu jsme již tradičně pozvali několik psích přátel na hromadnou procházku. I když počasí nebylo - s ohledem na průběh letošní zimy - nejlepší, alespoň nám nepršelo a bylo maličko přituhlo. Mohli jsme to tedy vzít "dobříšským okruhem", což je částečně také přes pole, a procházku zakončit opět u tachlovického betlému. Všem moc děkujeme za účast a těšíme se na příště!

break
01.01.2016

Březost potvrzena

     Mezi svátky jsme se dostali k veterináři, aby nám řekl radostnou zprávu - Rorynka je opravdu březí!! Štěňátka by se měla narodit na samém začátku února a k odběru tedy budou na přelomu března a dubna. Rezervace už se nám povážlivě plní, tak neváhejte, pokud máte o toto spojení zájem!

break
break
25.12.2015

Vánoce

     Vánoční svátky si s holkama užíváme - jak jinak než - v kruhu rodinném. Na Štědrý den absolvovaly cca 15 km procházku s Markem na kole, na Boží Hod jsme vytáhli celou širokou rodinu alespoň k tachlovickému betlému. Holky dostaly bohatou nadílku, kterou již zkušená Andulka dobře tušila a od časného odpoledne to dávala rázně najevo. Nehnula se od stromečku, stále chtěla dárečky aportovat, neváhala dávat svou netrpělivost najevo i štěkáním. :) Rorka je naopak stále mlsnější (snad dobré znamení), a tak spíš přemýšlela, kde by co slupla.. 
     Přejeme všem návštěvníkům této stránky Veselé Vánoce a šťastný nový rok, jejich čtyřnožcům pak stále plnou misku a láskyplnou náruč! Mějte se všichni krásně, užívejte každého dne a každé minuty a mějte se rádi! 

break
19.12.2015

Setkání se štěndy

     Dnes nám udělali velikou radost pánečkové (bývalých) štěňátek z našeho vrhu A, kteří se poprvé dokázali sejít zcela všichni, tedy všichni z těch, kteří zůstali v ČR. Přijeli k nám, užili jsme si parádní procházku lesem, pak krátký výcvik poslušnosti, seznámení s bažantem, socializaci v hospůdce i u nás doma.
     Jsem moc ráda, že kluci a Arrynka mají skvělé pánečky, kteří je milují tak, jak si ještě před rokem vůbec nedokázali představit. Všichni s nimi chodí cvičit poslušnost, Arrynka s Bárníkem už přičichli také k lovečině, Bondíka to brzy také čeká, nejprve se ale chystá na zkoušky poslušnosti. Aaronek bohužel utrpěl úraz nohy, takže ve výcviku trochu zaostal, ale určitě to rychle dožene. Všichni jsou šťastní, krásní a šikovní (skoro) puberťáci a já se můžu jen těšit, co nám v příštím roce předvedou. Moc děkuji všem pánečkům za jejich lásku a teplo domova, které prckům dávají. Jste úžasní! <3  

BondBarney

break
10.12.2015

Lucky v Chorvatsku

     V tom samém termínu absolvovali Lucky s paničkou Bárou a několika potomky výlet na opačnou stranu Evropy, a sice na třídenní výstavu v Zagrebu. A nejen díky tomu, že byli bezkonkurenčně největší výmaří výpravou na místě, se jim vedlo parádně: Lucky získal 3x V1, CAC, BOS, Klubový vítěz, res.CACIB, CACIB a BOB. Stal se tak Chorvatským šampionem, což je již jeho osmý šampionát. Skvěle si vedli i jeho potomci, Ruby si dokonce také přivezla titul Šampiona Chorvatska. Všem moc gratuluji!    

break
10.12.2015

Výlet do Belgie

     A díky již zmíněnému hárání nás začátkem prosince čekala cesta téměř do Antverp, kde žije s pánečkem Edwinem náš vyhlédnutý ženich Nash. Společnost nám dělala naše milá Růženka a já si toho moc cením, nejen proto, že Pája s námi tentokrát jet nemohla. Edwin nám zařídil ubytování v krásném domě Anick a Jana, kteří nás přijali jako nejlepší přátele. Mikulášské krytí proběhlo úspěšně hned na první pokus - bylo vidět, že Edwin i Nash jsou (nejen) v tomto směru téměř profíci a hlavně sehraná dvojka. Stejně tak to dopadlo i s překrytím, spojení pokaždé trvalo cca půl hodiny.
     Oba dva dny jsme (kromě dospávání cesty) věnovaly výletům po okolí, ať již adventu v Antverpách nebo třeba opatství Abdij Van Postel s jeho krásným parkem pro super procházky. Výlet to byl báječný a já jsem moc vděčná všem zúčastněným, že byli strůjci (nebo alespoň účastníky) výborné atmosféry a příjemných pár dní. Teď už nezbývá než doufat, že mise byla úspěšná..

break
14.01.2015

Pracujeme

     S Rory jsme se zúčastnily jediného letošního honu, neb v pondělí po něm se nám princeznička rozhárala. Tušila jsem to už právě už na onom honu, kde Rorka popustila uzdu své lovecké vášni trochu více než obvykle a nebyla tak snadno ovladatelná, jak jsem u ní zvyklá. Přesto si svou prací vysloužila pochvalu přítomných a mou radost. A také 4 orebice a párek bažantů... Děkujeme Růžence, že nás vzala s sebou a po celý den dělala prima společnost.

break
17.11.2015

Nash jede!

     Tatínek našeho příštího vrhu Nash pokračuje ve své evropské krasojízdě. Na mezinárodní výstavě psů v polské Poznani (více než 3000 přihlášených psů) získal před týdnem res.BEST IN SHOW a na Eurodogshow v belgickém Kortrijku (také více než 3000 přihlášených psů) v neděli dokonce BEST IN SHOW!!! Na jeho vítězství ve skupině na první ze zmíněných výstav se můžete podívat na videu ZDE.

break
09.11.2015

Výstavní víkend pro náš A-team

     Tentokrát se nevystavoval nikdo z našich zkušených harcovníků, ale dva kluci z našeho vrhu A. V sobotu 31.10. se na pražské MVP představil naposledy ve třídě dorostu Barney. Přestože s Pájou stále ještě moc nenašli společnou řeč a předvedení tomu odpovídalo, pan rozhodčí Václavík jej vychválil a s komentářem, že v této třídě ještě může odpustit nedokonalé předvedení, ale nemůže odpustit exteriérové nedostatky Bárníkovy konkurence, mu zadal titul Velmi nadějný 1!! Tím pro něho výstava skončila, protože v Praze bohužel nebyly vypsány žádné soutěže pro štěnda.
     V daleké Moskvě se ten samý víkend konala největší letošní ruská výstava Russia 2015. Tam nás reprezentoval Verešek (A Wild Adventure of Greynie) a v těžké a početné konkurenci se mu vedlo parádně - získal po oba dva dny titul Velmi nadějný 2/5. Dělá velkou radost nejen paničce Ulyaně, ale i nám!  

Barney at CACIB Prague 2015Barney at CACIB Prague 2015Veres at Russia 2015

break
26.10.2015

Lucky historicky prvním Šampionem SKJ

     Další víkend a další šampionát pro našeho Luckyho. Na slovenském Danube DuoCACIB svými výsledky 2x CAC ve třídě šampionů, 2x CACIB, BOS + BOB dokončil šampionát SKJ. To je nový typ šampionátu, ustanovený v únoru letošního roku, a Lucky se tak stal jedním z prvních jedinců a dokonce absolutně prvním výmarským ohařem, který se stal Šampionem SKJ! Děkujeme paničce Báře za její nadšení a elán!

break
12.10.2015

Lucky Grand šampionem Maďarska

     O víkendu Lucky s paničkou Bárou absolvoval dvoudenní mezinárodní výstavu v maďarském Komárně. V náročném podzimním počasí si vedl skvěle, po oba dny se stal nejkrásnějším jedincem plemene (BOB) a v neděli přidal také umístění BEST IN GROUP 2. Tím splnil poslední podmínku pro udělení titulu *** GRAND ŠAMPION MAĎARSKA *** Po českém a slovenském je to již jeho třetí grandšampionát! Jsme na něho moc pyšné a doufáme, že tím to nekončí - Lucky zraje jako víno.
     Jeho potomci se tam také vůbec neztratili: Castra Martis Classic Dream - 2x Best puppy, Diamond Delly z Lulečských lesů - 2x CAJC, 2X BOS, JBOB, Junioršampion HU, Drew Rocket Faust's Blue Symphony - 2x CAC, 2x CACIB. Dobrá práce!   

break
28.09.2015

Výstavní víkend v Rakousku

     Poprvé v letošní výstavní sezoně jsme přihlásily naši Rorku, a sice na Double CACIB v rakouském Tullnu. Kdysi dávno jsme tam totiž zabodovaly a teď jsme se rozhodly, že tehdy získaný CACA nenecháme ležet ladem. Na cestu se s námi vydali Santíci a jejich Coco a Margotka a i díky nim to byl moc příjemný víkend. Kromě jiného jsme si užili parádní procházku s kafíčkem a sachrem ve Vídni i ranní venčení podél Dunaje.
     Bohužel, návrat Rorky po mateřské dovolené se nevyvedl úplně podle našich představ - sobotní pí rozhodčí Podushka-Aigner usoudila, že to vlastně ani není výmar. Naštěstí jsme si spravily chuť hned v neděli, kdy p.rozhodčí J.Eberhardt ze země původu měl zcela jiný názor a ohodnotil Rorku Výborná 1/2, CACA, CACIB & BOS! Tím máme 2/3 na dalšího šampiona splněny, pokusíme se dokončit ve vánočním Welsu, kde je velmi zajímavé obsazení rozhodčími.

     A víkend nás velmi potěšil i výstavní premiérou Vereška (A Wild Adventure of Greynie), našeho fialového pejska z vrhu A, který žije v Moskvě. Získal hodnocení Velmi nadějný 1, Nejlepší dorost plemene a potěšující komentáře nejen rozhodčího. Roste z něho pořádný pes se silnou kostrou, vypadá opravdu velmi nadějně.     

break
12.09.2015

Klubová výstava KCHVO Točník

     Na výstavě v příjemném prostředí pod Točníkem se ukázala dokonce tři naše štěnda: Barney, Aaronek a  Arrynka. Opět nastupovala jako absolutně nejmladší v třídě dorostu a všechna si vysloužila hodnocení Velmi nadějný s krásnými posudky a potvrzením plnochruposti. Barney a Arrynka získali 2.místo, Aaronek pak 4.místo. Především se ale krásně socializovali a (hlavně na Barníkovi) začíná být vidět, že trénink se vyplácí. Máme z nich velkou radost!

break
31.08.2015

Lucky BEST IN SHOW

     A třešničkou na dortu tohoto víkendu je titul BEST IN SHOW pro našeho Luckyho, který získal na Národní výstavě psů ve slovinském Trbovlje, kde okouzlil paní rozhodčí Lisbeth Mach (CH) natolik, že jej protlačila až na stupínek nejvyšší. Jsme na Luckyho moc pyšné a z tohoto výsledku máme obrovskou radost.

break
30.08.2015

Barvářské zkoušky

     S Rory jsme v neděli oprášily barvářský řemen a vydaly se zkusit barvářské zkoušky v Kublově, okr.Beroun. Štěstí při nás tentokrát na barvě nestálo, Rorka 2x sešla a se známkou 2 tak spadla do II. ceny. Jinak ale předvedla krásný výkon v plném počtu bodů a nebýt limitní známky, stala by se s výrazným náskokem vítězkou zkoušek. Takto tedy II.cena, 92/112 bodů a 3.místo. Podrobnosti včetně tabulky najdete v sekci Rory-zkoušky.
     Musíme se také pochlubit fotkou našeho ruského bohatýra Vereška (A Wild Adventure of Greynie) - takto parádně vypadá v 6 měsicích věku.

   

break
30.08.2015

Barneyho velký úspěch

     Poslední srpnový víkend se již tradičně konala Mezinárodní výstava Mladá Boleslav. Výmarské ohaře posuzoval italský rozhodčí Claudio Giulianni, který je za týden bude také posuzovat na Evropské výstavě psů v norském Oslu. Naše barvy hájila Andulka ve veteránech a především naše dětičky - Barney a Arrynka.
     Ve velikém vedru Andulka si odnesla hodnocení Výborná 1, BOV a do dalších bojů v rámci veteránů již nezasáhla, zato však s Kačenkou Navrátilíkovou vyhrála juniorhandling. Arrynka (A Wild Blossom Arrya Greynie) se předvedla moc krásně, nejen s ohledem na svůj věk (čerstvě 6 měsíců) a na fakt, že to byla její zcela první výstava a navíc ji musela absolvovat bez pánečků, kteří si užívali na dovolené. Ve své třídě nastoupila proti dvěma krásným dorostenkyním, které byly těsně pod max. věkovým limitem, přesto získala hodnocení Velmi nadějná 2 a krásný posudek.
     I Barney nastoupil proti o něco staršímu pejskovi a jeho předvedení mělo opravdu veliké rezervy. Je to závisláček a tak trochu pošuk, dal Páje pořádně zabrat. Přesto se panu rozhodčímu líbil natolik, že mu zadal hodnocení Velmi nadějný 1! Tím dostal možnost nastoupit v závěrečných soutěžích, kde zcela popustil uzdu svému temperamentu a předvedl dokonalé divadelní představení: válel se po zemi, 2x utekl z kruhu, za celou dobu se ani jednou nepostavil do postoje.. :)))) Dodnes nechápeme proč, snad díky jeho krásnému pohybu, mu p. rozhodčí Piskay (SK) zadal titul 3. nejkrásnější dorostenec výstavy (BIS Puppy 3)!!!!!!

   

break
28.08.2015

Narozeniny a Aaronkova návštěva

     V úterý nás navštívil Aaronek (A Wild Wild West of Greynie), který se  nemohl zúčastnit hromadného setkání štěňátek před pár týdny. Je to krásný kluk, který dělá čest svému jménu - divočák divoký..  :) Uvidíme ho s bráchou Barneym a ségrou Arrynkou na klubové výstavě KCHVO na Točníku. Už se moc těšíme.
     Včera všechna štěnda oslavila poloviční narozeniny. Všichni se mají nádherně, jsou opečovávaní a rozmazlovaní svými pánečky, všichni už začali s výcvikem a zatím vypadají jako moc šikovní výmárci. Tak doufáme, že jim to vydrží. A dnes oslavila své 4.narozeniny jejich máma Rory - všechno nejlepší, holčičko naše! 

break
09.08.2015

Setkání štěňátek

     Dnes se nám podařilo uskutečnit druhé setkání našich štěňátek, bohužel ani dnes jsme se nesešli všichni "Češi". To, že nedorazí Verešek z Ruska, bylo jaksi automatické, ale dnes nemohli bohužel ani Aaronkovi. Zbytek (Arrynka, Bond a Barney) si ale dovádění u Berounky moc užili. Jiný program jsme vzhledem k panujícím obrovským vedrům nenaplánovali a udělali jsme dobře. I takhle byli prckové po pár hodinách KO, ale stálo to za to.. Podrobnou galerii si můžete prohlédnout ZDE.

 

break
02.08.2015

Národní výstava Veszpren - Herend

     Náš Lucky se vydal s paničkou Bárou a také dcerkou Delinkou do Maďarska na malou národní výstavu. A vedlo se jim náramně: Lucky získal kromě trochu očekávaného V1, CAC, BOB v základním kruhu také BEST IN GROUP a Nejlepší pracovní pes výstavy 3.místo!! Delinka zazářila ve třídě mladých a spolu s tatínkem se stali Nejkrásnějším párem výstavy. Moc gratulujeme a děkujeme!

 

break
18.07.2015

Česká národní výstava

     Letošní mladoboleslavská "národka" byla jako tradičně pěkně rozpálená. Byla první možností pro náš vrh "A", aby se předvedl ve výstavním kruhu. Tuto šanci "chytil za pačesy" pouze Barney, ale zato ji už nepustil. Ve třídě štěňátek získal od p.rozhodčího Ing.Vlasáka hodnocení Velmi nadějný 1/2 a krásný posudek!!
     Abychom nejely do Boleslavi jen tak "naprázdno", přihlásily jsme do veteránů také Andulku, a ta získala opět hodnocení Výborná 1, Best of veteran. Byla to příjemná výstava v milé atmosféře s fajn lidmi.  

break
13.07.2015

Užíváme léta

     Skutečné léto začalo sice pozdě, zato hned tropy. Snažíme se je přežít hlavně u vody, což naše holky milují. A to ať už jde o trénink hluboké vody a aportování na rybníce, nebo o ráchání se v Berounce. Když není takové horko, podaří se nám občas i procházka s kamarády. Včera jsme dokonce konečně vytáhly našeho Barníka s paničkou - do hluboké vody s příkrým břehem se mu sice nechtělo, ale aspoň jsme trochu potrénovaly na boleslavskou výstavu příští týden.

break
22.06.2015

Double CACIB Szekesféhervár

     Lucky se mezitím vydal do Maďarska na dvoudenní mezinárodní výstavu. A vedlo se mu parádně: v sobotu získal hodnocení Výborný 1, CAC, CACIB & BOS, v neděli dokonce V1, CAC, CACIB, BOB & BIG 3!!! Po oba dny nastupoval ve třídě šampionů. Se svou dcerkou Brittany si dokonce vyběhali titul Nejkrásnější pár výstavy.

break
21.06.2015

Štěněcí setkání

     Na tuto neděli jsme se dlouho těšili, protože to byl delší dobu plánovaný termín prvního setkání našich štěňátek. Pochopitelně se nezúčastnil Verešek, který žije v Rusku, a bohužel ani holčička Arrynka, protože byla s pánečky u móóóře.  S tím jsme naštěstí počítali předem, a tak jsme ji a její skvělé pánečky navšívili před pár týdny u nich doma. Arrynka je moc šikovná holčička, která zvládla nejen nájezd našich dvou šedivých bab, ale také si pod jejich dozorem poprvé zaplavat v domácím jezírku.
     Přijeli tedy tři naši kluci - Aaronek, Barney a Bondík. Neměli jsme bohužel moc času, ale přesto jsme zkusili alespoň naprosté základy poslušnosti, ukázku hledání v poli, kluci si zkusili najít a vystavit křepelku a v rychlosti jsme zvládli také kratičký výstavní trénink. Ze všeho nejvíc si ale kluci užili her, honiček a rvaček. Bylo nám s nimi a jejich pánečky moc dobře a už teď se moc těšíme na nějaké další setkání.

break
09.06.2015

NitraCACIB

     Lucky se s paničkou Bárou zúčastnil třídenních výstav ve slovenské Nitře. V nezvykle silné mezinárodní konkurenci především slavného Nashe (Doc N'Camelot's Heaven Can Wait) a za posuzování zahraničními rozhodčími, z nichž jeden viděl Luckyho poprvé v životě, o dalším jsme věděly, že Lucky vůbec není jeho typ, a třetí ho již sice také posuzoval, ale jeho nevyzpytatelnost pocítili téměř všichni vystavovatelé, se nedařilo tak, jako obvykle. Ve třídě šampionů získal Lucky v pátek Výborný 3/3, v sobotu Výborný 2/3, res.CAC, res. CACIB a v neděli Výborný 3/3. Moc děkujeme Jitce Svobodové za vynikající předvedení i za tyto fotografie.

 

break
24.05.2015

Andulka Veterán šampionkou!!

     Včera se Andulka zúčastnila Mezinárodní výstavy psů v Litoměřicích, a to potřetí ve třídě veteránů. A potřetí uspěla - od paní rozhodčí H.Kunfalvi získala hodnocení Výborná 1, Best of veteran a troufnu si říci, že i obdiv korony za svůj temperament a nadšení. V závěrečných soutěžích pak byla vybrána do TOP 6 o Nejkrásnějšího veterána výstavy. Tím splnila poslední podmínku a jen co se nám podaří vyřídit papíry, bude se moci - kromě mnoha dalších titulů - pyšnit také titulem Veterán šampion ČR.

break
18.05.2015

Lucky Šampionem krásy Slovinska

     Včera se Lucky s paničkou Bárou zúčastnil Národní výstavy psů v dalekém Slovinsku. A vedl si moc dobře - za horkého, slunečného počasí si vyběhal hodnocení Výborný 1, CAC, BOB a BEST IN GROUP!!! Zároveň byl také vybrán do užšího výběru o Nejlepšího loveckého psa. Takto parádně se mu podařilo splnit poslední podmínku pro udělení Šampiona krásy Slovinska

break 
07.05.2015 

Štěňátka jsou v nových domovech

     Dnes jsem oplakala odchod posledního štěňátka k jeho majitelům. Nikdy jsem si nechtěla připustit, že loučit se s nimi bude tak těžké..
     V úterý nám odjel do daleké Moskvy náš fialový chlapeček Veres. Bude žít u mladé paničky s partnerem a spolu s další spoluvlastnicí plánují jeho uchovnění a výstavy. Těšíme se, co o Vereskovi v budoucnosti uslyšíme.
     Ve středu se vrátili z dovolené pánečkové naší jediné holčičky Arrynky, a tak putovala "domů" i ona. Už od narození je to fenečka neohrožená a bojovná a v nové rodině se spoustou dětí si rychle zvyká. Pánečkové Arrynky se pokusí o výstavy i lovecký výcvik, tak uvidíme, jak jim to půjde. V každém případě držíme moc palce a jsme nápomocni ve všem.
      No a konečně ve čtvrtek před prodlouženým víkendem si přijeli pánečkové i pro oranžového Aaronka. Ten bude žít nedaleko Plzně a díky své šťastné, klidné povaze bude určitě miláčkem všech.
      Všichni noví majitelé našich štěňátek jsou pro ně nadějnými pánečky a já věřím, že jim společný život bude skvěle klapat a bude jim přinášet spoustu radosti a štěstí. Držím vám všem palce a jsem tu vždy pro vás!  

 

Za tyto krásné fotky vděčíme Kláře Bubeníkové z CHS Top Banana. Děkujeme! 

break
06.05.2015 

Lucky slaví narozeniny

     Čas letí jako bláznivý a jakkoliv se to zdá nemožné, Luckymu jsou již 4 roky! Za tu dobu stihl svět přesvědčit, že je nejen vynikajícím výstavním i pracovním psem, ale také spolehlivým a prověřeným krycím psem s výjimečným potomstvem. Stal se dokonce již dědečkem, a to díky synovi Fumovi z polské CHS Just Weimaraner.
     Přejeme Luckymu stále pevné zdraví, neutuchající radost ze života a spoustu zajíců, bažantů a další zvěře každý den! 

break
02.05.2015 

Andulka neuvěřitelně zaválela na MVP Praha!!  

     A hned o týden později se Andulce na další výstavě, tentokrát domovské Mezinárodní výstavě psů v Praze, podařilo nečekané: paní rozhodčí Ing.Zitu Krepsovou uchvátila natolik, že jí kromě vynikajícího slovního hodnocení i písemného posudku zadala Výborná 1, Best of Veteran a BEST OF OPPOSITE SEX!!!!! Troufnu si tvrdit, že takové hodnocení se ve třídě veteránů jen tak někomu získat nepodaří. Paní rozhodčí moc děkujeme a jsme na Andulku moc pyšné!

 

break
25.04.2015 

Andulka zpět ve výstavních kruzích

     Po mnoha a mnoha letech, kdy mohla ve výstavních kruzích popustit uzdu své vášni pro exhibici tak maximálně v Juniorhandlingu, vrátila se Andulka a začala svou kariéru veterána. Stalo se na Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích a vedla si skvěle. U Ing. V. Vlasáka získala krásný posudek slovem i písmem a hodnocení Výborná1, Best of Veteran. V závěrečných soutěžích ji pak tentýž rozhodčí vybral do užšího výběru o Nejlepšího veterána výstavy.


     Včera nám odešla do nových domovů první dvě štěňátka - bílý Barney, který bude žít v nedalekých Kralupech n.Vlt., a modrý Bond, který odjel do Jihlavy. Kluci mají vynikající pánečky a my věříme, že je čeká krásný výmaří život a hlavně že o nich ještě spoustu uslyšíme.

break
18.04.2015

Lucky dokončil Šampiona Německa

     Lucky se zúčastnil Mezinárodní výsavy psů v německém Chemnitzu a vedlo se mu výborně: v silném mezinárodním zastoupení si vybojoval hodnocení Výborný 1, VDH, CAC, CACIB a BOS a takto parádně dokončil šampionát krásy Německa!! Moc gratulujeme jemu i paničce Báře!

 

break
06.04.2015

Andulka veteránkou

     Jakkoliv se to zdá neuvěřitelné, Andulka tento den oslavila již své 8. narozeniny! Je to jako včera, co jsme si ten malý 8-kilový uzlíček vezli domů z Brna. Tehdy mě vůbec nenapadlo, jak ten okamžik změní budoucnost mou i celé rodiny... Ušly jsme za tu dobu dlouhou cestu, musely se toho velikou spoustu naučit, i když většinou učila Annie mě i Páju. A i když jsme jí odepřeli zapojit se do chovu, přesto se stala nedílnou součástí rodiny, všechápajícím parťákem i občasným zloduchem, miláčkem do postele i drsňačkou na poli a v lese. Ukázala nám, že život bez psa by nebyl úplný...
     Tohoto přelomového jubilea se dožívá v plné síle a ve vynikající kondici a my doufáme a přejeme sobě i jí, aby tomu tak bylo i po celou příští osmičku. Andulko, všechno nejlepší a máme tě rádi! Vždy budeš ta první a nej!

break
30.03.2015

Štěňátka mají měsíc

     Bohužel, v době daňového šílenství toho panička moc nestíhá, sotva si stíhá trochu štěňátek užít nad rámec nutné péče. To je jediný důvod, proč přicházíme s novinkami po poněkud dlouhé době. Všem zájemcům o ně ale doporučujeme Facebookový profil (viz ikonka vedle hlavní fotky) - tam se snažíme dávat alespoň sem tam aktuální fotky a informace.
     Aktuálně je tedy štěňátkům měsíc a všichni jsou předběžně zadaní. Již to jsou pořádní macci, všichni mají přes 4 kg, běhají jako čamrdy a nadšeně poznávají svět. Během dvou teplých dní již byli také venku, kde na pár hodin okusili pohodlí zahrady. Začínají také ochutnávat různé příkrmy - kašička je neohromila, ale rýže nebo těstoviny s kuřecím nebo hovězím je nadchly. Rorka stále pravidelně kojí, je to skvělá máma...
     Ve 4 týdnech jsme nafotily první postojové fotky, na které můžete mrknout právě zde - po rozkliknutí se fotka zvětší.  

 

Violet boyViolet boyWhite boyWhite boyPink girl

 

Pink girlOrange boyOrange boyBlue boyBlue boy

 
 
break
15.3.2015

Šampion šampionů SK

     Přesně v den, kdy se nám rodil vrh A, se náš Lucky zúčastnil Victory show a Šampiona šampionů 2014 ve slovenské Nitře. A vedl si skvěle - u několika zahraničních rozhodčích (Sanja Vretenič (ME), Rony Doedijns (NL), Gabriela Ridarčíková (SK), Ramune Kazlauskaité (LT), Rafael Malo Alcrudo (ES) a Miograd Vretnič (ME)) postupně získal hodnocení Výborný 1, CAC, Victory Winner a res.BEST IN GROUP FCI VII!!!  Moc gratulujeme hlavně paničce Báře a děkujeme za tak parádní výsledek!

     Naše štěnda mezitím vstoupila do 3.týdne jejich života, všichni již se přehoupli přes 2 kg hmotnosti, odlepili svá bříška od země a začínají chodit a dokonce se již začínají prát a také se omývat (olizovat tlapičky) - to nás překvapilo snad nejvíce, v tak útlém věku. Samozřejmě všichni už otevřeli svá očka a pomalu se je učí používat. Dnes jsme je také poprvé odčervovali a byla to velká legrace - štěnda se dost rozčilovala, že to tedy žádná velká dobrota nebyla... :) Pro případné zájemce - ještě hledáme ty nejlepší pánečky pro jednoho pejska.

break
6.3.2015

Štěňátka mají skoro týden

     a už to nejsou malé myšky, ale spíš malí hrošíci. Všichni již překonali dvojnásobek své porodní váhy, dva kluci mají již dokonce více než kilo. Už jsou to docela zdatní plazivci a pomaličku začínají ukazovat i svůj temperament. ZDE se můžete podívat na fotky z prvního týdne jejich života.

break
1.3.2015

Máme štěňátka!!

     V pátek 27.2. kolem poledne začala Rorynka rodit. To od ní bylo milé, že jsme to nemuseli "táhnout" přes noc, i když ani během ní jsme se moc nevyspali. Rorka byla od prvního okamžiku úžasná máma - člověk ani nemůže věřit, jak to ta příroda má zařízené a jak dobře zvířata vědí, co mají dělat. Byla tak skvělá, že naši jedinou holčičku porodila a opečovala zcela sama v kufru auta cestou na veterinu! A jaký je tedy výsledek? Máme 4 krásné, silné kluky (420 - 500 g) a nádhernou světlounkou holčičku (390 g). Potenciálním zájemcům už můžeme tedy nabídnout "pouze" chlapečka. Veškeré informace o tomto vrhu najdete ZDE.  

break
20.2.2015

Máme to za pár

     Tak už se nám to chýlí... Rorynka má dnes cca 55.den, počítáme, že v polovině příštího týdne porodí. Dosáhla neskutečných rozměrů a překročila 40 kg hmotnosti. Musely jsme zkrátit procházky, obzvlášť ráno, když ještě mrzne - Rorka už moc neběhá a bojíme se, aby nenastydla. O to víc si užíváme pozorování vlnícího se bříška a už i pár kapek mléka jsme objevily... Moc se těšíme a hlavně se "modlíme", aby vše proběhlo hladce a bez komplikací.

break
15.2.2015

FEHOVA Budapešť

     Této čtyřdenní maďarské mezinárodní výstavy s bohatým mezinárodním obsazením se zúčastnil náš Lucky, avšak pouze v pátek a sobotu. V pátek získal od pana rozhodčího Erdös Laszlo (HU) hodnocení Výborný 1, CAC, CACIB & BOS, v sobotu pak od paní Doroty Witkowské (PL) V1, CAC. Velmi dobře si také vedly Luckyho dcery Brittany Moravia Lord, Call Me Maybe Just Weimaraner a Malayka Grey Fellow, které všechny započaly šampionáty Maďarska, Ruby a Malayka přidaly navíc pár res.CACIBŮ. Všem moc gratulujeme!

break
13.2.2015

Už se to blíží

     Rory je dnes březí cca 48 dní a začíná z ní být pořádná kulička. Možná spíš koule. :) Přibrala již více než 5 kg, dokonce za posledních 10 dnů 3 kg! Častěji odpočívá, už tolik nenaběhá a je viditelně pomalejší, ale stále má chuť si hrát a radovat se. Ačkoliv se ji snažíme brzdit od většího skákání, tak dneska, bláznivka, vyskočila na balíky slámy. Snad dostane ještě rozum... :)
     Na dnešní kontrole nám MVDr.Láznička sdělil, že se můžeme těšit na cca 9 štěňátek. Držte tedy Rorce pěsti, ať to s takovou smečkou zvládne bez problémů a s grácií. I když teprve uvidíme, kolik se té drobotiny nakonec narodí.

break
8.2.2015

DuoCACIB Brno

     Tradiční dvoudenní brněnská výstava nám po loňském BIG naší Rorky přinesla i letos parádní úspěch. Tentokrát zabodovala naše Elenka. Po oba dny si v mezitřídě vybojovala hodnocení Výborná 1, CAC - v sobotu od pana rozhodčího W.Burskiho z Polska, v neděli od Ing. Jursy ze Slovenska. Takto hned na první pokus započala svou cestu k českému Šampionátu krásy. Máme z ní velkou radost a děkujeme hlavně Káje a Michalovi za skvělou péči o ni.
     Skvěle dopadli také další potomci našeho Luckyho: Ennie od Potoka Kačáku V3, All-Star Alonso Atagora 2x V1, CAJC +1x BOJ a Enjoy The Day Just Weimaraner dokonce V1, CAJC, BOJ, BOB a BIG 5!!! Moc všem gratulujeme a děkujeme! 

break
2.2.2015

Březost Rorynky

     Rorky březost se přehoupla přes svou polovinu a už to na ní začíná být vidět. Bříško se začíná kulatit, cecíčky rostou, Rorka je neskutečně pažravá a stále při chuti. Stále je velmi aktivní, na procházkách čilá, ve zvěři stále pracující. Za cca dva týdny půjdeme na další ultrazvuk a snad se dozvíme přibližné počty štěňátek, která by se měla narodit na samém konci února nebo začátku března. Pokud chcete detailně sledovat průběh březosti a vývoj štěňátek, můžete se podívat na tento výborně zpracovaný kalendář březosti. Několik štěňátek je již zamluvených, a to hlavně feneček, proto pokud o tomto vrhu přemýšlíte, neváhejte nás kontaktovat co nejdříve. 

break
4.1.2015

Novoroční procházka II

     A první novoroční neděli jsme si dali repete Novoroční procházky a sešlo se nás v Chýnicích ještě více! Dokonce nám požehnalo i sluníčko a i když jsme na závěr málem zapadli sněhem, procházka se opravdu vyvedla. Děkujeme všem účastníkům - bylo to moc fajn!

break
3.1.2015

Hanácká národní výstava

     Hanácká národní výstava psů neboli Olobrno nám přinesla překvapivě úspěšný start další výstavní sezony. Naše jediné želízko - Elenka - nastoupila v mezitřídě a pana rozhodčího Oldřícha Nehybu zaujala natolik, že jí udělil hodnocení Výborná 1, CAC & Národní vítěz!!! Tímto nádherným výsledkem splnila poslední podmínku, aby jí mohl být udělen titul *** Junioršampion České republiky ***!!! Jaký úspěch pro tuto fenečku s pohnutým osudem a velmi nárazovým vystavováním! Moc děkujeme panu rozhodčímu za tento krásný výsledek, Páje za perfektní handling a především Káje a Michalovi za skvělou péči o Elenku!  

break
1.1.2015

Novoroční procházka

     A stejně jako jiné roky ani letos jsme neporušili tradici a sešli jsme se v hojném počtu na Novoroční procházce s přáteli. Vyšlo nám přívětivé počasí, i když bylo bez sluníčka. Všichni jsme si Novoroční odpoledne moc užili a my děkujeme všem, kdo vážil cestu do Tachlovic.

break
break
NAŠE BILANCE ZA ROK 2014
break
break
5.12.2014

NVP SWIEBODZICE, LOVECKÁ SEZONA

     Kromě mnoha pěkných výstavních i pracovních výsledků Luckyho potomků zazářil v poslední době především jeho 9-měsíční syn All-Star Alonso Atagora, a to na Národní výstavě psů v polských Swiebodzicích. Ve třídě mladých získal hodnocení Výborný 1, CAJC a JBOB a v závěrečných soutěžích pak JUNIOR BEST IN SHOW!!! Krásný výsledek na začátku kariéry v mladých...

     A Rorka si zatím užívá posledních týdnů před plánovaným mateřstvím - minulý týden jsme se např. zúčastnily honu v Klukách, kde se střelilo 61 bažantů, 3 zajíci, 2 ks černé, liška a kuna. Rorka pracovala parádně, přinesla několik kusů zvěře a panička ji mohla jen chválit.   

 

break
23.11.2014

TŘÍDENKA ZAGREB

     Lucky se se svou paničkou vydal na třídenní výstavu do dalekého Chorvatska. V pátek se konala klubová výstava ohařů, v sobotu a v neděli pak dvě výstavy mezinárodní. Luckymu se během víkendu podařilo stát se čekatelem chorvatského šampiona krásy, a to s výsledky Výborný 1, CAC (pátek), Výborný 2, res.CAC (sobota) a Výborný 1, CAC, CACIB, Zagreb Winner 2014 v neděli.

break
08.11.2014

PRAGUE EXPO DOG

     Dvoudenní pražská mezinárodní výstava se konala během prvního listopadového víkendu a nás - stejně jako mnohé další - nalákala pouze díky (v ČR velmi vzácnému) obsazení zahraničními rozhodčími. V sobotu posuzoval Gruzínec Zaza Omar, v neděli Angličan David Shields. Elenka, poprvé v dospělé třídě (otevřená v sobotu, mezitřída v neděli) neohromila ani jednoho a po oba dny si odnesla ocenění Velmi dobrá. Nutno podotknout, že "védéčky" se to jen hemžilo, a to především v neděli..
     Rorce se vedlo o poznání lépe - v sobotu získala ocenění Výborná 1/3, CAC, CAC ČMKU a CACIB a v neděli Výborná 3/3 s nádherným posudkem (zatímco posudek v sobotu sice také potěšil, ale byl poměrně strohý: "Důstojně nese titul šampionky."). Toto byly Rorky poslední výstavy před štěňátky, která se (doufáme) narodí začátkem příštího roku. Uvidíme, zda ještě před háráním stihneme nějaké hony...
   

break
28.10.2014

EVROPSKÁ VÝSTAVA PSŮ BRNO 2014

     Na vrchol letošní výstavní sezony jsme se dlouho těšili, i když nadšení trochu opadlo ve chvíli, kdy byli nominováni rozhodčí. Původně nás totiž nenapadlo, že nás tam budou posuzovat titíž rozhodčí, na které můžeme jet na kdejakou národku nebo mezinárodku... I proto jsme se rozhodli Národní výstavu při EDS nehlásit a jet pouze přímo na Evropskou. 
     Tam bylo přihlášeno 86 VOK, což bylo překvapivě dobré číslo a slibovalo zajímavou podívanou. Nakonec bohužel poměrně hodně přihlášených psů nenastoupilo, ale ani tak výstavu nešlo považovat za slabou. Naši dva šedivci byli oba přihlášeni do nejprestižnější třídy - třídy šampionů. Oba měli velmi těžkou, převážně zahraniční konkurenci, ale vedli si skvěle! Lucky se předvedl s Bárou a byla to radost pohledět - asi i pro rozhodčího MUDr.Fr.Nahodila, neboť je ocenil hodnocením Výborný 2/6, res.CAC!!! A nezaváhalo ani naše nejšikovnější duo - Pája s Rory. Pro Rory to byla třetí "nadnárodní" akce v jejím životě a po Velmi nadějné z WDS Salzburg 2012 (pořadí se tenkrát v dorostu nezadávalo) a V1/14 & CAC v mezitřídě WDS Budapešť 2013 to tentokrát byla Výborná 1/6 & CAC ve třídě šampionů!!! Holčičky opět moc potěšily...
     A Pája slavila úspěch také ve svém zcela posledním juniorhandlingu v životě - hned z prvního rozběhu v pátek postoupila do samotného nedělního finále EDS!! Tam už mezi 40 dalšími soutěžícími včetně národních reprezentantů s cizím, nenatrénovaným pejskem (afgánský chrt) nezaujala, ale i tak to byl moc pěkný výsledek.
     Celkově byla výstava až překvapivě dobře zorganizovaná a na úrovni. My jsme si ji moc užili v tradiční partě se Zuzkou a Růženkou, ale moc nás potěšilo setkání s dalšími přáteli, které jsme kratší nebo delší dobu neviděli.. Celkové výsledky evropské i národní výstavy možno vyhledat ZDE

 Lucky at EDS 2014Rory at EDS Brno 2014Pája at EDS Brno 2014

break
30.09.2014

FANTASTICKÝ ZÁVĚR ZKOUŠKOVÉ SEZONY

     Stále ještě nemůžeme uvěřit tomu, jak skvěle nám vyšel pravděpodobně poslední zkouškový víkend tohoto roku!! A byl to víkend s velkým "V", resp. "VZ" - oba naši aktivní čtyřnožci, Lucky a Rory, totiž vyrazili na Všestranné zkoušky! To je nejvyšší a nejnáročnější typ lovecké zkoušky v ČR, probíhá po dva dny a v podstatě je složen z podzimních, lesních a vodních zkoušek.
     Lucky s paničkou Bárou vyrazili na sever na zkoušky pořádané OMS Karviná. Oby odvedli skvělou práci - Bára, ač zdravotně indisponovaná, Lucky v náročném terénu s neproniknutelným rákosím a vzrostlou řepou... I.cena a 461/492 bodů jsou tou nejlepší odměnou za tvrdou práci, která tomuto úspěchu předcházela. Lucky je Báry první ohař, vše se učila s ním a nutno říci, že měli toho nejlepšího trenéra - Jaromíra Gratcla. Ten jim dal vynikající základy a letos již mohla vrcholové disciplíny trénovat Bára sama nebo za pomoci přátel. Ona i Lucky mají můj obrovský dík a obdiv - když jsem zvažovala import z Austrálie, doufala jsem v parádní výstavní kariéru, ale že přiletí zvíře takto chuťové a pracovně nadané, mě nenapadlo ani ve snu. A později to, že se Báře - nováčkovi a matce od malých rarášků - podaří dotáhnout to až na VZ, už vůbec ne! Baru a Lucky, DÍKY!!!
     My s Rorkou jsme pro změnu zamířily na Moravu jižní - do Těšan na zkoušky pořádané OMS Brno-venkov. Měly jsme tam nacvičeno z minulého týdne, kdy jsme v místě absolvovaly Klubovou soutěž, přesto jsme ale jely s velikým respektem a přáním zkoušky dojít (tedy dojít v jakékoliv ceně). Rorce naštěstí trochu ustoupila falešná březost, která ji mentálně omezovala :) minulý týden, zato jsme měly těžší terény (více než vzrostlá řepa na poli, což byla pro Rorku naprostá novinka - u nás v okolí ji nikdo nepěstuje..., značně snížená hladina "hluboké" vody, kdy psi museli více než 10 m jít po dně, než mohli plavat, jiný rákos...), ale přesto se nám podařil výsledek, o němž se nám ani nesnilo: I.cena, 445/492 bodů, Nejlepší barva!!!!!!
     Nikdy bych nevěřila, že naše "malá Rorynka" předčí v pracovních výsledcích Andulku, která mě několikrát nechala na zkouškách pěkně vydusit, párkrát jsme raději odstoupily, párkrát vypadly, VZ došly ve III.ceně... A i když jsem ve výcviku občas pochybovala, Rorka vždy spolehlivě zkoušky dokončila, i když třeba ve II.ceně (vodu loni a les letos), PZ na rozdíl od Andulky dala na první pokus a nyní dokonce VZ v I.ceně!!!! Stále nemám slov...
     Dovolte mi tedy představit nové VŠESTRANNÉ členy naší smečky: Double GCh, CIE, CIB, Multi Ch, Multi JCh Bromhund Sensation at Greynie, U    &     Double GCh, CIE, CIB, Multi Ch, Multi JCh, res.BIS, Specialty Winner Gem of Aleck from Atria Cordis, U!!!!!  

break
21.09.2014

ZKOUŠKOVÝ VÍKEND JAKO VÍNO

     A zase jednou skvělý pracovní úspěch našeho Luckyho!! Spolu s paničkou Bárou absolvovali Memoriál V. Masného (podzimní zkoušky), pořádaný OMS Kroměříž a vedli si opravdu skvěle: dokončili v I. ceně s počtem bodů krásných 294/300, nos a vystavování za 4!!! Tímto parádním výsledkem se stali Vítězi zkoušek!!!!! Udělali nám velikou radost a my jen doufáme, že neméně se jim bude dařit na blížících se VZ.

     A o pár desítek km jižněji jsme válčily na zkouškách také my s Rory. Když už jsem totiž z titulu svých klubových povinností měla jet na Klubovou soutěž (PZ + ZVP) do Těšan, rozhodla jsem se, že toho využiju i tréninkově, a Rorku na oboje zkoušky přihlásila. Nakonec byla trochu indisponovaná falešnou březostí a pátečním několikerým "potykáním si" s ohradníkem, ale přesto zkoušky došla a ostudu rozhodně neudělala. I já jsem byla sama zvědavá, jak zvládnu svou obvyklou nervozitu a k tomu ještě focení a další drobné povinnosti. Nevím, zda právě skutečnost, že jsem se nemohla soustředit jen na své výkony nebo že zkoušky byly opravdu moc fajn a v báječné přátelské atmosféře, napomohla tomu, že jsem tento víkend cítila jako nejpohodovější zkoušky, co jsem kdy šla.
     V sobotu na podzimkách se Rorka trochu déle "zahřívala" - první disciplína (společný hon) se jí opravdu nepovedla, ale dál už to bylo jen lepší. A nedělní voda už byla (až na drobné zaváhání při předávce kachny) bezchybná, velikou radost jsem měla hlavně z parádního rákosu, který je většinou naším trnem v botě. Konečné skóre tedy PZ I.cena, 278/300 bodů, nos a vystavování za 4, ZVP I.cena, 96/100 bodů, Klubová soutěž tedy 376 bodů!!!
    
Veškeré podrobnosti najdete na profilech jednotlivých psů v sekci "zkoušky". ZDE je během zkoušek nafocená galerie. 

break
16.09.2014

CVIČÍME A MAKÁME

     Závěr zkouškové sezony se blíží mílovými kroky, a tak veškerý volný čas věnujeme intenzivnímu výcviku. Skvělými parťáky jsou nám Růženka s Dolárkem a Zuzka s Plutem (Amaretto Marcati Silver Sfinx). Podařilo se nám i něco nafotit a natočit pár krátkých videí - k vidění na našem kanálu Youtube ZDE.

break
13.09.2014

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA KCHVO

     Speciální výstava KCHVO v Máslovicích znamenala pro naši malou chovku historický úspěch:
     Naše malá Elenka se předvedla v jedné z nejvíce obsazených tříd - třídě mladých a neuvěřitelné se stalo skutkem - mezi 14 fenkami se paní rozhodčí H. Dvořákové líbila nejvíce a získala tak hodnocení Výborná 1, CAJC!!! Proběhla se tedy s Pájou také závěrečných soutěžích, tam ale paní rozhodčí více zaujal mladý pes.
     Výstavní matadorka Rorka neměla na klubových výstavách nikdy příliš štěstí - aspoň ne tolik, jako na národkách a mezinárodkách. Tentokrát ale doslova uchvátila rozhodčího ze země původu, specialistu na lovecká plemena dr.Petera Beyersdorfa (DE). Ten ji nejprve ve třídě šampionů ohodnotil Výborná 1/6, CAC a a následně v závěrečných soutěžích vybral mezi dalšími vítězkami tříd a udělil titul Vítěz speciální výstavy!!!! Pan rozhodčí několikrát vyzdvihoval Rorky kvality, především její nepřekonatelný pohyb - klidný a ladný, přesto energický a dynamický.
     Po letech jsme oprášily i naši skoroveteránku Andulku - především na Pájino naléhání jsem ji přihlásila alespoň do třídy čestné. Holky si to obě moc užily, vyslechly pochvalné komentáře od pí rozhodčí ing.L.Fialové a zapózovaly na bedně. Hodnocení Výborná 1 bylo - vzhledem k počtu účastníků ve třídě - jaksi samozřejmé. :)
     Výstava celá byla moc příjemná, počasí vyšlo (přes katastrofické předpovědi) dokonale a ještě se nám takto nebývale dařilo! Fotogalerie z celého dne k vidění ZDE.  

break
06.09.2014

LUCKY MÁ ZKOUŠKY Z VODNÍ PRÁCE

     Lucky absolvoval zkoušky z vodní práce pod OMS Prostějov, MS Otasalavice. Trochu se mu nepovedla ochota na hluboké vodě, za kterou "vyfásl" 2-ku, ale celkový výsledek I.cena + 83/100 bodů je více než potěšující. Výborná příprava na všestranky... 

break
30.08.2014 

REPETE LESNÍCH ZKOUŠEK + MVP ML.BOLESLAV

     Na konec srpna jsme si s Rorkou naplánovaly další lesní zkoušky, tentokrát pod téměř domácím OMS Beroun. Rorka opět předvedla svou oblíbenou scénu s odchodem od ohrádky, kterou předvedla i na minulých zkouškách. Po návratu již přinesla lišku perfektně, takže - po dlouhém rozhodování a dohadování - ortel zněl ohrádka 4, poslušnost malá 2. Bohužel dle nového zkušebního řádu se z této malé dvojky stala automaticky velká a tím jsme rovnou spadly opět do II.ceny. To už nemohl zvrátit ani další, poměrně podařený průběh zkoušek. Konečný výsledek tedy zněl II.cena, 216 bodů, limitní známka "2" z poslušnosti. Oprava se tedy moc nevyvedla a navíc Rorku při odložení na šoulačce málem přejel idiot s Fabií, který se řítil 80-kou přes les!! Raději ani nevzpomínat...

Lesní zkoušky Kublov 2014Elainka na MVP Ml.Boleslav 2014
     A zatím co my jsme bojovaly v kublovském lese, na mezinárodní výstavě v Mladé Boleslavi zatím bojovala naše Elenka s Pájou ve třídě mladých. Pod přísným okem Ing.Vlasáka získaly hodnocení Výborná 2/3 s velmi pochvalným posudkem. ´Potěšilo nás hlavně, že Elenka vypadá stále lépe. 

break
25.08.2014

DVOUDENNÍ VÝSTAVA LIPSKO, DE

     Velkou radost nám během tohoto víkendu udělal náš Lucky, který se s paničkou Bárou vypravil do dalekého Lipska v Německu. Po oba dny si ve třídě šampionů vyběhal hodnocení V1, VDH, CAC, CACIB, v sobotu pak přidal ještě titul Vítěz Německa. Udělal tím další významné krůčky k německému šampionátu.

break
18.08.2014

PARÁDNÍ ZKOUŠKOVÝ VÍKEND

     Tento víkend konečně začal přinášet ovoce letošní výcvikové sezony:
    V sobotu jsme se s
Rory zúčastnily Zkoušek vodních prací v Ledcích (OMS Ml.Boleslav). Počasí nám vůbec nepřálo - dopoledne bylo 13°C a po celý den se objevovaly četné "výživné" přeháňky. Na Rorčině výkonu to bylo trošku znát, především na její chuti a náladě, přesto podala pěkný výkon a kromě nahánění v rákosí tabulku vyčtyřkovala. Konečný výsledek tedy zněl I.cena, 90/100 bodů. Zkoušky byly perfektně připravené a především vládla všeobecně výborná nálada, vůdci i rozhodčí byli milí a přátelští. Moc se nám tam líbilo, i díky milé společnosti Zuzky s Plutem, kteří byli ještě úspěšnější než my.
     V okrese Brno-venkov zatím bojoval
Lucky s Bárou na Lesních zkouškách v Bílovicích. A vedlo se jim opravdu skvěle - tyto těžké zkoušky až na dvě trojky také vyčtyřkovali!! Konečné skóre tedy znělo I.cena, 233/240 bodů, nos 4!!! Opravdu parádní a obdivuhodný výkon se světle toho, že Bára, matka dvou malých rošťáků,  cvičila vesměs sama, bez ochranné ruky zkušeného výcvikáře... Blahopřejeme a děkujeme!!
     A jelikož to Rorce panička vůbec neulehčuje, přihlásila ji hned na neděli na Lesní zkoušky ve Všejanech (opět OMS Ml.Boleslav). Byl to po náročné zkouškové sobotě a především po náročné, velmi krátké sezoně, která pro nás znamenala již dvě hárání, falešnou březost se zánětem prsní žlázy s ATB, měšíční absenci paničky - cvičitelky atd., což vše vedlo k "drobné" nedocvičenosti lišky, veliký risk. Přesto jsme do toho šly a snad můžeme říci, že se vyplatilo. Na ohrádce si
Rorka paničku pěkně vychutnala a její hodnocení tedy zůstalo věrno startovnímu číslu "1". Pak už ale pracovala velmi pěkně a reputaci si napravila - zakončila s vysokým bodovým ziskem 224/240 bodů, nos 4, díky limitní známce ale ve II.ceně. Jsem moc ráda, že tak znovu prokázala, že není pouze "výstavní panenkou", ale výborným výmarským ohařem se vším všudy.
     Zkoušky byly opět velmi příjemné s parádní atmosférou, tentokrát nám přálo i počasí, které bylo doslova ideální. Nastoupilo 12 ohařů, dokončilo 11, z toho 4 v I.ceně, 6 ve II.ceně a 1 v ceně III. A my opět můžeme gratulovat k parádnímu výsledku Plutovi i dalšímu kámošovi - Dollarovi.

break
08.07.2014

LUCKY DOUBLE GRAND ŠAMPIONEM

     A hned další víkend se  nenechal zahanbit Lucky a i on dokončil svůj druhý Grandšampionát!!! Na dvoudenní výstavě v daleké Velké Idě na Slovensku ho bohužel stihla lehká zdravotní indispozice, přesto zabodoval jak u Ing.Jursy (SK), tak u pí.Musial (PL) a přivezl si 2x CAC ze třídy šampionů a res.CACIB. Tím se stal novým GRAND ŠAMPIONEM SLOVENSKA!!!! Jsme na našeho kluka klokaního pyšní - i proto, že tentýž víkend bodovalo hned několik jeho potomků napříč celou Evropou (Blue a Fumo v Polsku oba BOB v 9ti měs.věku, Blue BIS 4 a JBIS 2, Avon v Belgii BIS Baby, Dharma na Slovensku res.BIS Baby...).

     Rory se tou dobou snažila maximálně využít možností prodlouženého výcvikového víkendu ve Žluticích na Karlovarsku, který uspořádali Veselí & spol. Pobyt byl zaměřen především na disciplíny lesních zkoušek, tak uvidíme, co si z toho vzala k srdci. Děkujeme Zuzce a Viktorovi za super intenzivní výcvik a Růžence s Dollarem za prima společnost.

break
28.06.2014

NÁRODNÍ VÝSTAVA KLATOVY

     NVP Klatovy jsou naší oblíbenou výstavou, jakkoliv vždy rozpálenou "do běla". Ani tentokrát to nebylo o moc jiné, i když vedro nebylo až tak k padnutí, jako předchozí roky. V příjemné společnosti Růženky s Dolárkem, Zuzky s Plutem, Káji s Elenkou a Dýdý a dalších přátel jsme si užily parádní den.
     A jeho hvězdou byla jednoznačně naše
Elenka! Jsou to téměř na den přesně 3 měsíce, kdy jsme ji (hubeňoučkou a zanedbanou) posílali do nové rodiny a její skvělá péče již začíná nést ovoce: Elenka nám přibrala, zesílila, má za sebou první hárání a začátky pořádného výcviku. Její vylepšená kondice, podpořená Pájiným dokonalým handlingem, neunikla ani panu rozhodčímu Koldinskému, který jí v tříčlenné třídě mladých zadal hodnocení Výborná 1 a CAJC!! Pro nás zcela nečekaně tak Elenka otevřela český Junioršampionát!

     Rorynka se líbila také a svědčí o tom její bezchybný posudek a hodnocení Výborná 1/2 ve třídě šampionů, CAC, Národní vítěz a BEST OF SEX. O tento titul si zaběhala právě s naší Elenkou a byla radost na holčičky pohledět. Rory tímto také splnila poslední podmínku pro udělení GRANDŠAMPIONA ČR!!!! Po tom slovenském je to již její druhý titul Grandšampiona a my tomu - vzhledem k jejímu věku - stále nemůžeme věřit...

V Klatovech jsme také fotili a výsledek můžete omrknout ZDE

break
25.06.2014

PŘÍPRAVA NA ZKOUŠKY

     Zkoušková sezona je v plném proudu a i my se snažíme nezahálet. Lucky i Rory - každý na jiném konci republiky - pilují aporty s liškou, barvu, ochotu a spoustu dalších disciplín především lesních a speciálních vodních zkoušek. Lucky už má zkoušky "za pár", Rorka se stále snaží dohnat jarní deficit a zkoušky směřujeme spíše na druhou polovinu léta. Snad se nám bude dařit nejen ve výcviku...

break
21.06.2014

LUCKY GRAND ŠAMPIONEM ČR

     Po dosti nepovedené klubovce si Bára s Luckym více než spravili chuť na MVP Brno. Výmarské ohaře posuzoval p.Petr Řehánek a Lucky ho uchvátil natolik, že mu kromě dokonalého písemného i ústního hodnocení zadal Výborný 1/2 ve třídě šampionů, CAC, CACIB a BOB!!! Takto Lucky získal poslední CAC nutný k titulu GRAND ŠAMPION ČR!!! Tím má Česko splněné v "povinném rozsahu" a nyní již ho zde uvidíme jen u příležitosti různých "lahůdek", ať už se rozhodčích nebo větších akcí týká.

break
10.06.2014

TŘÍDENNÍ KOMÁRNO, HU

     A abychom nevyšly ze cviku, hned další víkend jsme se spolu s Růženkou a jejím Dollarem a Zuzkou s Plutem vydali na třídenní mezinárodku do maďarského Komárna. Stále nám zde totiž "visel" CAC z loňské světovky v Budapešti, tak jsme se rozhodly ho zkusit zužitkovat.

     Sobota se nám nevydařila ideálně - získaly jsme "pouze" V2, res.CAC, res.CACIB a navíc jsme měly problém s rezervovaným ubytkem. Setkali jsme se ale s Luckyho dcerkou Elou Grace od Potoka Kačáku a její paničkou Barbarou, což nám náladu výrazně vylepšilo. Grace je krásná mladá dáma a naše Pája ji dokonce i potrénovala, co se výstavního postoje a běhu týče. A nakonec i to ubytování se vyřešilo, jak nejlépe mohlo. Neděle byla pro nás výrazně úspěšnější - polskému rozhodčímu p.Szutkiewitzovi se Rorka líbila natolik, že jí udělil CAC, CACIB, BOB a v odpoledních soutěžích dokonce BEST IN GROUP!!! Naše naděje na dokončení šampionátu tak znovu ožily..

     Pondělí bylo trochu stresující - nejen že jsme si byly vědomy, že potřebujeme ještě jeden CAC, ale navíc nás neminuly problémy ve výstavní kanceláři. Nakonec se ale zadařilo - Rory znovu porazila svou krásnou konkurenci a výsledkem V1, CAC, CACIB a BOS splnila podmínky pro udělení titulu maďarského šampiona. Přesto bylo marné to vysvětlovat v kanceláři - certifikát jsme z nich nedostaly. Úspěšní tak byli jen kluci, i když na Dolárka ani nezbyl správný zlatý pohár a musel se spokojit s náhradou. Přesto to byl ale superúspěšný víkend - dovézt tři šampiony ze tří psů, to se nepodaří každý den. Navíc to byl i superpříjemný víkend - s holkama jsme si to moc užily. Díky za to!

break
05.06.2014

ZASE BĚŽNÝ REŽIM

     Po květnovém leháru, flákání se a lenošení, způsobeném paniččinou dovolenou za několika velkými loužemi, je červen opět návratem k běžnému režimu. To znamená každodenní ranní více než hodinové procházky spojené s výcvikem poslušnosti, šoulačky, klidů, někdy hledání v poli, a odpolední aportování, barvy a nyní již i voda. Květnové manko nebude lehké dohnat, ale budeme se alespoň snažit...

break
01.06.2014

KLUBOVÁ VÝSTAVA

     A jak se již stalo téměř tradicí, jsou české klubové výstavy vždy trochu "jiné". Nejinak tomu bylo i na té v Miroslavských Knínicích. Příjemné prostředí, dokonalá organizace, krásné ceny od sponzorů, ale pro mnohé přesto zklamání z přísného a někdy i překvapivého posuzování...

     Naše Rorka si vedla skvěle - pod taktovkou nové klubové rozhodčí Ing.Krepsové zopakovala v silně obsazené třídě šampionů svůj loňský výsledek, tedy V2, res.CAC. Lucky v téže, ale ještě silněji obsazené třídě se však paní rozhodčí nelíbil a odcházel se známkou VD. Totéž hodnocení dostala naše Elainka, a to ve třídě mladých, kde Výbornou dostaly pouze 4 fenky ze 17ti...

ZDE je krátká galerie z celé výstavy.

break
27.04.2014

RORY V ČR, LUCKY VE SLOVINSKU

     Letošní jarní mezinárodku v Českých Budějovicích posuzovala pí Hana Kunfalvi a naše Rorka se jí asi líbila - vysloužila si hodnocení V1, CAC a CACIB, a to ve třídě šampionů a při celkovém obsazení 30ti výmary. Na výstavišti jsme se také potkaly s naší Elainkou, které to v nové rodině moc svědčí - máme jsme velkou radost z pokroků, které holky udělaly, a z vylepšení kondice, které je na Elence krásně vidět.

     A zatímco Rory bojovala na jihu Čech, Lucky bodoval na jihu Evropy. Ve slovinském Mariboru získal 2x CAC, res.CACIB, CACIB, BOB a BIG 3 a takto velkolepě otevřel svůj další šampionát. Parádní víkend! 

break
13.04.2014

VÝSTAVNÍ TAŽENÍ POKRAČUJE....

     Po týdenní přestávce jsme opět vyrazili na cesty za výstavami... V sobotu se vydala Pája s Rory se Zuzkou a Plutem do Ostravy, kde se konala Moravsko-slezská národní výstava psů. Rory zabodovala ve třídě šampionů a díky panu rozhodčímu Müllerovi a výsledku V1, CAC započala svůj český Grand šampionát
     V neděli jsme již vyrazili hromadně do německého Chemnitzu. My Pražáci s Crossbíkem a MOK Timurem, Bára s Luckym a jeho dcerkou Brittany pak z druhého konce republiky. Pája úspěšně vystavila oba naše spolucestující a i s Rorkou se jí skvěle dařilo: ze třídy šampionů vybojovaly holčičky V1, VDH, CAC a CACIB - výsledek, který jsme si nade vše přály, protože tak Rorka dokončila nejen německý šampionát, ale i oba šampionáty mezinárodní, a je tak nyní

C.I.E.; C.I.B; GCh SK; Ch CZ, SK, PL, DE; JCh CZ, SK, CRO, PL, A; res.BIS Gem of Aleck from Atria Cordis!!!!! 

Jsem moc vděčná chovatelce Dorotě, že mi umožnila mít tuto skvělou fenku, a ještě více naší Páje, že s ní udělala tak ohromný kus práce ve výstavních kruzích! Samozřejmě můj dík patří také všem rozhodčím, kteří Rorce za ty 2,5 roku jejího života vyjádřili své sympatie.

      Vedlo se ale také Luckymu - ve třídě pracovní získal hodnocení Výborný 1, VDH a zahájil tak svůj další šampionát! Neztratila se ani Brittany, která se ve třídě dorostu krásně předvedla a získala hodocení Velmi nadějná 1. V závěrečných soutěžích pak Lucky s Rory po dlouhé době nastoupili jako pár a společně vybojovali krásné 2.místo!!
     Byla to nejen úspěšná, ale také velmi příjemná výstava ve společnosti mnoha českých přátel a my jsme si ji moc užili! 

break
29.-31.03.2014

VELKÝ VÝSTAVNÍ VÍKEND

     Poslední březnový víkend nás čekalo velké cestování a taky velké úspěchy. S Rorynkou jsme pátek strávily ve slovenské Nitře, kde nás na víkend vystřídal Lucky a my jsme pro změnu přejížděly do Berlína. Ale skvělé výsledky stály za to:
- pátek:
Rory
Výborná 1, CAC a BIG 3 ve zrádném KO-systému na Victory show (Šampion šampionů SK)!!! Tímto vynikajícím výsledkem splnila poslední podmínku a stala se GRANDŠAMPIONKOU SLOVENSKA!!!!
- sobota: Lucky Výborný 1, CAC, res.CACIB, zahájil Grandšampiona SK 
              
Rory Výborná 1, VDH, CAC, Vítěz Berlína, BOB a užší výběr BIG
- neděle:Lucky Výborný 1, CAC, CACIB, BOS a dokončil Mezinárodního   výstavního šampiona C.I.E!!!
            
Rory Výborná 1, VDH
 
     Veliký dík patří všem rozhodčím, kteří nám během celého víkendu takto přáli, a samozřejmě Páje a Báře za jejich skvělou práci nejen v kruzích! 

     Jinak nám přišlo jaro a umožnilo nám všem znovu naskočit do plného loveckého výcviku, abychom mohli i letos předvést naši práci na nějakých těch zkouškách. Času je málo, ale snad nám bude štěstí přát a nám se podaří všechny naše pracovní plány.

break
25.03.2014

LUCKY NA MVP KATOWICE

     Náš Lucky a jeho potomci z CHS Just Weimaraner se o víkendu předvedli na Mezinárodní výstavě psů v polských Katowicích. A vedli si náramně: štěňátka z E-vrhu při své výstavní premiéře získala obě hodnocení Velmi nadějný 1, holčička Enjoy the Life se dokonce umístila v závěrečných soutěžích jako 4. nejkrásnější štěně výstavy!!! Huntie skončila Výborná 3 ze 7 feneček. A náš Lucky získal v pracovní třídě hodnocení Výborný 1, CWC, res.CACIB a v závěrečných soutěžích pak BEST IN SHOW pracovní pes!!! Takto velkolepě dokončil svůj polský šampionát!   

break
22.-23.02.2014

DUOCACIB BRNO     

     První naše letošní česká výstava znamenala hned veliký úspěch pro naši Rorku. V sobotu získala od slovenského pana rozhodčího J.Jursy hodnocení Výborná 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB a BEST IN GROUP. Tímto letošním CACem po těch mnoha loňských dokončila Šampiona ČR a zároveň také Šampiona ČMKU!!  V neděli to pak bylo V2, res.CAC od dr.Fr.Šimka, stejně jako v sobotu ve třídě šampionů.

     Lucky bojoval po oba dva dny také ve třídě šampionů - v sobotu získal Výborný 2, res.CAC, res.CACIB, v neděli pak Výborný 3.

break
29.01.2014

VELKÁ SLÁVA

     O víkendu jsme se zúčastnily nejslavnostnější události české kynologie, a to vyhlášení těch nejúspěšnějších v roce 2013, spojeného se soutěží Šampion šampionů. A letos to pro nás byla pocta a radost o to větší, že se náš tým objevil "na bedně" hned dvakrát:

     Nikdy by mě nenapadlo, že naše malá Rorynka, která ještě značnou část loňské sezony spadala věkem do "mladých" a navíc celou první čtvrtinu sezony díky paničce "zameškala", bude mít šanci nabodovat v TOP DOG! A stalo se!! Rory se umístila na 3.místě TOP DOG FCI VII a byla jedinou fenkou na bedně!!! Pro mě stále neuvěřitelné, když si pomyslím, jak početná a kvalitní konkurence je v posledních měsících a letech na českých výstavách mezi VOK! Velký dík za to patří samozřejmě naší Páje, bez jejíž výborného handlingu by Rorka takového úspěchu nikdy nedosáhla.

     A Pája sama (resp. s Andulkou) byla naší druhou hvězdou v Top hotelu - obhájila své loňské prvenství a stala se ve své poslední sezoně znovu absolutní vítězkou českého Juniorhandlingu!!! To jí umožňuje znovu reprezentovat ČR na prestižní výstavě Cruft's v UK. Rok 2013 se tak pro nás stal sezonou snů, kterou jen stěží někdy překonáme, a vyhlášení výsledků jsme si náležitě vychutnaly. Odpolední soutěže Šampion šampionů jsme se letos neúčastnily. 
   ZDE pár fotek z vyhlášení a následného ateliérového focení u Kuby Antoše.

break
18.01.2014

WINTERSHOW TRENČÍN

     První letošní výstava - slovenská Wintershow Trenčín - se nesla opět v duchu především polské konkurence, celkový počet VOK nakonec dosáhl 37 přihlášených. Naše želízka si vedla více než dobře: oba, Lucky i Rory vyhráli své třídy šampionů, Lucky přidal res.CACIB a Rorka dokonce CACIB! Tímto Lucky dokončil svého slovenského šampiona a Rorynka udělala předposlední krůček ke slovenskému Grandšampionovi. Posuzovala polská rozhodčí Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska.

break
12.01.2014

NORIMBERK

     Po pár letech jsme se znovu vypravili na mezinárodní výstavu do německého Norimberka. Tradičně milou společnost nám dělala Růženka s Dollarem a tentokrát i Amy (MOK) a také Lída s Crossbym (BI). Výlet se vydařil - Rorka si v těžké mezinárodní konkurenci (nejen Německo, ale i Polsko, Itálie a samozřejmě ČR) vybojovala ve třídě pracovní, která byla opět (!!!) nejobsazenější třídou, Výborná 1/3, VDH, res.CAC a res.CACIB. Posuzoval p.rozhodčí Milivoje Urosevic, SRB.   

 
break
01.01.2014

NOVOROČNÍ PROCHÁZKA

     Tradiční Novoroční procházka s přáteli se letos konala ve složení : Aurora Šedé tornádo s dcerkou Agátkou, Francis Rose od Potoka Kačáku a samozřejmě náš milý taliánek Crossby. Spousta fotek z této povedené akce je k vidění v této GALLERII.

 
break
break
17.12.2013

LOVECKÁ SEZONA

     Konečně jsme mezi výstavami mohly také užít loveckého života a především Rorku nechat ukázat vše, co se dosud naučila, v praxi.

     První prosincovou sobotu jsme přijaly pozvání našeho skoro domácího MS Kozolupy a spolu s Růženkou a Dollárkem jsme zažily pěkný hon za náročného počasí - napadl první letošní pořádný sníh, probíhala právě nějaká vichřice a v teplotách kolem nuly to opravdu nebylo jednoduché. Ale oba mlaďoši se předvedli v nejlepším světle, vysloužili si po dvou bažantech a především pozvání na příště.

     A podobně to dopadlo za týden v MS Kluky na Čáslavsku, až na to, že kohouta jsme dostaly jednoho (při počtu střelených "pouze" 21 ks bylo i to více, než jsme se odvažovaly doufat), ale dalšího jsme vyhrály v tombole. Zdejší skvělá společnost nás ani nechtěla propustit a slib, že přijedeme kdykoliv příště, byl podmínkou naší propustky do tepla dalekého domova.

break
17.12.2013

RORKY SKVĚLÁ SEZONA

     Konečně ČMKU vydala statistiku TOP DOG 2013 a my jsme zjistili, že se naše malá Rorynka umístila na fantastickém 3. místě FCI VII a co víc - že se stala bezkonkurenčně nejúspěšnější fenou ze všech plemen ohařů. Tohoto úspěchu si ceníme o to více, že výmarští ohaři jsou na českých výstavách zdaleka nejvíce obsazovaným plemenem ohařů a nasbírat tedy dostatek bodů na takové umístění je podstatně náročnější než u plemen, která se výstav zúčastňují v počtech menších než prstů na jedné ruce.

     Zároveň se naše Pája podruhé stala absolutní vítězkou českého juniorhandlingu a rozloučila se s ním tedy jako královna. Zároveň by se opět měla zúčastnit prestižní výstavy Cruft's jako reprezentant ČR. Už se těšíme na lednové slavnostní vyhlášení obou úspěchů. 

break
30.11.-01.12.2013

DOUBLE CACIB NITRA

     A hned další víkend nás čekala slovenská Nitra. Opět s Lídou a Crossbym a opět super akce! V sobotu Rorynka oslnila slovenskou paní rozhodčí Ridarčíkovou. Získala od ní vynikající slovní komentář a v téměř stejně náročné konkurenci, jako byla ta zagrebská, jí udělila hodnocení Výborná 1/4, CAC, CACIB a BOB. A protože to bylo ve třídě šampionů, rozjela takto Rorka Grand Šampiona Slovenska. V závěrečných soutěžích pak postoupila do nejlepší pětky FCI VII.

     V neděli napak neoslnila maďarského rozhodčího p.Jakkela vůbec, takže jí udělil Výborná 3/4.

    Pája s Andulkou si po oba dny zopakovaly Juniorhandling - v sobotu to bylo nádherné 1.místo s nadšenými komentáři pí.rozhodčí, v neděli místo 2.

break
22.-24.11.2013

VÝSTAVNÍ MARATON V ZAGREBU

     Letošní Záhřeb nám přinesl mnohá překvapení. Už to není ta - počty výmarských ohařů - komorní výstava a do třídy pracovní se už nehlásí jen Češi. Tentokrát přijela široká evropská špička (Polsko, Rusko, Maďarsko, Itálie..) a navíc třída pracovní fen byla po všechny tři dny tou bezkonkurenčně nejvíce obsazenou.

     Rorce se první dva dny moc nedařilo: pro slovinskou pí.rozhodčí Pokorn na Klubové výstavě byla příliš velká a byla tedy ohodnocena Výborná 3 ze tří. Pro italského rozhodčího p.Balducciho v sobotu byla pro změnu příliš dlouhá a skončila opět 3., tentokrát ze čtyř. Až v neděli se na ni usmálo štěstí - chorvatský p.rozhodčí Vujanovic ji vybral jako nejlepší z pěti fen v pracovce a udělil V1, CAC a res.CACIB.

     Hvězdou byla tentokrát Pája s Andulkou - na poslední chvíli se přihlásily do Juniorhandlingu, který byl mimořádně silně obsazen mezinárodní konkurencí. V opravdu krásných a slavnostních závěrečných soutěžích ale holčičky nezaváhaly a vybojovaly si 1.místo!!!   

     Výlet jsme si skvěle užily s Lídou a italáčkem Crossbym, který si ze Zagrebu odvážel hotového Junioršampiona.

break
05.11.2013

DOUBLE CACIB PRAHA

     Ani poslední letošní českou výstavu jsme si nemohly nechat ujít, když už jsme jely "durch" od jara a navíc to byla výstava "domácí"... Po oba dny byla velká konkurence a zvláště v sobotu přesahovala čísla přihlášených téměř všechny letošní české výstavy. Naše Rorka si po oba dny vysloužila hodnocení nejlepší ze všech fen, tedy V1 v šampionech, CAC, CAC ČMKU a CACIB, a to v sobotu od pí.rozhodčí Fialové a v neděli od pí.Kunfalvi. Moc oběma děkujeme!

break
06.10.2013

...A VÝSTAVNÍ JÍZDA POKRAČUJE...

     Po týdnu jsme se opět rozjeli na různé strany. Rorka bojovala na MVP v Českých Budějovicích, kde v konkurenci 28 VOK a za posuzování přísného a zkušeného slovenského pana rozhodčího Jozefa Jursy získala hodnocení Výborná 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB a BOB. Pan dr.Šimek si ji následně vyhlédl i mezi 15ti ohaři FCI VII. a jmenoval ji BEST OF GROUP 2!!!

     Tato výstava znamenala zároveň ukončení juniorhandlerské kariéry naší Páji. V sobotu téměř nestihla finále právě kvůli boji Rorky o BOB, a tak na ně s Andulkou "zbylo" 3.místo. V neděli pak skončila 2. s kníračem, to ale zcela zastínilo milé a dojemné rozloučení ze strany moderátorky, přátel i diváků. Byly to krásné a úspěšné roky, Pája dokázala mnohé a my jsme na ni opravdu hrdí. A snad ještě něco málo ukáže v cizině, bude-li při ní štěstí stát, tak třeba i na Cruft's 2014. <3 

     A Lucky zatím bojoval v polském Rybniku, kde na Národní výstavě loveckých psů získal Výborný 1, CWC, BOS, BOB a dokonce BEST OF GROUP 4!! Tato výstava znamenala také výstavní premiéru pro jeho dcerku Call Me Huntie Just Weimaraner, která i v útlém věku nezaváhala a vystoupala až na stupínek z nejvyšších - BEST BABY IN SHOW 4!!! 

     V neděli na NVP pak Lucky získal Výborný 1, CWC a BOS. Tím udělal další krůčky k polskému šampionátu - chybí mu už jen lhůta a jedna mezinárodka. Děkujeme Báře za absolvování tohoto náročného víkendu a za super výsledky! A děkujeme samozřejmě všem rozhodčím, že nám stále zachovávají přízeň...

     ZDE je fotogalerie výmarských ohařů z Českých Budějovic. Za fotky ze závěrečných soutěží tamtéž děkujeme našemu milému Jakubovi Antošovi.

break
29.09.2013

NÁŠ VELKÝ VÝSTAVNÍ VÍKEND

     Po loňském úžasném úspěchu naší malé Rorynky (Junior BIG 3 a BIG!!! v rakouském Tullnu a JBOB následující den v polské Wroclawi), jsme toto harakiri zopakovali letos znovu a znovu se více než vyplatilo!!

     Na sobotní Tulln jsme vyrazily spolu s IO Crossbíkem a VOK Plutem a z druhého konce republiky vyrazila Bára s Luckym. A letos to byla krasojízda hlavně pro Luckyho - u rakouské pí. rozhodčí M.Hutsteiner si vyběhal Výborný 1, CACA, CACIB a BOB a získal také nominaci na Cruft's 2014. V závěrečných soutěžích přidal BEST OF GROUP 3!! Tím splnil poslední podmínku pro udělení titulu Interšampion (C.I.B.). Rorynka se nenechala zahanbit, získala Výborná 1, CACA, CACIB, BOS a také nominaci na Cruft's 2014. Bylo to opravdu velké potěšení sledovat rozběh o BOB v barvách Greynie... Třešničkou na dortu tohoto dne byl Junior Best In Show Páji s Crossbym.

     V neděli jsme vyrazili pro změnu na sever a v trochu pozměněném složení (Rory, Crossby a MOK Dollar). A všem se nám vedlo skvěle: Rory Výborná 1, CWC, CACIB, BOS a BOB, Crossbík získal svého prvního BOBa a přidal i BIG 2 a Dolárek si odvážel prvního CACIBa. Rorynka tak dokončila svůj druhý šampionát - polský. Moc děkujeme holkám spolucestovatelkám za dva báječné dny a všem rozhodčím za tyto krásné výsledky! Bylo to super!

    

ZDE je fotogalerie z Wroclawi.

break
15.09.2013

PODZIMNÍ ZKOUŠKY CACT

     Rory úspěšně dokončila Podzimní zkoušky s udělováním titulu CACT, pořádané Českým pointer-setter klubem a OMS Praha 9+10 v Praze-Dubči. S výsledkem I.cena, 277/300 bodů, nos a vystavování 4 jsme moc spokojené - víme, že ještě máme co "ladit". Zkoušky dokončilo 11 psů z nastoupivších 15ti, v naší skupině jsme dokončili pouze tři, z toho jen dva v I.ceně. Zvěře bylo žalostně málo, ale my jsme měly štěstí. Jinak byly zkoušky výborně zorganizované a díky milým lidem i příjemné.

     A tímto výsledkem Rorka splnila poslední podmínku chovnosti a po vyřízení formalit se stane chovnou fenou!!!

     Veškeré detaily o Rorčině výsledku najdete na stránce Rory-zkoušky. A naše poslední fotky v této GALERII.  

break
07.09.2013

MORAVSKOSLEZSKÁ NVP BRNO

     Moravskoslezská národní výstava psů se zapíše do "dějin" naší CHS zlatým písmem. Přestože bylo přihlášeno "pouze" 21 VOK, znamenala pro nás historický úspěch.

     Naše malá Elainka se podruhé a naposledy předvedla ve třídě štěňat a opět získala hodnocení Velmi nadějná 2, tentokrát za sestřičkou Elly Feebee. Máme z holčiček velkou radost! 

     Lucky se pěkně předvedl i s paničkou Bárou v žábkách (!! :D) a nejen že vyhrál svou třídu šampionů, ale získal také titul Národní vítěz. Třešničkou na dortu toho dne ale měla být naše Rorynka. Od pana dr.Šimka si kromě pochvalných komentářů odnesla hodnocení Výborná 1, CAC, CAC ČMKU a Národní vítěz. Při rozběhu o BOB plesalo mé srdce dvojnásob - kromě mladého pejska běhal Lucky s Rory!! Nakonec to byla právě naše princezna, kdo získal tento titul a vstupenku do závěrečných soutěží. Tam nejprve okouzlila pana rozhodčího Havelku (SK), který ji zvolil za nejkrásnějšího ohaře (BIG) a nakonec paní rozhodčí Dolejšová rozhodla, že se Rorka stane nejkrásnějším psem sobotní výstavy a získá titul ****** BEST OF DAY ******. A vzhledem k tomu, že nedělní finále vyhrál krásný barzoj, zbyl na Rorku titul

****** res.BEST IN SHOW*********

      Naprosto neuvěřitelný a nečekaný zážitek....

     K tomu přidala Pája sobotní 2.místo v JH s Andulkou a nedělní vítězství s vipetem!!! Moc děkujeme všem pánům a dámám rozhodčím, kteří nám v Brně tak přáli - byl to opravdu víkend z říše snů! A já moc děkuji Páje, neboť bez jejího handlerského umění by ani sebekrásnější Rorynka neměla na takový úspěch šanci.

Galerie z kruhu výmarů k nahlédnutí ZDE.  

break
31.08.2013

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHVO

     Po roce jsme se opět zúčastnili klubové výstavy KCHVO, která se tentokrát konala v jezdeckém areálu Zlatá podkova v Humpolci. Moc jsme se těšili, hlavně proto, že jsme se po pár týdnech měli potkat s většinou štěňátek z Luckyho vrhu z CHS od Potoka Kačáku, kteří si zde měli odbýt svou výstavní premiéru. Mezi nimi měla být i naše Elaine.

     Štěňátka posuzoval velmi zkušený a také poměrně přísný rozhodčí pan V.Koldinský. "Naši" tři kluci a tři holčičky si všichni odnášeli hodnocení Velmi nadějný a vynikající slovní i písemné komentáře pana rozhodčího, který kvitoval jejich celkovou vyrovnanost, výbornou kostru, perfektní skus a především temperamentní a nebojácnou povahu. To nás potěšilo nejvíce a splnilo nad očekávání naše přání týkající se tohoto vrhu. Elainka, poprvé v rukou Páji, získala mezi dalšími pěti fenečkami hodnocení Velmi nadějná 2.

     Rory si ve svých čerstvých dvou letech odbyla také malou premiéru, a to ve třídě šampionů. A neztratila se mezi nimi -  od pana rozhodčího Buby si vysloužila krásný posudek a hodnocení Výborná 2, res.CAC. Lucky si z třídy pracovní a od dr.Kočové odnesl hodnocení Výborný 4.

     ZDE je naše galerie z celé výstavy.

break
24.08.2013

NVP MLADÁ BOLESLAV

     Na nezvykle srpnové boleslavské národce nás reprezentovala pouze Rory a získala hodnocení Výborná 1, CAC (naposledy) v mezitřídě. Hodnotil slovenský rozhodčí p. V. Piskay.

     Vedlo se i Páje s Andulkou - v juniorhandlingu společně zvítězily (za krásnou fotku děkujeme tradičně Kubovi Antošovi!!).

     Fotografie z výmařího kruhu k vidění ZDE.

break
18.08.2013

ZKOUŠKY SPECIÁLNÍCH VODNÍCH PRACÍ

     Pár týdnů po zcela prvním seznámením se s vodními pracemi na klubovém výcviku u Jaromíra Gratcla (a po pár následných vlastních pokusech o výcvik) jsem se rozhodla, že s Rory zkusím tyto vyšší zkoušky, abychom si vše prošly a zjistily, jak na tom jsme. Tápala jsem hlavně u aportů kachny z hluboké vody a klidů na stanovišti, protože nemáme možnost při tréninku střílet a ačkoliv Rory s ránou nemá problém, já jsem netušila, zda ji třeba nečekané střílení nerozhodí natolik, aby dělala chyby.

     Nakonec jsme zvládly celé zkoušky, a to v II.ceně se 71/100 body. Chyby jsme dělaly obě, jak nám sdělili páni rozhodčí, a to hlavně na hluboké vodě: v závěru celkem pěkné ochoty se Rory vydala zkontrolovat voňavé rákosí a díky mělkému břehu vystrčila hřbet z vody (a já ji včas nenacpala na hloubku, neb jsem myslela, že dokud je nohama ve vodě, je to v pořádku...), při aportu kachny ji upustila a já - místo abych to ukončila - jsem ji tak jako v tréninku nechala opravit.. :-) Zato předvedla údajně nejlepší dohledávku kachny v rákosí z celých zkoušek - zvládla to za 45 s, perfektně předala a obdržela známku 4. Nahánění v rákosí je zatím náš problém, i když tady bylo navíc opravdu náročné a jeho hodnocení přísné. Při této disciplíně je nám (na rozdíl od dohledávek) perfektní nos spíše na škodu a my na ní musíme hodně zapracovat. Na klidy jsem Rorku nechala na vodítku kvůli výše zmíněné nezkušenosti se střelbou, ale byla vzorná, příště to zkusíme navolno. :-)

     Zkoušky celkově nebyly jednoduché - z 16ti nastoupivších dokončilo úspěšně 14 účastníků, a to 6 v I.ceně, 7 v II.ceně a 1 ve III.ceně. Dva zbývající vypadli právě na dohledávkách v těžkém rákosí. My jsme ale s výsledkem i zkouškami jako takovými spokojené - byl to moc příjemný den, sešli se fajn lidé, organizace byla perfektní, rozhodčí sice přísní, ale spravedliví (děkujeme za to!). Nám dělala příjemnou společnost a dvorního fotografa a nosiče Růženka, za což ještě jednou moc děkujeme!. A děkujeme také všem, kteří nám pomohli ve výcviku - bez nich bychom se ani neodvážily přihlásit se...

    Veškeré podrobnosti o těchto zkouškách najdete na stránce Rory-zkoušky.

break
25.07.2013

INTERDOG BOHEMIA

     Tato mezinárodní výstava psů byla velmi příjemná a fajn, jak už mladoboleslavské výstavy bývají. Bylo sice horké letní počasí a výmaři přišli na řadu až dlouho po poledni, ale milá společnost vystavovatelů a dalších přátel a skvělé výsledky, kterých se nám podařilo dosáhnout, povýšily tento den na výjimečný.

     Běloruská paní rozhodčí Tamara Sarmont byla našimi šediváky okouzlena a v konkurenci 36 zúčastněných je ohodnotila takto: Rory Výborná 1, CAC, CAC ČMKU a CACIB, Lucky Výborný 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB a BOB!!! Tímto Lucky splnil podmínky udělení titulu ŠAMPION KRÁSY ČMKU!! Tím ale úspěchy nekončily - v závěrečných soutěžích v konkurenci 16 plemen ohařů si Lucky u polského pana rozhodčího A.Szutkiewicze vyběhal BEST OF GROUP!!!! Moc děkujeme oběma rozhodčím za tyto krásné výsledky a všem přátelům za fantastickou podoru!

     Po celý víkend se velmi dařilo Páje - kromě výše zmíněných úspěchů vyběhala JBOB + BOB se zástupci plemen NKO a MOK a res.Best in Show Puppy s italáčkem Crossbym. Navíc v sobotu vyhrála Juniorhandling s Andulkou, v neděli skončila druhá s tibeťáčkem. Je to naše holka nejšikovnější!

     Jako vždy jsme fotili a galerie z posuzování VO je ke shlédnutí ZDE. A za zde použité fotografie moc děkujeme našemu milému Kubovi Antošovi.

break
11.07.2013

VÝCVIKOVÝ VÍKEND

     Během svátečního cyrilo-metodějského prodlouženého víkendu jsme se s Rorkou zúčastnily výcviku, který organizoval KCHVO v Těšanech. Vedl ho náš milý a nepřekonatelný Jaromír Gratcl, takže kvalita byla zaručena. Odjižděly jsme tam se základem aportu, ve fázi přechodu na zvěř, za což děkujeme moc a moc Zuzce a Viktorovi Veselým, a Rorka udělala opravdu veliký pokrok - největší radost jí dnes dělají vlečky.

     Těšany ale vždy znamenaly ne jen přípravu na podzimky, ale hlavně na vodu. To pro nás bylo pole neorané, a tak jsme moc rády, že během tamního pobytu Rory pochopila, co se po ní ve vodě chce a jak nejlépe na to. Trénovaly jsme hlavně hlubokou vodu a aporty z ní, ale zkoušely jsme i nahánění a dohledávky v rákosí. Nahánění jsme měly dokonce zpestřené živou kachnou, což Rorku velice zajímalo.... :-)

     Celé tři dny jsme si užily nejen s Andulkou, ale taky s Janou a Fíkem a samozřejmě dalšími účastníky výcviku. A oba večery mezi tím jsme všichni strávili v Brně s naší malou Elaine a jejím pánečkem Davidem - Elenka je neuvěřitelná dračice, nebojácná Xena a velmi zvídavá lovkyně. Už se těšíme na její další kroky.

     Na závěr musíme (a chceme!) moc poděkovat Jaromírovi i Janě W. za jejich ochotu, zkušenosti a celkový přístup - byl to super víkend v báječné společnosti a s vynikajícími výsledky. Díky moc! A ZDE naleznete naše "mish-mash" fotky z poslední doby - jsou opatřeny popisky, tak si je nezapomeňte zapnout. 

break
29.-30.06.2013

CACIB BRNO, CZ +  CAC USTROŇ, PL

     Superúspěšný víkend za námi! V sobotu jsme vyrazily brzy ráno, abychom si v Brně užily procházku v super složení: naše šedivky, Lucky, jeho RR-"bráchové" a hlavně Luckyho malé dcérenky Ela Feebee a naše Elaine od Potoka Kačáku. Později jsme se na výstavišti setkali také s Ruby (Call Me Maybe Just Weimaraner). A byli jsme nadšeny, jak krásné, šikovné a temperamentní holčičky jsou, jaké mají vyrovnané a nadějné povahy. Už se moc těšíme na jejich pracovní a výstavní kariéru!

     Na MVP Brno se sice Luckymu nechtělo běhat a získal proto hodnocení Výborný 2, res.CAC v šampionech, zato Rory zářila: od p.rozhodčího Müllera si odnášela Výborná 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB a BEST OF GROUP!!!! Velké překvapení při veliké účasti ve skupině a přítomnosti známých a často vyhrávajících setrů! Ale jak řekl pan rozhodčí, "úsměv té feny jí to vyhrál"... Tak aspoň k něčemu je ta Rorčina věčně roztlemená držtička dobrá... :-D

       ZDE se můžete podívat na fotogalerii výmarů.

     Lucky ale vše napravil hned v neděli: v polské Ustroni si za vytrvalého deště vyběhal Výborný 1, CWC, BOS a ***BIS pracovní pes***!!!! Moc děkujeme Báře, že to tam přežila a ještě Luckyho dovedla k tak pěknému výsledku!

break
23.06.2013

CAC JELENIA GORA, PL

     Fantastický den a super výlet s Janou a Fíkem (Brody od Potoka Kačáku). Bylo příjemné počasí, posuzování odsejpalo a my si odváželi pěkné výsledky: Rory Výborná 1, CWC a Fík dokonce BOS a res.BIS pracovní pes. Pája se zúčastnila juniorhandlingu a ve veliké konkurenci skončila na krásném 2.místě.

     Cestou zpátky jsme si udělali několik přestávek (v Krkonoších a u Drábských světniček), abychom se konečně najedli, vyvenčili a hlavně zkusili udělat nějaké pěkné fotky, což se docela podařilo (viz níže a v záložkách Rory a Annie). Fotogalerii z výstavy najdete ZDE.

break
15.06.2013

NVP KLATOVY

     Na tuto výstavu byla přihlášená jen naše Rory a pana rozhodčího Dvořáka neoslnila - jak sám řekl, s tímto "líbivým" anglo-americkým typem se nemůže smířit. Rory však přesto dostala bezchybný posudek (63 cm, chrup úplný, nůžkový, kostra ušlechtilá, ang.-amer.typ, hlava, krk jelení suchý, výborné linie a mechanika pohybu, srst standart, výborné předvedení) a hodnocení Výborná 1, CAC. Velkého úspěchu dosáhla Pája se žáčkem Crossbym (italský ohař), když získali stupínek nejvyšší v soutěži o Nejlepší dorost výstavy ( BIS PUPPY)!!

     Fotografie z výmařího kruhu k vidění ZDE.

break
02.06.2013

PRESTIGE CACIB LESZNO

     Na tuto dalekou polskou výstavu jsme se přihlásili jen kvůli obsazení rozhodčích - australská chovatelka VO Sue Shrigley nás nenechala chladnými. Bohužel jinak to bylo u polských chovatelů - výstava byla pro výmary bohužel poměrně komorní, i když konkurence byla velmi kvalitní. Moc nás mrzelo, že se Lucky nakonec výstavy nezúčastnil - po několika marných pokusech sehnat spolujízdu a ve finále těžké noci s mimčem se Bára rozhodla raději neriskovat onu 5-hodinovou cestu. Za "naše barvy" tedy nastoupila pouze Rory a paní rozhodčí se moc líbila - dostala pochvalu za klasický fenčí typ s jasnými australskými rysy a za krásný pohyb. Řečí čísel Výborná 1, CWC.

     Tradičně jsme fotili všechny účastníky a vy si tuto galerii můžete prohlédnout ZDE.

break
28.05.2013

MVP LITOMĚŘICE, KV RADOŠOVCE

     O víkendu jsme se zúčastnili další české výstavy - MVP Litoměřice. U pí.rozhodčí Kunfalvi si Lucky i Rory svorně vyběhali hodnocení Výborný 2, res.CAC. Pája s Goldem v sobotu a dalším pejskem v neděli byla také druhá, takže víkend ve znamení druhých míst...

     To ale neplatilo pro Luckyho v neděli na Klubové výstavě ohařů ve slovenských Radošovcích. Tam okouzlil p.rozhodčího Bubu a být členem tamního klubu, vybojoval by více než "jen" Výborný 1, CAC ve třídě šampionů (původně udělený titul Klubový vítěz mu byl právě z tohoto důvodu později odebrán). Na výstavě zářil také Luckyho synek Crane Niels Faust's Blue Symphony, který si ve velké konkurenci ve třídě štěňat vybojoval hodnocení Velmi nadějný 1, Nejlepší štěně plemene.

ZDE fotogalerie výmarských ohařů z MVP Litoměřice.

break
23.05.2013

NOVÝ PŘÍRŮSTEK

     A konečně vám také můžeme představit náš nový přírůstek - Luckyho dcerku z vrhu s Lilčou - Elaine od Potoka Kačáku. Veškeré informace o ní najdete na její stránce Elaine.  

break
18.05.2013

SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ

     Největší a nejsvátečnější událostí letošního roku byla pro nás Světová výstava psů v maďarské Budapešti.

     V její předvečer se konala Klubová výstava ohařů v blízkém městečku Gödöllö, která byla skvěle obsazena rozhodčími (paní Lois Richter, AUS, pan Thirnwell, IR). Tam jsme tedy nemohli chybět a ostudu jsme neudělali: Rory ve veliké konkurenci mezitřídy získala hodnocení Výborná 3/6, Lucky pak ve třídě pracovní Výborný 2, res.CAC! Navíc Pája vyběhala se svým malým žáčkem - italským ohařem Crosbym - BEST PUPPY IN SHOW a v Juniorhandlingu s Andulkou 2.místo!

     A na sobotní Světové výstavě se dařilo neméně: Lucky v pracovce Výborný 4 z 11 konkurentů z celé Evropy, Rorynka dokonce ****Výborná 1, CAC**** ze 14 fen velmi silné mezitřídy!!!!!!!!

     Trochu jsme také fotili, podívat se můžete ZDE na klubovou výstavu a ZDE na Světovku.

break
05.05.2013

MVP PRAHA

     Naší Rorky se v posledních týdnech drží výstavní štěstí a potvrdilo se to i na jarních Letňanech: v nejvíce obsazené třídě pracovní byla panem rozhodčím Koldinským oceněna hodnocením Výborná 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB a BOB! Lucky se sice během předvedení téměř udusil pamlskem, ale přesto vybojoval Výborný 2/3, res.CAC, res.CACIB ve třídě šampionů. V závěrečných soutěžích pak Rorča přidala ještě BEST IN GROUP 2!!!!!!

     Navíc Pája zvítězila v Juniorhandlingu s Andulkou, v neděli se pak umístila na 2.místě s kníračem z Polska. Byla to příjemná výstava a zvlášť závěrečky jsme si moc užili ve výborné atmosféře s přáteli z CHS Vives Bohemia a pár dalšími. 

     Po dlouhé době máme také celovýmaří galerii, k vidění ZDE

break
27.04.2013

MVP DRÁŽĎANY, NĚMECKO

     Další velmi úspěšnou výstavou pro nás byly německé Drážďany. V kompletně českém obsazení si u rakouského pana rozhodčího K.Reisingera Rorynka vybojovala Výborná 1, VDH, CAC a CACIB. Třešničkou na dortu byl ale titul BEST OF DAY pro Pájou handlovaného Fíčka (Brody od potoka Kačáku)!!!!

     Výstavně je to v poslední době docela fičák (a pár týdnů ještě bude), ale fungujeme i jinak - cvičíme, procházíme se, panička se učí fotit atd. atd. Pár posledních fotek najdete ZDE.

break
13.04.2013

NVP OSTRAVA

     Poprvé za naši výstavní kariéru jsme se vydali na nejvzdálenější výstavu v ČR - NVP Ostrava - a vyplatilo se! Lucky se předvedl ve třídě šampionů a mezi o 3 roky staršími konkurenty se neztratil - získal hodnocení Výborný 2, res.CAC. Rorynka nastupovala poprvé ve třídě pracovní a od pana rozhodčího Müllera si vysloužila téměř maximum možného: Výborná 1, CAC, CAC ČMKU, Národní vítěz, BOB a BIG 4!!!!!!! Moc panu rozhodčímu děkujeme za nečekaně skvělý výsledek! A velký dík patří také Páje za vynikající handling obou svěřenců!!

     Pája také bodovala v Juniorhandling - v sobotu se umístila na 3. místě s pšeničným teriérem a v neděli dokonce zvítězila s podengem!!

break
06.04.2013

ŠTĚŇÁTKA

     V CHS od potoka Kačáku se narodilo 10 nádherných štěňátek (5 krásných holčiček a 5 silných kluků)!!! Pyšnými rodiči jsou Multi Ch.Beca Lilly od potoka Kačáku a náš Lucky (Bromhund Sensation at Greynie). Štěňátka jsou zdravá, velmi vyrovnaná, krásně světloučká a bez bílých znaků. Rádi bychom si z tohoto vrhu nechali nejlepší fenku a hledáme pro ni ten nejlepší domov - na podmínkách spoluvlastnictví jsme ochotni se domluvit ke spokojenosti obou stran. Pokud by vás tato výhodná možnost zaujala, neváhejte nás kontaktovat s jakýmikoliv dotazy.

break
01.04.2013

VELIKONOČNÍ VÍKEND

    Na Velikonoce jsme si nachystali náročný program, ale vyplatilo se! Na sobotní Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích získal Lucky ve třídě šampionů od Ing.Vlasáka hodnocení Výborný 1, CAC a zahájil tak svou cestu za Grand šampionem ČR. Rorynka v mezitřídě si vysloužila Výborná 1, CAC, res.CACIB. A Pája s Andulkou vyhrály starší kategorii Juniorhandlingu!!!

     Druhý den jsme vyrážely do vzdálenější destinace - německého Mnichova. Na tamní mezinárodce si u přísného pana rozhodčího Pohlinga Rorynka s Pájou vyběhala hodnocení Výborná 1, VDH, CAC, CACIB - tento víkend tedy zahájila hned dva dospělácké šampionáty (ČR, DE)!!! Pája si navíc zahandlovala MOK Dollárka a vyhráli spolu třídu mladých, a také v závěrečkách VOK Brody od potoka Kačáku (Fík), s nímž to dotáhli až na BIG. Navíc spolu nastoupili i v Juniorhandlingu a získali ABSOLUTNÍHO VÍTĚZE DNE!!! Jednoduše dokonalý víkend!...

break
23.03.2013

ŠAMPION ŠAMPIONŮ SLOVENSKA 2012

     Super sobotní den jsme zažili tento víkend!!! Na slavnostní výstavě psů Šampion šampionů Slovenska 2012 nastoupili oba naši mlaďoši. Rorynka ve třídě dospělých fen získala hodnocení Výborná 1,  CAC, Victory Winner a jelikož jsme předchozí získanéslovenské CACy použily na dokončení dospělého šampionátu, včera a touto cestou úspěšně DOKONČILA JUNIOR ŠAMPIONÁT SLOVENSKA, její 5. juniorský titul!!!!
     Lucky nastoupil ve třídě Junioři-psi a byla to krasojízda: nejprve získal základní hodnocení Výborný 1, CAC, Junior Victory Winner a následně byl ze všech mladých jedinců VII.skupiny FCI vybrán spolu s dalšími dvěma ohaři do večerního finále. Tam nastoupilo celkem 33 soutěžících (po třech z každé FCI-skupiny). Lucky se s Pájou opravdu krásně předváděl, a to neuniklo panu rozhodčímu A.Korózsovi z Maďarska - nejprve ho vybral do užšího výběru, kdy z každé skupiny zvolil jednoho zástupce (tedy neoficiálního Junior BIGa), a následně Luckymu udělil 3.místo a tedy titul II.JUNIOR VICEŠAMPION ŠAMPIONŮ SR 2012 (Junior BIS 3)!!!!!!! Moc děkujeme pánům rozhodčím Ing.Jursovi, F.Šimkovi a A.Korózsovi za tento fantastický výsledek!!! A samozřejmě také Páje, bez jejíhož umění by se to už vůbec nepodařilo!!! Včerejšek nás naplnil hrdostí a velikou radostí.
     Celkově to byl příjemný, i když hektický den - spolu s mnoha přáteli, ve skvělé atmosféře... Díky za fajn společnost všem, zvláště Kubovi Antošovi, který je také autorem těchto nepřekonatelných fotografií. DÍKY, Kubo!!!

break
09.03.2013

CRUFT'S 2013

     Naše Pája měla tu čest reprezentovat ČR jako nejúspěšnější juniorhandler roku 2012 na prestižní evropské výstavě Cruft's 2013 v britském Birminghamu. Byl to pro ni úžasný zážitek a neocenitelná zkušenost. Poznala spoustu nových lidí, získala nové přátele a ačkoliv v samotné soutěži juniorhandlerů nezabodovala, vyhrála zcela nečekaně třídu s fenečkou maďarského ohaře Elba z Tišnovských revírů, kterou handlovala jen díky tomu, že nebyl nikdo vhodnější po ruce!!!! Vítězství ve třídě lze na Cruftu považovat za opravdu velký úspěch.

     Za toto foto děkujeme Jitce Svobodové, která Páju na Cruft's doprovázela. 

break
07.03.2013

CACIB ZIELONA GORA + ŠTĚNÍCI

     V sobotu jsme si udělaly s Ivet a Janou výlet do Polska na Mezinárodní výstavu v Zielona Goře. Všechny šedivky dopadly nad očekávání dobře - Rorynka si dokonce od p.rozhodčího J.Ryka odvezla Výborná 1, CWC, CACIB.

     Cestou domů jsme si udělali malou zajížďku, abychom "zkontrolovali" Luckyho úplně první štěňátka v CHS Grey Fellow. A musíme říci, že štěnda se opravdu moc povedla. Veškeré podrobnosti včetně postojových fotek, které jsme během návštěvy udělali, najdete ZDE na Luckyho webu.

break
26.02.2013

DUO NITRADOG

     O víkendu se naše holčičky vydaly na druhou samostatnou zahraniční výpravu (po loňském Splitu), a sice do slovenské Nitry. A výprava to byla velmi úspěšná: Rorynka si z mezitřídy v sobotu odnesla hodnocení V2, res. CAC a v neděli dokonce V1, CAC, CACIB a BOS (Best of sex - nejlepší fena z konkurence mladých a dospělých). Tím dokončila svůj první šampionát a ve věku 17 měsíců (!!!) se stala ŠAMPIONKOU KRÁSY SLOVENSKA!!!!!  Je to naše žížalka šikovná...

     Moc děkujeme Jardovi Šedovi a Jítě Svobodové za celovíkendovou péči o holčičky a Ivetě Novákové za toto krásné foto s Fíčkem, který získal BOB.

     Luckymu se ve slovenské CHS Faust's Blue Symphony narodili další potomci - 4 kluci jako buci a 1 krásná holčička. Celý vrh je zadaný. 

 

     U vrhu Lilča & Lucky máme potvrzenou březost a stále hledáme spolehlivého a zodpovědného spolumajitele pro nejlepší fenku. Případný odběr koncem května.

break
27.01.2013

WINTERSHOW TRENČÍN

     Na včerejší mezinárodní výstavě psů ve slovenském Trenčíně získal náš  Lucky v mezitřídě hodnocení Výborný 1, CAC, res.CACIB a zahájil tak svůj již třetí "dospělácký" šampionát. Děkujeme panu rozhodčímu Erdös Lazslo (HU) za tento krásný výsledek a Báře za absolvování výstavy a náročný handling v jejím požehnaném stavu.

     A další skvělá zpráva došla dnes - LUCKY SE STAL POPRVÉ OTCEM!!!!!!!!! V polské CHS Grey Fellow se mu narodili první potomci - 4 kluci jako buci a 3 krásné holčičky!! Máme velikou radost a doufáme, že z nich vyrostou krásní a šikovní výmaráci, kteří budou dělat radost svým majitelům.

break
15.01.2013

ŠAMPION ŠAMPIONŮ

     Sobotu jsme strávili na slavnostní výstavě Šampion šampionů v pražském Top hotelu. Dopoledne byla naše Pája dekorována jako vítěz II.kategorie Juniorhandlingu a zároveň ABSOLUTNÍ VÍTĚZ JH 2012!!! Díky tomu krásnému výsledku byla nominována jako reprezentant ČR na prestižní výstavu Cruft's v britském Birminghamu. Je to pro ni (a tím pádem i pro nás) splnění velkého snu a jsme tedy moc rádi, že se takto zadařilo.

     Odpoledne již začala samotná výstava, které se zúčastnila obě naše "želízka" Rory i Lucky. Ačkoliv drtivá většina plemen na výstavě byla zastoupena pouze jediným účastníkem, právě u VOK byli soutěžící 4 a VOK se tak stali třetím nejpočetnějším plemenem (více bylo pouze afghánských chrtů a rh.ridgebacků). I proto nás velmi těší, že titul ŠAMPION ŠAMPIONŮ PLEMENE VOK 2012 zadal chorvatský pan rozhodčí Damir Skok právě našemu Luckymu!!! V II.kole (soutěži o BIG) p.rozhodčí Vlasák velmi rychle vyřadil všechny juniorhandlerky, tedy i Páju s Luckym, takže tím pro nás ŠŠ skončil. Přesto jsme ale nadšeni a byl to pro nás skvělý den ve společnosti mnoha přátel - tímto moc děkujeme za podporu a milou společnost Ivetě Novákové, Růžence Palečkové, "naší" Báře a mnoha dalším, a za -sice trochu hektický, ale úspěšný - handling Luckyho v I.kole Jitce Svobodové a Lindě Hodové. Pár foteček z celé akce ZDE.

break
06.01.2013

SUPER ZAČÁTEK NOVÉ SEZONY

      Na Hanácké národní výstavě psů v Brně dokončil náš Lucky svůj první dospělácký šampionát a s vynikajícím výsledkem od rozhodčího MUDr. Fr.Nahodila Výborný 1 v mezitřídě, CAC, CAC ČMKU a Národní vítěz se ve věku pouhých 19 měsíců stal ŠAMPIONEM KRÁSY ČESKÉ REPUBLIKY. Super začátek letošní výstavní sezony!

     Naše šikovná Pája získala po oba dva dny  2.místo v Juniorhandlingu

break
01.01.2013

NOVOROČNÍ PROCHÁZKA

     Tradiční Novoroční procházka se letos (téměř tradičně) konala v oboře Hvězda a v milé společnosti Růženky s Dollárkem, Milana s MOK Amy a Martina s VOK Diamond Shefis a bavorskou barvářkou Bee. Prima odpoledne, čtvernožci vylítaní, pánečkové trošku protáhli "perka" po vánočním obžerství - prostě fajn prochajda. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na nějaké příště.

break
01.01.2013 
break
24.12.2012
break
20.12.2012

SHRNUTÍ ROKU 2012

     Rok 2012 ve všech směrech předčil veškerá má očekávání. Dařilo se  tak, jak jsem se na začátku roku ani neodvažovala doufat.

    Šperkem na výkladní skříni Greynie se stal bezpochyby Lucky, ale největší můj obdiv a dík má Bára, která jako ženská od rodiny s malým děckem (a později s dalším pokladem pod srdcem) byla hozena do vod lovečiny, což pro ni byla absolutní neznámá. A ona nejen že se neutopila! Ona plavala tak, že v mých očích natrhla pr…, zadní část těla  VŠEM chlapům, i když třeba nabodovali na Knolla! Protože - co si budeme povídat - my ženské nejen že se na podporu naší druhé polovičky můžeme spoléhat jen výjimečně, ale navíc se nám nikdy nepodaří pečovat a starat se jen samy o sebe, max. o svého psa… Takže je to především a jen Báry zásluha, že se Lucky v pouhých 16 měsících stal chovným psem, maje za sebou vynikající výsledky jak na poli výstavním, tak na poli pracovním.

     Bára pod zkušeným vedením Jaromíra Gratcla umožnila Luckymu rozvinout jeho vrozené vlohy, které nás (a nejen nás) u „výstaváka“ velmi překvapily. Díky této šťastné konstalaci dokončil Lucky v I.ceně Zkoušky vloh, Podzimní zkoušky a Barvářské zkoušky, na Lesních zkouškách ho navzdory vysokým bodům limitní známka odsunula až do III. ceny. Na Podzimních a Barvářských zkouškách se Lucky stal dokonce VÍTĚZEM ZKOUŠEK!

     Ačkoliv Luckymu na začátku výstavní sezony věkový limit umožňoval soutěžit pouze ve třídě dorostu a později se v každé zemi účastnil pouze nejnižšího možného počtu výstav pro zisk titulu, stal se v letošním roce Junior šampionem krásy 5 zemí (ČR, SR, Chorvatsko, Maďarsko, Rakousko) a čekatelem Šampiona krásy ČR a Rakouska. Byl mnohokrát oceněn titulem Best of breed (nejlepší jedinec plemene), Junior Best of Breed (nejlepší mladý plemene), Junior Best of Group (Nejlepší mladý ve skupině FCI),  ale bodoval také v závěrečných soutěžích dospělých jedinců. Na NVP Mladá Boleslav se stal druhým nejkrásnějším mladým psem (res. JUNIOR BEST OF THE DAY)! Na mezinárodní výstavě v Tullnu se nominoval na Cruft’s 2013.

    Koncem roku kryl Lucky dvě fenky, jednu z Polska, druhou ze Slovenska, a my doufáme, že se budeme moci brzy přesvědčit, jak budou vypadat štěňátka made by Bromhund Sensation at Greynie…

     Aktuálně si Lucky užívá na honech a zúročuje, co se vše naučil. Dělá své paničce Báře i mně radost. Držím palce a doufám, že se v příští sezoně bude dařit neméně, i když jsem srozuměna s tím, že s kočárkem to vše bude podstatně náročnější.

 

     Zcela nečekanou hvězdou se ukázalo být naše miminko Rory. Ačkoliv se první polovinu výstavní sezony mohla vystavovat pouze jako štěňátko nebo dorost (tedy v nebodovaných třídách), stala se 3.výstavně nejúspěšnější fenkou VOK v ČR!!! Celkově skončila na 4.místě všech VOK!!! V pouhých 15 měsících věku je držitelkou 5 Juniorských šampionátů (ČR, SR, Chorvatsko, Polsko, Rakousko) a dokonce čekatelkou prvního dospěláckého šampionátu (SR)!! Na svém kontě má mnohokrát titul Junior Best of Breed a třikrát již také Best of Breed. Úspěšná byla často i v závěrečných soutěžích – několikrát získala ocenění Junior Best of Group a jednou také JBOG 2 a JBOG 3. Na mezinárodní výstavě v Tullnu nejen že se nominovala na Cruft’s 2013, ale získala také titul BEST OF GROUP (ve věku 13 měsíců!), na IHA Wels to dotáhla k BOG 4. Největším úspěchem bylo její ocenění JUNIOR BEST IN SHOW 3 na mezinárodní výstavě v Nitře!!

     Největší zásluhu na těchto úspěších má bezesporu naše Pája, pro nás ta nejlepší handlerka na světě. Moc jí za to děkuju a jen doufám, že jí láska ke psům a handlingu vydrží ještě hodně a hodně dlouho a že jí to s šedivkami bude nadále tak skvěle šlapat. 

     Po krátkém a rozhodně ne intenzivním tréninku, s nímž nám pomohli Zuzka Veselá a Jaromír Gratcl (za což jsme velmi vděčné), jsme s Rorynkou úspěšně absolvovaly Zkoušky vlohy – s 225 body jsme skončily v I.ceně a na krásném 2.místě. Další zkoušky nás čekají příští rok a my se už začínáme pomaličku připravovat.

 

     Oba – Lucky i Rory – absolvovali zdravotní testy s vynikajícími výsledky: jejich kyčle, lokty, oči a srdce jsou zcela zdravé! Jen těžko můžu vyjádřit dostatečné díky chovatelským stanicím Bromhund a Atria Cordis za jejich důvěru a za to, že takové jedince svěřily do našich rukou…

 

     Nezahálela ani naše Andulka -  na Národní výstavě psů v Klatovech splnila podmínky pro udělení titulu GRAND ŠAMPION ČR!! Nemusely jsme ji ale moc oprašovat – stále se totiž pravidelně objevovala po boku Páji v soutěži Juniorhandling. A je to tedy také její  velká zásluha, že se PÁJA stala ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM ČR V JUNIORHANDLINGU a nominovala se tak na prestižní výstavu Cruft’s 2013!!!  Jsem na ni opravdu moc pyšná a mám radost, že si tak splnila svůj velký sen. Snad pro ni Cruft’s bude tak neopakovatelným zážitkem, jak si sama představuje.

 

    Je to pro mě stále neuvěřitelný výčet a jen opatrně se odvažuji doufat, že smůla, která nás provázela v předchozích letech, je konečně prolomena. Snad to rok 2013 potvrdí…

break
15.12.2012

SUPER ZÁVĚR VÝSTAVNÍ SEZONY

     Naše letošní výstavní derniéra se odehrála v rakouském Welsu a musíme říci, že ve velkém stylu. Dvoudenní mezinárodní výstava přilákala téměř 2 500 přihlášených psů na každý den a nás velmi těší, že se nám dařilo, tak jak se dařilo. V sobotu získal Lucky od pí.dr.Vacsi-Balogh, HU ocenění V1,CACA, CACIB a BOB, v závěrečných soutěžích pak BEST OF GROUP 4!!! Rorynka se také líbila a odnesla si V1, CAJC (Jugendbester) a JBOB.

     Večer a noc jsme strávily v nedalekém městečku Hörsching, v příjemném penzionu a nečekaně dobré a příjemné restauraci se spikleneckou slovenskou obsluhou... :-)

     Neděle byla šťastnější pro Rorynku -  p.rozhodčímu Urosevičovi, SRB se líbila z výmarů nejvíce a obdržela od něho V1, CAJC (Jugendbester), JBOB a BOB. Lucky byl opět nejlepším psem plemene s hodnocením V1, CACA, CACIB. V závěrečných soutěžích přidala Rorka ještě krásné BEST OF GROUP 4, asi aby se s Luckym nehádali..., a následně ještě JUNIOR BEST IN GROUP!!! Takto nádherně dokončili oba dva svůj pátý Junior šampionát a stanou se tak Junior šampiony Rakouska! Byl to super víkend, v prima společnosti a navíc se super výsledky - co více si přát!

      ZDE najdete fotogalerii z prosincových výstav.   

 

break
06.12.2012

ÚŽASNÝ ZAČÁTEK PROSINCE

     Právě prožíváme velmi úspěšné a radostné období, o němž se nám před pár týdny ani nesnilo! Víkend jsme si užily na Slovensku, kde jsme se zúčastnily DUOCACIB Nitra, výmary bohatě obsazené dvoudenní mezinárodní výstavy.

     Lucky se po oba dny předvedl v pracovní třídě a měl to opravdu těžké - proti o dva roky staršímu Evropskému vítězi to byl předem prohraný boj. Takže 2x V2, res.CAC + 1x res.CACIB.

     Rorča v sobotu poprvé nastoupila do dospělácké třídy a vedla si skvěle - mezi 6 fenkami v mezitřídě vybojovala svůj první CAC a zahájila tak svůj první dospělácký šampionát. To ale nebylo nic proti neděli! To Rorynka nastoupila (na Slovensku naposledy) do třídy mladých a od p. rozhodčího Jursy získala V1, CAJC, JUNIOR BOB a dokonce se i dlouze rozmýšlel nad BOBem!  Tímto CAJCíkem Rorča splnila podmínky slovenského Junior šampiona, který se tak stane jejím již čtvrtým titulem, a to v 15 měsících věku!

     Váhaly jsme, zda čekat na závěrečky, ale po pohledu do katalogu padlo kladné rozhodnutí, které se vyplatilo na 200%! Paní rozhodčí Malgorzata Wieremiejczyk Wierzchowska udělila Rorynce titul JUNIOR BEST OF GROUP a následně ji p.rozhodční Vladimír Piskay vybral jako 3.nejkrásnějšího mladého psa celé výstavy, tedy JUNIOR BEST IN SHOW 3 !!!! Naprosto a zcela neuvěřitelné!!! Moc děkujeme všem rozhodčím, kteří dali Rorče najevo své sympatie, děkujeme všem přátelům za prima atmosféru u kruhu i na penzionu a největší dík patří handlerkám Báře a Páje za tradičně skvělé výkony!!

     A aby naše radost byla dokonalá, přišlo dnes vyhodnocení Rorčiných kyčlí - B/B a loktů - 0/0!! Spolu s negativními výsledky vyšetření srdce a očí, které absolvovala nedávno, nám tak dává naději, že z Rorynky bude nejen krásná, ale i zdravá chovná fenka. 

     A do třetice dobrých zpráv tohoto týdne: Lucky oslnil majitele další chovné fenky, tentokrát Almy Faust's Blue Symphony ze Slovenska, fenečky, která na právě proběhlé výstavě v Nitře získala CACIB. Tam také padlo oboustranné rozhodnutí, a bylo to doslova za minutu 12 - ač to tam vůbec nevypadalo, v nejbližších dnech musí přijet na krytí. Snad se tedy vše podaří a my se budeme moci těšit na další Luckyho potomky, tentokrát se zajímavou americko-australsko-anglicko-českou krví. Na podrobnosti se můžete podívat na stránku Lucky-krytí.

     Pracujeme na fotkách z Nitry, snad v nejbližší době nabídneme galerii ke shlédnutí. Za tyto úžasné fotky děkujeme našemu milému Kubovi Antošovi!   

break
03.-04.11.2012

DOUBLE CACIB PRAHA

     O víkendu jsme se zúčastnily první pražské dvoudenky a vedlo se nám skvěle: Rorka nastoupila naposledy do třídy mladých - už trošku zbytečně, neboť JCH je již náš, ale měly jsme dávno přihlášeno a uzávěrka byla ještě před tím, než jsme JCH dokončily, takže...  V sobotu za přísného posuzování dr.Dvořáka vybojovala mezi dalšími dvěma krásnými konkurentkami Výborná 1, CAJC a v neděli u p.Koldinského dokonce Výborná 1, CAJC, BEST OF JUNIOR!! To ale nebylo vše - v závěrečných soutěžích se líbila pí.Heleně Dvořákové natolik, že jí umístila na 2.místo v soutěži Nejlepší mladý skupiny (res. BEST JUNIOR OF THE GROUP)!!!

     Pája s Andulkou se v sobotu umístily na 2.místě Juniorhandlingu, v neděli skončila Pája s pejskem NKO před branami finále. Moc děkujeme všem rozhodčím za tato krásná hodnocení a také všem přátelům nejen za super podporu u závěrečného kruhu, ale za skvělý víkend celkově.

     ZDE je naše galerie ze soboty a ZDE z neděle. Za toto krásné foto moc děkujeme našemu milému Kubovi Antošovi!

break
27.10.2012

ZKOUŠKY VLOH

     Koncem léta jsem začala přemýšlet o tom, že bychom s Rorynkou ještě letos zkusily zkoušky vloh. Ač jí mělo být teprve kolem 13 měsíců, už dlouho poměrně spolehlivě a pevně vystavovala pernatou s (pro mě) obdivuhodnými vrozenými klidy, zato zajíce náruživě honíme ještě teď. :-D Přestože jsme výcvikové podmínky neměly ideální (horký konec léta, kdy se nedalo ani venčit, natož cvičit hledačky, nedostatek krytin na podzim, nedostatek času na organizované tréninky atd.), přihlásila jsem ji na ZV v půlce října v Klatovech. Bohužel tento termín jsme nakonec musely kvůli kašli, který Rorynku trápil cca 10 dní, vypustit, ale naštěstí jsme se stihly ještě dohlásit na úplně poslední letošní termín ZV, a to na Praze-východ poslední říjnovou sobotu.

     Zkoušky se konaly v MS Sulice a již několik dní předem jsme byli meterology ubezpečováni, že počasí bude naprosto příšerné. Bohužel, tentokrát se nespetli. Zvažovala jsem dokonce, zda Rory do toho nečasu (teplota po celý den kolem 0°C, vytrvalý sníh s deštěm, později husté sněžení, silný vítr...) tak krátce po nemoci brát. Naštěstí rozhodčí hned na nástupu oznámili, že nás nebudou zbytečně dlouho trápit,  pokud pes prokáže práci na zvěři, a slovo dodrželi.

     Vylosovala jsem číslo 8, první ve skupině, což by mě normálně netěšilo, ale tentokrát jsem byla ráda, že Rory budu moci brzy vysušit a strčit do vyhřátého auta. Měly jsme štěstí i na zvěř - hned asi po třech otočkách Rorča vystavila kachny pod břehem rybníka, u náhonu rybníka pak prokázala práci na stopách v nízkém ulehlém rákosí a pár desítek metrů systematického hledání jsme si daly na přilehlé louce. Rozhodčí odtroubili a já měla pocit, že jsme ještě neukázaly vše, co umíme. Přesto ale Rorynku moc chválili - líbila se jim její práce nosem a systém hledání (dokonce dalším ve skupině pak říkali, jakou ta první fenka nasadila laťku :-)). Nabízenou možnost jít ještě na srstnatou jsem s díky odmítla - během našeho hledání jsem zahlédla přebíhající srny, a to by bylo určitě za méně než za nabízenou trojku z klidů... :-D Konečný výsledek tedy zněl: I.cena, 225/228 bodů, nos 4 a neuvěřitelné 2.místo!!! Takže jsem moc ráda, že jsme to nevzdaly - až na počasí to byly moc příjemné zkoušky, rozhodčí postupovali lidsky a celkově byli všichni moc milí. Veškeré podrobnosti najdete ve zcela první a zatím jediné tabulce na stránce Rory-zkoušky.    

     Ráda bych na tomto místě poděkovala Zuzce Veselé a Jaromíru Gratclovi za jejich čas a cenné rady při trénincích, které jsme s nimi mohly absolvovat. Díky moc!!! Už se těšíme na podzimky, a to vás budeme potřebovat v ještě daleko větší míře... ;-)

break
14.10.2012

RORYNKY TŘETÍ TITUL

     Na včerejší Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích se Rorynce v početně nevelké, ale úrovní velmi těžké konkurenci podařilo vybojovat první místo v třídě mladých a získat poslední CAJC k dokončení českého Junior šampionátu!!! V jejích 13 měsících je to již její třetí titul! A vzhledem k tomu, že na výstavě nebyl žádný mladý pes, stala se Rory také Nejlepším mladým plemene a mohla si tak zaběhat nejen o BOB, ale také o Junior Best of Day. 

     Pája s Andulkou se na této výstavě znovu krásně předvedly a umístily na 2.místě v Juniorhandlingu.

     Výstavu jsme si moc užily - bylo nečekaně pěkné počasí a den strávený ve společnosti Jany N. a Míly a Jirky S. neměl chybu. ZDE můžete nahlédnout do krásného alba právě Jiříka Santariuse a udělat si představu. 

break
01.10.2012

VÍKEND SNŮ

     Září 2012 pro nás znamenalo 6 výstav, z toho 4 zahraniční a 1 klubovou! Už když jsme je hlásili, tušili jsme, že to bude masakr hlavně časový a finanční. Že to ale bude taková přehlídka úspěchů, nás nenapadlo ani ve snu. A to ta skutečná třešnička na dortu čekala až na ten úplně poslední víkend...

    V sobotu 29.9. nás čekala rakouská mezinárodní výstava s Cruft's-nominacemi Tulln. Oba naši zástupci - Lucky i Rory - nastupovali ve třídě mladých, neboť Lucky se ještě snaží dokončit započatého Junior šampiona a Rorynka zatím jinam nemůže. Oba se paní rozhodčí V.Schödl moc líbili, získali tituly Jugendbester a nominace na Crufts 2013. Rorynka poté pokračovala ve své spanilé jízdě a vysloužila si i titul BOB, v závěrečných soutěžích pak od pí.rozhodčí Sigrid Jarmer JUNIOR BIG 3 (handlována Terezkou Šubertovou, za což jí moc děkujeme!) a BEST IN GROUP!!!!!! Moc děkuji Báře, která se ochotně ujala handlingu Rorynky, neboť Pája tou dobou sbírala body na Národní výstavě v Brně, kde  získala také 1.místo v juniorhandlingu se setrem Goldem!!!! Bohužel si v Tullnu nechali vrchol výstavy až na neděli, takže o BIS si už Rory nezaběhala. Prima den jsme si kromě Báry a Luckyho užily s našimi spolucestovateli Monikou a jejím cheseapeekem Berrym, který také pěkně zabodoval, takže jsme se radovali všichni...

 

     V neděli 30.9. jsme pro změnu zamířili na sever na Mezinárodní výstavu v polské Wroclawi. Hromadná výprava s Ivetou, Janou V. a Janou N. byla skvělá, cesta tam utíkala jako po másle, počasí nemohlo být lepší a i na výstavě samotné jsme byli téměř všichni úspěšní. Rorynka, tentokrát již se svou dvorní handlerkou Pájou, získala v konkurenci dvou dalších feneček hodnocení Výborná 1, Vítěz mladých a následně také JUNIOR BEST OF BREED!!! Tři polské výstavy a  třikrát Junior BOB - to byla Rorčina cesta za titulem JUNIOR ŠAMPION POLSKA!!!!!! Na závěrečné soutěže jsme nečekali a dobře jsme udělali - cesta domů byla vzhledem ke končícímu prodlouženému víkendu v Česku o poznání delší a pomalejší, nicméně na náladě nám to neubralo. Holky, moc děkujeme za tenhle super den!! 

break
23.09.2012

POLSKO PODRUHÉ

     Další zářijový víkend a jak jinak - další výstava! Tentokrát jsem se vrátily do Polska na Národní výstavu psů v Zielona Goře. Výlet to byl moc příjemný, a to hlavně díky prima společnosti Ivety a Jany s Lilčou a Fíčkem. A potěšilo nás také, že všechny šedivky - pod Pájiným vedením - byly úspěšné: Fík i Lilča si odnesli po CACu z pracovky, Lilča navíc titul Nejlepší fena, Rorynka pak Výborná 1, CAJC, Junior BOB!!! Příští týden se pokusíme získat poslední, ale zároveň nejtěžší titul pro dokončení polského Junior Šampiona - potřebujeme už totiž pouze ten z mezinárodní výstavy, kde bývá posuzování i konkurence mnohem náročnější... 

break
15.09.2012

DALŠÍ VÍKENDOVÁ JÍZDA

     Září je  pro nás snad tím nejnabitějším měsícem v letošním roce! Další víkend za námi a troufnu si říci, že to byl opět masakr:

     V pátek ráno jsme s Rorynkou vyrazily do Těšan za výcvikovým polobohem Jaromírem Gratclem. Soustředili jsme se na práci v poli, a tak si naše šedivá princezna do sytosti užila běhání, vystavování a později i prohánění bažantů, neboť v těch počtech, které se jí objevovaly před nosem, to už nebyla schopná zvládat. :-D)))

     Večer jsme v Brně naložily Romču Markovou, která nám dělala příjemnou společnost po zbytek víkendu, a frčely do Telče, kde se v sobotu konala Speciální výstava KCHVO. Ubytovaly jsme se v příjemném soukromí přímo na krásném hlavním náměstí a ráno vyrazily na výstavu - poprvé v životě pěšky, neboť do zámeckého parku jsme to měly pár desítek metrů! Panička se ujala role vedoucího jednoho z výstavních kruhů, ale brzy dorazily Pája s Bárou, aby předvedly naše želízka. A jsou to holky šikovné - po zranění kulhající Lucky získal v mezitřídě od p. rozhodčího ing.L.Jančíka hodnocení Výborný 1, CAC, následně prošel také výběrem do chovu a tím se z něho stal CHOVNÝ PES!! Rorynka ve velmi kvalitně a bohatě obsazené třídě 13ti mladých fen získala od p. rozhodčího J.Němce Výborná 3 a bezchybný posudek, takže naše radost byla dvojnásobná!

Za tyto krásné fotografie moc děkujeme Haně Kučerové!  

     V neděli jsme se vracely do Těšan, abychom zopakovaly, co jsme v pátek začaly, a dovolím si říci, že mi Rorynka udělala radost. Snad z ní i něco bude.. :-D)) Moc děkujeme Jaromírovi, že nám věnoval tolik svého drahocenného času a hlavně zkušeností a rad - snad se nám je časem podaří zúročit na nějakých zkouškách...

break
08.09.2012

NÁRAMNÝ VÍKEND

     Máme za sebou náročný, ale více než úspěšný víkend: v pátek večer jsme se vydaly do Bratislavy, kde jsme přespaly u Monči, s níž a její RR Zarinkou jsme ráno po 4.hodině vyrážely do chorvatského Karlovace. Tam jsme měly v plánu pokusit se získat poslední CAJC, který Rorynce chyběl po Splitu. A zadařilo se náramně - Rorča nejen že získala vytoužený CAJC, ale také Junior BOB, BOB a v závěrečných soutěžích byla ze VII.sk. FCI vybrána do užšího výběru o JBIS (takže neoficiální Junior BIG)!!! Takto dokončila svůj první šampionát a po vyřízení papírů se bude moci pyšnit titulem JUNIOR ŠAMPION CHORVATSKA!!!

     V průběhu odpoledne nám kromě gratulací došla SMSka s úžasnou zprávou: Lucky s Bárou si střihli barvářské zkoušky a dokončili je naprosto fantasticky: I.cena, 114/124 bodů, VÍTĚZ ZKOUŠEK!!!!! Moc děkujeme Báře, že s Luckym stále maká naplno a stále předvádějí úžasné výkony!! Máte náš obdiv a veliké díky!!

     Cesta z Karlovace domů (800 km) byla únavná - hlavně díky tomu, že jsme cca hodinu a půl strávily v kolonách před mýtnicemi a celnicemi. Vědět to (a to, že posuzování psích - nikoliv handlerských - soutěží začne až po 16.hodině), asi bychom na závěrečky nečekaly. Takto jsme se dostaly domů skoro ve 2 hodiny ráno... Přesto nelitujeme a děkujeme všem rozhodčím, díky nimž se na nás tento víkend usmálo štěstí! 

break
28.08.2012

RORYNČINY NAROZENINY

     Rorynka v úterý oslavila své první narozeniny - samozřejmě nechyběl dort a dárečky. ZDE si můžete prohlédnout fotogalerii jejích posledních fotek, kterou jsme k tomuto jubileu připravili. 

break
25.08.2012

INTERDOG BOHEMIA

     Již v červenci nám mladoboleslavská výstava přála a nejinak tomu bylo i na srpnové mezinárodce: Lucky se vyznamenal při své premiéře mezi dospělými psy a v mezitřídě si od pana rozhodčího Buby vysloužil vynikající komentáře a hodnocení Výborný 1, CAC, CACIB!!! Tím hned na první pokus zahájil nejen český šampionát, ale také šampionát mezinárodní!!

     Rorynka mohla výstavu pojmout jako začátek narozeninových oslav, neboť ve veliké konkurenci 6 krásných mladých fen vybojovala hodnocení Výborná 1, CAJC a následně také Junior BOB!!!

     A třešničkou na dortu bylo vítězství Páji a Andulky v Juniorhandlingu, které Pája - tentokrát již s pejskem plemene mops - zopakovala i v neděli!!!

     Byl to pro nás krásný a velmi úspěšný víkend a moc děkujeme rozhodčím, kteří jej svými rozhodnutími takto ozdobili. Děkujeme i všem kamarádům, kteří s námi strávili nejen sobotní dopoledne, ale fandili i v závěrečkách. Speciální dík patří Páje a Báře, které v horkém dni odvedly obrovský kus práce, neboť všichni vítězové (i ti, co o vítězství "pouze" bojovali) se pod taktovkou pana rozhodčího pěkně proběhli... :-)))

     Jak je naším zvykem, vše jsme nafotili a vy se můžete pokochat ZDE. Za fotografie u tohoto příspěvku moc děkujeme Kubovi Antošovi, který nejen že je takto krásně nafotil a zpracoval, ale učinil tak s expresní rychlostí! :-)

break
20.08.2012

POSLEDNÍ POVINNÉ ZKOUŠKY SPLNĚNY!!!

     V sobotu se náš Lucky s paničkou Bárou zúčastnili lesních zkoušek v Ostravě. Lucky předvedl parádní výkon, o čemž svědčí soudcovská tabulka, ale chyběl mu potřebný kousek štěstí, aby zkoušky dokončil vysoce v I.ceně - limitní známka za vlečku s liškou ho i s 211/240 body poslala až do ceny III.

     Přesto tento výsledek považujeme za velký úspěch - Lucky v pouhých 15 měsících splnil všechny pracovní podmínky chovnosti, a to i přes to, že Bára byla naprostým nováčkem co se veškeré lovečiny týče!!! Oba mají náš obdiv a veliký dík za vše, co spolu dokázali a určitě ještě dokážou!!

break
20.08.2012

DUODANUBE 2012

     O víkendu jsme se zúčastnily této dvoudenní mezinárodní výstavy v Bratislavě. Rorynka nastupovala po oba dny až jako zcela poslední mladá fenka a bohužel ani jeden den nezaujala rozhodčího natolik, aby ji posunul na čelo, takže konečný výsledek je 2x Výborná 3.

     Vše jsme pečlivě zadokumentovaly, takže ZDE si můžete prohlédnout podrobnou galerii obou výstav. Zde použitý snímek je dílem Jakuba Antoše, kterému tímto moc děkujeme nejen za krásné fotky, ale i za prima společnost na cestě tam. :-)

break
06.08.2012

POPRVÉ V POLSKU

     V neděli jsme si udělaly krátký výlet do blízkosti polské Legnice na Národní výstavu loveckých psů Legnickie Pole. Účast výmarskýho ohařů byla oproti Česku spíše symbolická, ale i tak nás Rorynky hodnocení velmi potěšilo: Výborná 1, CAJC, Junior BOB a krásný posudek tohoto znění: výborná fena, silné kostry, výborného pohybu, dynamická, atraktivní, výborná i v postoji. Tímto krásným hodnocením pana rozhodčího T.Chwaly Rorynka otevřela svůj již čtvrtý junior šampionát.

break
29.07.2012

4 SUMMER DOG SHOW SPLIT

     Tato výjimečná událost s neopakovatelnou atmosférou, ale také velice náročná záležitost jak pro návštěvníky dvounohé, tak čtyřnohé, byla pro naši výpravu více než úspěšná: Lucky za velmi ztížených podmínek díky neodolatelně voňavým fenkám kolem předvedl po všechny 4 dny výkon za hranicí svých možností a vybojoval 4x Výborný 1, CAJC a Junior BOB a stal se tak Junior Šampionem Chorvatska!!!!! Ve 14 měsících je to již jeho čtvrtý titul!!! Jsme na něho opravdu pyšní a moc děkujeme Báře za vše, co pro něho a s ním dělá - i to by pro mnohé jiné bylo za hranicí možností...

     Rorynka s Pájou začaly velmi nadějně - první dva dny získaly 2x Výborná 1, CAJC, ale zbylé dny udělaly našim svítajícím nadějím na JCH rázný konec - uvidíme, zda si ještě pojedeme zabojovat o zbylý titul takovou dálku.

     Páje se v juniorhandlingu první dny nedařilo překonat hranici užšího výběru - v obrovské konkurenci podstatně starších  a zkušenějších handlerů a za situace, kdy musela nastupovat s pejsky, které měla poprvé v ruce, to bylo téměř nemožné. Chuť si ale spravila poslední noc, kdy se setříkem Goldem vybojovala 3.místo!!!!   

     Takže nakonec výsledky překonaly naše očekávání - výstava je opravdu velmi únavná, rozhodčí velice přísní (horší známky než Výborná tam byly zcela běžné), konkurence kvalitní a když si do toho naše malá lady vzpomene, že teď je ten pravý čas dokázat, že už není štěndo, ale velká holka, tak by hodil flintu do žita každý... O to více nás těší, že naše výprava dopadla, jak dopadla. 

     Moc děkuji Páje i Báře za to, že všechno tak neuvěřitelně zvládly - určitě to v tom horku bylo "maso", ale ony jsou prostě hvězdy! Díky holky!

break
25.07.2012

TŘETÍ JUNIOR ŠAMPIONÁT

     A Luckyho úspěšná šňůra se nepřetrhla ani o právě uplynulém víkendu - na DOG FESTIVALU Velká Ida, Slovensko, získal po oba dny hodnocení Výborný 1, CAJC, JuniorBOB a kromě toho přidal také titul BOB, Slovenský vítěz mladých a Dog Festival Vítěz mladých!!! Takto dokončil svůj třetí titul a už jen čeká na oficiální certifikát

***JUNIOR ŠAMPION SLOVENSKA***!!!

     Moc děkujeme Báře za tvrdou práci a veškeré úsilí, které do Luckyho vkládá! Jsme na vás oba hrdí, Baru!  

break
17.07.2012

VYŠETŘENÍ DYSPLAZIE KLOUBŮ

     A úžasné zprávy neutuchají - dnes jsme obdrželi od MVDr.Snášila oficiální posouzení Luckyho kyčlí a s velikou radostí sdělujeme, že jak vyšetření kyčlí, tak vyšetření loktů je NEGATIVNÍ!!!! 

break
16.07.2012

...A JEŠTĚ ÚSPĚŠNĚJŠÍ BOLESLAV!

     Další víkend nám přinesl další skvělé úspěchy! Na Národní výstavě psů v Mladé Boleslavi dokončil náš Lucky český Junior Šampionát, a to ve velkém stylu: nastoupil do kruhu s dalšími třemi přihlášenými pejsky, získal bezchybný posudek a spolus hodnocením Výborný 1 také titul CAJC. V rozběhu s nejlepší mladou fenkou pak přidal také titul Junior BOB. V odpoledních soutěžích, kde jsme si už nedělali pražádné naděje, pak byl vybrán jako nejlepší zástupce juniorů VII.skupiny FCI a v samotném finále pak vyhlášen druhým nejlepším mladým psem výstavního dne (res.Junior BOD)!!!!!!!!!!!!!

     Naše Rorynka si vedla také dobře - jako bezkonkurenčně nejmladší ze 7 mladých fen získala spolu s krásným posudkem hodnocení Výborná 2!  V závěrečných soutěžích si pak s Luckym střihla další trénink v soutěži párů a musíme mlaďochy pochválit - už se na to dá i koukat... :-)

     A třešničkou na dortu byla naše juniorhandlerka Pája - po oba dny získala 1.místo!!!!!!!!!  V sobotu s naší Andulkou, v neděli pak se sibiřským huskym Nanookem...   

      Moc děkujeme paní rozhodčí MVDr.Janě Kočové za pečlivé posuzování a krásná umístění, kterými poctila naše šedivky, také paní rozhodčí Olze Dolejší, jejíž oko upoutal Lucky v závěrečkách. Další díky letí na Moravu Báře - jak jinak než za pečlivou přípravu a bezkonkurenční handling - a všem dalším kamarádům a přátelům, kteří udělali náš den a víkend dokonalým. DÍKY!!!!!

Naše boleslavské album si můžete prohlédnout ZDE, galerii všech posouzených výmarů pak ZDE. A za nádherné dokumentační fotky k této aktualitce moc děkujeme Kubovi Antošovi!!    

break
30.06.2012

VELEÚSPĚŠNÉ KLATOVY

     Když byla krátce před klatovskou výstavou avízována změna rozhodčího na p.Václava Koldinského, který posuzuje dosti vzácně, znamenalo to pro nás velkou nejistotu, jak vše dopadne a zda se mu naše šedivky budou aspoň trošku líbit. Nicméně přesto, že byl velmi přísný a vytýkal i nejmenší chybky, nakonec nás snad ani nemohl potěšit více: Lucky se předvedl s dalšími dvěma konkurenty ve třídě mladých a získal bezchybný posudek a hodnocení Výborný 1, CAJC!! 

     Rorynka, dva dny po oslavě 10-měsíčních narozenin, nastupovala v Česku poprvé ve třídě mladých a stejně jako na její slovenské premiéře se jí velmi dařilo: v konkurenci dvou o téměř půl roku starších konkurentek získala kromě dokonalého posudku také hodnocení Výborná 1, CAJC. Započala tak již svůj druhý junioršampionát! Velikým potěšením pak pro nás bylo sledovat Greynie-rozběh o JuniorBOB, v němž nakonec Rorynka porazila Luckyho!!!!!!!

      Andulka - náš třetí zástupce - byla možná pro někoho velkým překvapením ve třídě vítězů. Přesto, že jsme přesně před dvěma lety v Klatovech končili její  výstavní kariéru - krátce po tom, co jsme se dozvěděli o genetické zátěži v její rodině - jsme se rozhodli vyslyšet Pájino naléhání a vlastně i udělat radost Andulce, která výstavy stále miluje, a přihlásili ji. A Andulka nás nezklamala! Ve svých 5 letech se úžasně předvedla a podařilo se jí neuvěřitelné: "porazila" svou krásnou konkurentku a získala svůj třetí CAC ve třídě Vítězů/šampionů, čímž splnila podmínky pro udělení titulu GRAND ŠAMPION ČESKÉ REPUBLIKY!!!!!

 Jsme tak pyšní nejen na Andulku, ale i na naše mlaďochy Luckyho a Rorču, že se v tom neskutečném žáru (35°C a kruh na plném slunci..) dokázali takto krásně předvést!!! Moc děkujeme p.rozhodčímu Koldinskému za bezchybné posudky a hodnocení, kterými nás poctil! A velký dík patří také Báře, že nelitovala stovek kilometrů, s Luckym přijeli a udělali předposlední krůček na cestě k českému JCH!!

      To ale není zdaleka konec víkendovým úspěchům! Pája v sobotu pokračovala handlováním dvou foxteriérů, s nimiž vyhrála jejich třídy, a následně Juniorhandlingem s Andulkou, kde se znovu umístily na 1.místě!!!! Jsou prostě neuvěřitelná dvojka!!! V závěrečkách pak Pája předvedla kromě Rorynky, která p.rozhodčího Jančíka nezaujala, také welšpringršpaněla, s nímž vybojovala BIG 3!!!

     A v neděli vítězná jízda pokračovala: do Juniorhandlingu nastoupila Pája s mopsem a opět se jí podařilo dosáhnout na stupínek nejvyšší - 1.místo!!!! Děkujeme p.rozhodčímu D.Smékalovi za celovíkendové posuzování JH a za tato krásná umístění!

     Naše Greynie-fotoalbum najdete na této adrese, galerii všech soutěžících výmarů pak ZDE. Za krásné foto naší úspěšné trojice děkujeme Lidušce Machačové, za foto z JH pak Kubovi Antošovi!  

break
16.06.2012

LUCKY - VÍTĚZ  ZKOUŠEK!!!

     Tento víkend dostal Lucky příležitost předvést svou skvělou práci na bohatě obsazených Podzimních zkouškách ohařů v Těšanech a tato práce byla také náležitě oceněna: I.cena, 292/300 bodů, 1.místo, nos 4 a poznámka v jeho soudcovské tabulce "pes s vynikajícím nosem"!!!! Tabulku a další podrobnosti najdete na stránce Lucky-zkoušky. Jsme tak pyšní na našeho klokana, který přiletěl do Evropy dobývat hlavně výstavní kruhy - česká pole a lesy pak spíše v míře nezbytně nutné!!!

     Samozřejmě velikou poklonu skládáme Báře, která - sama začátečník - dokázala s "výstavákem" doslova nemožné a nenechala nikoho na pochybách, že co si s Luckym umanou, toho dosáhnou,  a ještě k tomu ve velkém stylu. Baru, DÍÍÍÍKY!!!!

      A nemenší dík patří skvělému a jedinečnému cvičiteli Jaromíru Gratclovi, který oba na tyto zkoušky připravil a bez něhož nejen že by výsledek nebyl takový, ale možná by nebyl vůbec. Jaromíre, díky moc! 

break
08.-10.06.2012

SLOVENSKÝ VÝSTAVNÍ MARATON

     Po třech letech jsme se vrátily na "místo činu" - na Celostátní výstavu psů v Senci, kde tenkrát Andulka získala svého prvního a jediného BIGa. Na Slovensko jsme odjížděly bez jakýchkoliv očekávání, neboť Rorynka měla poprvé vstoupit do třídy mladých a my  jsme znaly starší konkurenci, která nás čekala...

    Senec nebyl vůbec přívětivý k Luckymu, kterému p.rozhodčí Navrátil zadal hodnocení VD2. Rorynka se mu ale naopak líbila, a to dokonce natolik, že získala hodnocení Výborná 1 a titul CAJC!! Hned při své premiéře tak započala svůj první Junioršampionát!! S Luckym se pak v závěrečných soutěžích předvedli jako pár, a dle mého jim to celkem slušelo.

       Horký den v Senci jsme si zpříjemnili u tamních Slunečních jezer, kde se nám díky krásně pozvolně se svažujícímu dnu podařilo konečně rozplavat naši slečinku. Paničku to sice stálo komplet sprchu v oblečení, ale za to to stálo!

       Nitra už nám tolik nepřála - hlavně v sobotu se Rory p.rozhodčímu Atilla Czeglédi nelíbila a odnášela si VD4. Ale v neděli se štěstí opět pousmálo a p. rozhodčí Lazslo Erdös ji ohodnotil Výborná 3 z 5 feneček! Celkově jsme tedy měly velkou radost, že se naše - stále ještě - štěndo v těžké konkurenci neztratilo.

        ZDE je fotogalerie z celého víkendu.

break
26.-27.05.2012

NORDBOHEMIA CANIS LITOMĚŘICE

     Překvapivě velmi příjemná výstava a vlastně celý víkend ve společnosti mnoha přátel a známých.  Rory se tentokrát předvedla krásně a kromě téměř dokonalého posudku od pečlivé rozhodčí dr.Kočové získala hodnocení Velmi nadějná 1. Pája s Andulkou získaly v Juniorhandlingu 1.místo!!

     Kromě toho si Pája zahandlovala ještě výmarku Beca Lilly od potoka Kačáku a společně získaly V1, CAC, CACIB, a 10-ti měsíčního cheseapeek retrievera Buster Berry Queens of Athila, s nímž vyběhala dokonce BIG 5!!! 

     V neděli pak Pája v junorhandlingu soutěžila s japančinem a byla jim přisouzena 2.příčka!!

     Fotogalerie ze sobotního výmařího kruhu ZDE. Za foto z neděle moc děkujeme Kubovi Antošovi!

break
25.05.2012

FOTKY OD PSA JÍRY

     Přidáváme ještě link na obsáhlé album nádherných fotek našich holčiček od Psa Jíry, které nasnímal v Dětenicích. Moc děkujeme!! K vidění ZDE.

break
22.05.2012

NÁROČNÝ TÝDEN
Přehlídkové hledání, Klubová výstava, Zkoušky vloh a Světová výstava

     V pátek 11.5. se Lucky spolu s dalšími 6 psy VOK zúčastnil ukázky práce v poli, kterou panička (s odbornou pomocí Jaromíra Gratcla, za což mu patří veliký dík) uspořádala na žádost zahraničních chovatelů. Ačkoliv bylo pro takovou akci skutečně vražedné počasí - slunečno, bezvětří, 29-30 °C, všichni psi ukázali pěknou, chuťovou práci. Vzhledem k počasí se nepodařilo najít téměř žádnou zvěř (dokonce ani tu vypuštěnou), pouze Lucky si našel dvě srny. Video z celé akce můžete vidět ZDE.

     V sobotu se pak oba naši nejmladší - Lucky a Rory - zúčastnili Klubové výstavy KCHVO v Dětenicích. Oběma se dařilo a získali od p.rozhodčího Dvořáka krásné posudky (viz fotogalerie), Lucky pak hodnocení Výborný 2 z 10 mladých psů, Rorynka, jsouc sama, Velmi nadějná 1, Nejlepší dorost plemene!!! Oba se také poprvé představili jako pár a trošičku si tak potrénovali do budoucna. Více fotek ZDE.

Hned následující den, v sobotu, se Lucky s Bárou vydali zkusit štěstí na Zkoušky vloh se zadáváním CACT v Těšanech. A vedlo se jim skvěle - navzdory únavě získali I.cenu, 208/228 bodů, nos za 4!!!!  Jsme na ně oba moc pyšní - na Luckyho, jehož rodiče nikdy ani neviděli bažanta nebo zajíce, a na Báru, která -ač naprostý začátečník - Luckyho (pod vedením Jaromíra Gratcla, kterému tímto děkuji) výborně připravila a na zkouškách odvedla!!  Díky moc, Baru, a jen tak dál!  

A hned ve čtvrtek jsme vyrazili do Salzburku na Světovou výstavu psů 2012. Ve společnosti Báry a Luckyho jsme strávili dva příjemné, i když náročné dny. Večer v alpské chalupě i v jejím okolí jsme si užili na maximum, bohužel totéž se nedá říci o hektickém a zmatečném ránu, které nám připravili organizátoři výstavy. S trochou stresu jsme ale vše zvládli a nakonec i slavili úspěch: Lucky Výborný 4 ze 14 mladých psů, Rorynka stejně jako dvě další dorostenky Velmi nadějná!!! Pája s Andulkou pak v juniorhandlingu postoupily do semifinále. Fotky z celého výletu ZDE.

break
05.05.2012

MVP PRAHA

     Na sobotní výstavě v Letňanech získala Rorynka hodnocení Velmi nadějná 2 - byla "poražena" svou krásnou sestřičkou Grace Kelly. :-)

     Zato ale zářila Pája, a to především u výmarů: s Alfíkem vybojovali V1, CAC, CACIB, BOB, BIG2, s Fíkem CAC, s Lilčou CAC, res.CACIB, s flatem res.CAC a s auvergenským ohařem BOB. V juniorhandlingu získala 3.místo v sobotu a 1.místo v neděli!!!  

      ZDE jsou fotky všech předvedených výmarů.

break
28.04.2012

KRAJSKÁ VÝSTAVA MLADÁ BOLESLAV

     Na této výstavě oslavila Rorynka své 8-měsíční "narozeniny" a povedlo se jí to skvěle - jako jediný zástupce výmarských ohařů získala ve třídě dorostu hodnocení Velmi nadějná a krásný posudek od p.rozhodčího Němce. 
     Pája si poté zahandlovala stafbulku Srdce a získaly společně CAC, s Andulkou pak zvítězily v Juniorhandlingu. Horký den se tak vyvedl na 100%.

      ZDE je album včetně nádherných fotek, které nám udělal Jakub Antoš. Moc děkujeme, Kubo!! 

break
14.04.2012

LUCKYHO SVOD A NVP OSTRAVA

      Tento víkend byl s jarním svodem na řadě Lucky - v neděli jej absolvoval v okrese Hodonín s dokonalým výsledkem - vše standartní, povaha klidná a výška 67 cm. Vše je tedy v pořádku a klokan může směle na zkoušky.

     Den před tím se ještě stihli s Bárou předvést na Národní výstavě psů v Ostravě, kde získali ve třídě mladých krásný posudek a ocenění Výborný 3 - p. rozhodčí Müller dle vlastních slov preferuje kupírované pruty a psy v podstatně blahobytnější kondici.

    V Ostravě se také předvedla naše Pája. V sobotu vybojovala se stafbulkou Srdcem Národního vítěze, což je u tohoto plemene skvělý úspěch, v juniorhadnlingu pak po oba dny 3.místo - v sobotu se stafbulkou Pusou, v neděli s mopsem. 

break
07.04.2012

JARNÍ SVOD

     Ve středočeském Ondřejově dnes naše Rorynka absolvovala Jarní svod loveckých psů s perfektním výsledkem - máme standartní, plnochrupou, 62 cm vysokou fenečku bez jakýchkoliv vad. ZDE je možno náhlednout do posudku a ZDE prohlédnout fotky.

     A včera naše Andulka oslavila 5 let svého života - je to neuvěřitelné, jak ten čas letí! Přejeme jí pevné zdraví a stále stejně super život nejen do další pětky. 

break
01.04.2012

VÝSTAVNÍ SUPERVÍKEND

     Sobota: na Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích započal náš Lucky již svůj čtvrtý junioršampionát! Ve třídě mladých získal od p.rozhodčího Buby hodnocení Výborný 1/3, CAJC a vynikající posudek! 

     Neděle: na Národní výstavě psů v maďarském Sárváru si ale vyběhal mnohem větší, až fantastický úspěch -  od p. rozhodčího Jursy, SK získal hodnocení Výborný 1/2, CAJC, JBOB a BOB, v závěrečných soutěžích pak přidal JBIG a užší výběr JBIS (TOP 5)!!! Třešničkou na dortu pak bylo dokončení titulu junioršampiona Maďarska, a to ve věku pouhých 10 měsíců!!! Děkujeme moc Báře za skvělou reprezentaci!

      A do třetice - z Českých Budějovic si Pája přivezla 2.místo v juniorhandlingu, které získala s kníračem rakouského kolegy Maxe!  Mlaďoši nám dělají velikou radost!  

break
25.03.2012

MVP NITRA

     Máme velikou radost, že na dvoudenní mezinárodní výstavě ve slovenské Nitře Lucky uspěl i ve velké konkurenci - v sobotu V1/5, CAJC, a v neděli V1/4, CAJC. Lucky totiž stále není zcela doléčen ze zranění v Grazu - jakkoliv to z počátku vypadalo nadějně, zranění se zkomplikovalo a nakonec musel podstoupit i chirurgický zákrok. Naštěstí nyní již vše vypadá být na dobré cestě a - jak i dámy rozhodčí pí.Ahrens, AT, a pí.Tchistiakova, RUS, potvrdily - na kráse mu to až tak moc neubralo.

     Veliký dík Báře za její obětavou a vyčerpávající péči o maroda a za opět dokonalé předvedení! Jsme na vás pyšní!    

break
07.03.2012

RORYNKA ROSTE JAKO Z VODY

     Naše nejmladší - Rorynka - oslavila nedávno své "polonarozeniny" a je z ní už velká slečna (60,5 cm, 25 kg). Rozumem to tedy ještě nevypadá - stále je to vlnící se štěndo, co pořád pokouší Andulku a všechny ostatní v dosahu, ale přesto pilně cvičíme poslušnost a taky se Rorča venku začala seznamovat s divokou zvěří, takže doufáme, že se nám snad postupně podaří nasměrovat ji do těch správných loveckých kolejí... 

break
25.02.2012

LUCKY OPĚT VÁLEL- první JBIG!

     Po týdnu jsme zde znovu s výstavní aktualitkou a musíme říci, že Lucky jede!! Na mezinárodní výstavě v rakouském Grazu získal hodnocení Výborný 1, CAJC, Nejlepší mladý plemene a Nejlepší mladý VII.skupiny FCI!!! Titul Nejlepší mladý výstavy se již nezadával - toto bylo tedy možné maximum.

     Bohužel pro něho tato výstava znamenala i nepříjemný zážitek, kdy si na něho těsně před závěrečkami "vyšlápl" kolemjdoucí ridgeback a skončilo to pár dírami v kožíšku, ale vypadá to, že to Lucky psychicky zvládl dobře a že se vše rychle hojí.
     Moc děkujeme Báře za skvělou prezentaci i za těchto ztížených a stresujících podmínek a držíme palce, ať ta úspěšná vlna vydrží!

break
18.02.2012

LUCKYHO VÍKEND SNŮ

     Budapešťská 3-denní výstava znamenala pro Luckyho neuvěřitelné úspěchy také velmi zajímavé nové zkušenosti. Poprvé ve své krátké kariéře byl ve věku 9 měsíců a 10 dní vystavován ve třídě mladých a předvedl se skvěle:
- MVP 16.2., rozhodčí: Szandor Szabo, HU (téměř 1000 přihlášených psů): Výborný 1, CAJC, JuniorBOB, BOB, užší výběr JBIS a BIS
- MVP 17.2., rozhodčí: Monika Blaha, AT (400 přihlášených psů): Velmi dobrý 1
- MVP 18.2., rozhodčí: Kardos Vilmos, HU (1 100 přihlášených psů): Výborný 1, CACJ, JuniorBOB, BOB, užší výběr BIG (TOP 5)

     Opravdu fantastická premiéra psa ve třídě mladých!! Jsme na mlaďocha i jeho skvělou paničku / handlerku Báru moc pyšní!! Více na jeho osobním webu.

break
04.- 05.02.2012

SUPERVÍKEND V BRNĚ

     Právě uplynulý víkend jsme si báječně užili na DUOCACIBu v Brně. Vedlo se nám totiž skvěle a dosáhli jsme všeho, čeho jsme vůbec dosáhnout mohli:

- Lucky se naposledy představil ve třídě dorostu a získal po oba dny krásné posudky a titul Velmi nadějný 1. Děkujeme moc Báře za perfektní handling a vlastně veškerou péči, kterou Luckymu věnuje (a je to vidět!)!! 

- Rory si na své druhé výstavě vedla parádně, po oba dny porazila velmi kvalitní konkurenci ve třídě štěňat a získala 2x Velmi nadějná 1.
-
Pája zažila doslova víkend snů - po oba dny v Juniorhandlingu porazila (kromě jiných) loňskou vítězku Cruft's a získala 1.místo - v sobotu se setrem Goldem, v neděli s naší Andulkou!

     Po dlouhé době jsme také fotili - ZDE je malé Greynie-albíčko, ZDE jsou komplet výmaří fotky (hlavně tedy ze soboty) a zde pak komplet výmaří výsledky ze soboty a neděle. A ZDE krátké video s našimi mlaďochy.

     Jinak jsme si výstavu užili v prima společnosti Báry s Luckym, Ivety a dalších, sobotní večer pak v super hospůdce s Vojtou a Gabkou, Mirkem a Lenkou, Evičkou, Veronikou a Davidem. A velký dík patří právě Davidovi za naše luxusní nocování! Bylo to prostě celkově moc fajn - děkujeme všem jmenovaným i nejmenovaným a už se těšíme na příští rok!!

break
28.01.2012

WINTERSHOW TRENČÍN

     Jediný náš reprezentant na této výstavě - Lucky - se opět ukázal v nejlepším světle a ve třídě dorostu získal hodnocení Velmi nadějný 1. V závěrečných soutěžích se pak mezi pejsky probojoval do finálové pětky Nejlepšího dorostu výstavy!! Velký dík, Baru - super práce!!

     Podrobnosti najdete na Luckyho vlastních webovkách. 

break
14.01.2012

ŠAMPION ŠAMPIONŮ

      V pražském TOP-hotelu byla Pája stejně jako loni vyhlášena 3.nejúspěšnějším juniorhandlerem ČR, a to i přesto, že opět zdaleka neabsolvovala všechny výstavy a všechny jejich dny. Jsme na ni moc pyšní a držíme palce, aby se jí i další výstavní sezonu dařilo!!

break
11.01.2012

HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ

     Start letošní výstavní sozony na Brněnském výstavišti se nám vydařil skvěle! Znamenal pro nás několik premiér a zároveň krásných úspěchů, obalených do milé společnosti našich přátel a známých.

     Jako první z našich oveček se představil Lucky s Bárou, a to poprvé v ČR ve třídě dorostu. Získal vynikající posudek a milé slovní hodnocení zároveň s titulem Velmi nadějný 1. To mu umožnilo představit se v odpoledních soutěžích v závěrečném kruhu. I zde se předvedl parádně a k naší obrovské radosti vybojoval titul 3. Nejkrásnější dorostenec výstavy!!!!  

     Následně do kruhu nastupovala naše debutantka Rorynka. Bohužel její předvedení nestihla její dvorní handlerka Pája, neboť tou dobrou bojovaly s Andulkou v semifinále Juniorhandlingu. Rorynky se tedy ujala Bára (veliký dík, Baru!) a přesto, že ji měla v ruce poprvé, předvedla se Rorynka ve svých 4 měsících a týdnu věku moc hezky a získala také titul Velmi nadějná 1. Šikovná byla i odpoledne v závěrečkách, kde se - už s Pájou - krásně proběhla i pěkně stála, ale mezi několika desítkami štěňátek už paní rozhodčí nezaujala.   

      A poslední z našich želízek v ohni - Pája si v Juniorhandlingu v sobotu s Andulkou vybojovala 2. místo a v neděli s čínským chocholatým psem Guccim  dokonce zvítězila!!! 

      O takových úspěších se nám snad ani nesnilo a jen doufáme, že jsou předzvěstí úspěšného a povedeného celého roku. Za fotečky děkujeme našim přátelům - náš foťák se tentokrát projel do Brna a zpět bez paměťové karty... :-)

break
01.01.2012

NOVOROČNÍ PROCHÁZKA

      První letošní výmaří procházku jsme si užili spolu s našimi milými  Od potoka Kacaku v oboře Hvězda. Počasí nám moc nepřálo, ale i tak se vše vydařilo, šedivky se vylítaly, ti dvounozí pokecali, a tak účel byl splněn. ZDE je pár dalších fotek.   

break
19.12.2011

Všem našim přátelům a dalším návštěvníkům těchto stránek přejeme ty nejveselejší Vánoce a nejšťastnější rok  2012!! 
break
11.12.2011

ADVENTNÍ PROCHÁZKA

     Předvánoční období jsme si dnes zpříjemnili procházkou s pánečky a částí smečky CHS Silver Sfinx. Počasí i procházka sama se vydařily na maximum a my i šediváci jsme si to skvěle užili. Děkujeme za super společnost a za krásné fotky, Mílo a Jirko!
      Fotečky z dneška
ZDE a poslední fotky Rorynky, která roste jako z vody, ZDE.

break
19.- 20.11.2011

MVP NITRA
Během právě uplynulého víkendu se Lucky poprvé představil ve třídě dorostu a hned zazářil: na slovenské dvoudenní výstavě v Nitře získal po oba dny hodnocení Velmi nadějný 1, Nejlepší dorost plemene a po oba dny byl vybrán do finálové pětky Nejlepšího dorostu výstavy!! Děkujeme Báře za skvělou prezentaci a jsme na prcka moc pyšní!


Naše Rorynka si zatím užívá štěněcího věku a všech radostí s tím souvisejicích. S Andulkou jsou už dávno nejlepší kámošky a nedají bez sebe ani ránu. Roste jako z vody - z příchozích 6,7 kg už přibrala na 11kg! Jeji poslední fotečky najdete ZDE - za některé z nich moc děkujeme Kubovi Antošovi!
 

break
05.11.2011

MVP PRAHA

     Tuto pražskou výstavu jsme si užili ještě lépe než obvykle, a to hlavně díky milému večeru, který jí předcházel. Spala u nás totiž Bára s Luckym a toho jsme nemohli nevyužít k setkání s dalšími našimi přáteli. Byl to moc fajn večer a my za něj moc děkujeme všem zúčastněným.
     Dvojnásob děkujeme Kubovi Antošovi za nepřekonatelné snímky (nejen) pejsků, které během večera vytvořil. Z této série pochází také tato úžasná fotka Luckyho:

       V sobotu ráno jsme pak vyrazili do Letňan, kde jsme se potkali s mnoha dalšími přáteli a známými. Posuzování se za naši stáj účastnil pouze Lucky, a to naposledy ve třídě štěňat (den nato totiž oslavil své "půlroční jubileum"). Předvedl se moc hezky a jakožto jediný ve třídě získal od dr.Dvořáka hodnocení Velmi nadějný 1 s moc pěkným posudkem i dalším -neoficiálním- komentářem.

break
27.10.2011

MÁME HOLČIČKU!

     V krátké době jsme se dočkali dalšího přírůstku a je jím naše vytoužená a déle než 1,5 roku vyhlížená holčička Rory (Gem of Aleck from Atria Cordis). Zatím se jeví jako mimořádně temperamentní a šikovné štěndo - uvidíme, jak se nám s ní bude dařit dál. Veškeré podrobnosti o ní najdete na jejím profilu ZDE.

break
17.9.2011

NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ BRNO

    Páje s Andulkou se o víkendu opět velmi dařilo - na NVP Brno získaly znovu 1.místo v Juniorhandlingu! Jsme moc rádi, že to holkám tak pěkně šlape...

 

     A náš malý klokánek Lucky si odnesl Velmi nadějnou 2 - stejně jako někteří další pejskové si na zcela nevhodném povrchu (poledním sluncem rozpálený asfalt) popálil tlapky, což bylo na předvedení dosti znát. Nicméně si zbytek dne velmi užil s člověčími i psími kamarády, a to byl také jeden z hlavních účelů jeho účasti. Za tyto (i další) fantastické fotky děkujeme Kubovi Antošovi, Monice Pelíškové a Leoně Hulatové). Naše album VOK je ZDE.

 

 

break
11.09.2011

KLUBOVÁ VÝSTAVA HLUBOKÁ - OHRADA
Ve věku 4 měsíce a 5 dní a zároveň pouhých 11 dní po jeho příletu, kdy stále ještě bojuje (nejen) s češtinou, absolvoval Lucky jeho první českou výstavu, a to hned Výroční klubovou výstavu v Hluboké! A vedl si opravdu skvěle - ve své třídě se nádherně předvedl a za mnoha pochval od pana rozhodčího získal titul Velmi nadějný 1! I v závěrečných soutěžích - navzdory veliké únavě po celodenní výhni - byl moc šikovný, přesto byl poražen krásnou, více než 5,5-měsíční fenečkou. Moc děkujeme všem kamarádům a dalším členům klubu za jejich podporu a milá slova na Luckyho adresu - moc si toho vážíme. A děkujeme velice také Báře za jeho skvělou přípravu a bezchybný handling! :-*

     Naše Pája si v pořádném pařáku pěkně zahandlovala, a to Atreye z Holubích hájů(V1, CAJC /13 psů), Santíka (Ready to Party Enryb - Výborný 3 ze 14 psů, splnil poslední podmínku chovnosti), Amber the Jewel of Diam Weim (Velmi nadějná 4) a Hanky Panky with Sirius Nova (Klubový vítěz!!). Moc jim všem gratulujeme, stejně jako všem dalším úspěšným!

 

      A konečně krásný úspěch, kterého Pája dosáhla s naší Andulkou - vítězství v Juniorhandlingu spojené s velmi pochvalnými komentáři paní rozhodčí i mnoha diváků! Jsme na obě naše holčičky moc pyšní!

break
30.08.2011
break
28.08.2011
NA OBOU KONCÍCH SVĚTA ÚSPĚŠNÝ VÍKEND

     Poslední víkend v australském domově znamenal pro Suzanne a Luckyho poslední 3 společné výstavy a vedli si jak jinak než skvěle - 3x BABY OF BREED, 1x BABY IN GROUP !! Obrovský dík Suz za vše, co pro malého udělala - moc si toho vážíme! Více v sekci Luckyho výstav...

       Na naší straně světa zatím zářila Pája s Andulkou - na Mezinárodní výstavě psů v Mladé Boleslavi holčičky vybojovaly v tradičně vysoce kvalitní konkurenci 1.místo v juniorhandlingu! Jsme na ně moc pyšné! ZDE pár fotek z finále.
       Tradičně jsme také sledovali výmárky - kompletní výsledky výstavy můžete najít
ZDE a fotodokumentaci ZDE.

break
14.08.2011
DALŠÍ LUCKYHO ÚSPĚŠNÝ VÍKEND
Tento víkend Lucky opět zářil, a to pro změnu v australském Melbourne v rukou skvělé Suzanne: na sobotním Lillydale Kennel Club All Breed Championship i nedělním KCC Park Show All Breed Championship získal BEST BABY OF BREED!! Jen tak dál, šikovný prcku!  Velký dík patří samozřejmě Suz!
break
09.08.2011
LUCKYHO VÝSTAVNÍ PREMIÉRA
Tento víkend Luckyho čekaly jeho první dvě výstavy ještě v australském domově a vedl si skutečně skvěle: V sobotu získal titul Nejlepší štěně v plemeni (Baby of Breed) a Nejlepší štěně skupiny (Baby in Group), v neděli pak znovu Baby of Breed. Máme z našeho maličkého velikou radost! Posílám veliký dík Suzanne za její fantastický handling a skvělé výsledky, kterých s Luckym dostáhla, a Debbie za toto video.

break
21.07.2011
NOVÝ WEB
Představujeme Luckyho nové webové stránky, které vytvořila neuvěřitelně šikovná Luckyho budoucí panička Bára Zdráhalová (veliký dík, Baru!). Doufáme, že se vám budou líbit stejně jako nám a že se na ně budete často vracet, abyste viděli, jak nám hošík roste a zda se mu daří.
www.lucky-weimaraner.cz
break
17.07.2011

NVP Mladá Boleslav
Další superúspěšný víkend je za námi. Pája opět zářila v Juniorhandlingu - tentokrát na Národní výstavě psů v Mladé Boleslavi. V sobotu získala s Andulkou 3.místo od pí.rozhodčí Košťálové a v neděli krásné 2.místo s německým pejskem plemene basenji Nganga´s Jimi Hendrix od p.rozhodčího Kanáse!

      Za tyto nádherné fotky děkujeme Kubovi Antošovi, naše sobotní album si můžete prohlédnout ZDE a nedělní  ZDE. V sobotu jsme fotili také výmárky - podívat se můžete ZDE.

break
14.07.2014

SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ PAŘÍŽ
Obrovský úspěch zaznamenalo naše duo Pája + Andulka na Světové výstavě psů v Paříži!! V nedělním juniorhandlingu porazily velmi početnou a velmi kvalitní konkurenci starší kategorie a získaly neuvěřitelné 1.místo!! Následně postoupily mezi 12 vítězů všech kategorií ze všech 4 dnů výstavy, kde se dostaly do TOP 5!! Tato skupinka (bez určení pořadí) postupovala do hlavního finále mezi předem nominované reprezentanty jednotlivých zemí! Mezi několika desítkami těchto soutěžících se již ale holčičky (ani nikdo další z této skupinky) neprosadily...


      Fotky si můžete prohlédnout
ZDE.

break
12.07.2011

LUCKY

     S velkým potěšením si dovolujeme oznámit, že novým členem naší smečky bude z Austrálie importovaný pejsek Bromhund Sensation at Greynie "Lucky". Veškeré informace o něm najdete ZDE nebo později na jeho vlastním webu.

break
04.06.2011

NVP KLATOVY

     Další výstava znamenala pro duo Pája a Andulka další velký úspěch - na sobotní výstavě psů v Klatovech společně vyhrály starší kategorii juniorhandlingu! Kromě toho si Pája zahandlovala stafforda "Srdce" - V4/14, VOK Lilču (Beca Lilly od potoka Kačáku) - Výborná 1,CAC a Santíka (Ready to Party Enryb) - Výborný 1, CAC, Národní vítěz!!

     Fotily jsme samozřejmě také výmárky, ale účast byla tentokrát více než slabá. Album najdete ZDE

break
15.05.2011

MVP Praha
Včera jsme se zúčastnily Mezinárodní výstavy psů Praha. U výmařího kruhu jsme nejen okukovaly a fotily (fotky k nahlédnutí ZDE), ale Pája si také zahandlovala Lilču (Beca Lilly od potoka Kačáku) a podařilo se jim vybojovat hodnocení Výborná 1, CAC, CACIB a společně tak dokončit českého junioršampiona.
     Odpoledne pak Pája bojovala již s naší Andulkou, a to v juniorhandlingu. Paní rozhodčí Weinlichové se holčičky líbily natolik, že je již po druhý rok nechala zvítězit!

     To nám už jen "doladilo" celkový dojem z celé soboty, kterou jsme si s přáteli moc užily.   

break
09.05.2011

SPECIÁLKA KCHVO
     V sobotu jsme se zúčastnily Speciální výstavy KCHVO v Červeném Hrádku u Jirkova. Pája v mezitřídě předvedla Fíčka (Brody od potoka Kačáku) a od rozhodčí dr.Kočové společně získali krásné hodnocení Výborný 1, CAC, což jim umožnilo předvést se také v rozběhu o nejlepšího psa v závěrečných soutěžích.

          V třídě otevřené pak předvedla Foresta (Ivanhoe Grey Fellow), což je pejsek našeho kamaráda Jaromíra Gratcla a zároveň naše srdeční záležitost. Toto byla jeho první výstava v Česku (a v dospělé třídě vůbec), takže nás velmi potěšilo, že získal vynikající hodnocení Výborný 3. Následně se zúčastnil výběru do chovu a nás moc těší, že se stal Kandidátem chovu. Nyní mu zbývá úspěšně dokončit Podzimní a Lesní zkoušky, což předpokládáme, že se mu pod vedením jeho zkušeného pánečka podaří velmi brzy (v horizontu pár týdnů), takže již v létě bude moci být Forest nabízen jako krycí pes.

     Výstavu jsme si moc užily - bylo krásné počasí a spousta přátel... Tradičně jsme také fotily - tentokrát vzhledem k výše popsanému hlavně pejsky. Podívat se můžete ZDE.

break
26.04.2011
break
25.04.2011

KONEČNĚ AKTUALIZACE

     Po delší době, během níž se panička musela sžít s novým PC a novým web-editorem, hlásíme pár novinek:
    Je neuvěřitelné, jak to letí, ale 6.4. oslavila naše Andulka již své čtvrté narozeniny, a to jak se patří - pořádným dortem, dalšími mlskami a novými hračkami. Doufáme, že i nadále jí vydrží zdravíčko a dobrá nálada a že nám bude i stále dělat jen a jen radost. Pár foteček, jak si vše užila, ZDE.

     Až do nedávna jsme si užívali poměrně přívětivého jara, venčení v našem krásném okolí, kde se vždy dá narazit na spoustu zvěře, dlouhých procházek i blbnutní na zahradě. Bohužel, pravděpodobně při jednom ranním venčení před cca 2 týdny si Andulka poškrábala oční rohovku a ten samý den při večerním venčení si ošklivě rozřízla tlapku. A zatímco očko se s pomocí antibiotik a dalších kapiček a mastiček pěkně hojí, o tlapce se to zatím bohužel moc říci nedá. Takže venčení jsme zatím museli výrazně omezit, nicméně doufáme, že se vše v brzké době začne lámat k lepšímu a my si jara ještě užijeme do sytosti.  

         Rádi bychom také představili nové webové stránky našeho kamaráda Jaromíra Gratcla, které najdete na této adrese: http://www.lovecky-vycvik.cz.

      Na závěr "zdravotní okénko": od našich australských přátel (Claire Richter, Wildeweise kennel) jsme získali přepis poznámek z přednášky předního veterinárního epidemiologa dr.Glickmana, který se dlouhodobě zabývá problémem dilatace a torze žaludku u psů. Český překlad těchto informací, za který děkujeme Markétě Zelenková z CHS Agamysh, vám nabízíme ZDE.

break
26.02.2011

PROCHÁZKA
Dnes jsme si užili příjemně slunečnou (i když místy trochu blátivou) procházku tradičně s kamarády z
Agamysh a také s naší bývalou sousedkou Jessie. Děkujeme za milou návštěvu a těšíme se na příští podobnou akci. Více fotek ZDE
.

break
09.02.2011

VÍKEND V BRNĚ
Právě uplynulý víkend strávila dámská část naší smečky na DUOCACIB Brno. Vyrazily jsme už v pátek a spolu s
Alfíkem a Pavlou a Ivetou a její smečkou se ubytovaly v Moutnicích u Brna v objektu místního fotbalového klubu Borussia Moutnice :o)). Díky tomu byly naše cesty na výstaviště a z výstaviště otázkou pár minut a jednou z příjemností celého víkendu.

     Samotná výstava byla velmi příjemným setkáním s mnoha známými (hlavně pouze virtuálně známými) a navíc velmi úspěšným kláním: Pája s Andulkou vyhrála svou kategorii Juniorhandlingu, s Lilčou vyhrála třídu mladých (6 přihlášených) a umožnila jí tak poté (už s vlastní paničkou) dosáhnout titulu Nejlepší mladý jedinec plemene. Spolu se pak znovu proběhly až v závěrečných soutěžích.

     Večer jsme pak strávily v báječné společnosti kamaráda ze sousední vesnice, jeho vynikajícího kuchařského umění a skvělého vína. Po půlnoci se ale karta maximálně příjemného víkendu začala obracet...

     Panička by očekávala, že k tomu, aby strávila půlku noci na kartonech na zemi jako bezdomovec, by musela vypít několikanásobně větší množství červeného. Nicméně zabouchnuté dveře penzionu ve chvíli, kdy bez klíčů a v pyžamu vláčela zvracející Andulku vyvenčit, to zařídily jinak. No, málokdo se může pochlubit takovým "flámem"... :o))

     I díky tomu jsme s lehkým bolehlavem na výstaviště dorazily poněkud později než v sobotu. Potíže s reklamací rozbitého zipu u v sobotu koupené Ivetiny kennely nás po ránu příliš nepotěšily, stejně jako výstavní výsledky nebyly tak zářivé jako den před tím. Pája postoupila do semifinále JH, ale díky Andulčině indispozici to byl vrchol nedělního snažení (kdybychom už v té chvíli tušily, s jak zákeřným bacilem gastroenteridy Andulka bojuje, vůbec bychom ji netahaly z bedny... ona ale byla, holčička naše, tak obětavá - cizí na ní vůbec nepoznali, že není ve své kůži...).

     Všechny zádrhele včetně dlouhé pozdně odpolední cesty jsme ale ustály s úsměvem na tváři, který nás neopustil ani po 2 hodinách strávených na veterině, několika infuzích a následném předložení účtu. Andulka už je na tom dnes mnohem lépe, ačkoliv stále na antibioticích, takže můžeme napsat, že to byl skvělý víkend v báječné společnosti a že jen doufáme, že si brzy něco podobného zopákneme...

      ZDE spousta fotek ze sobotní výstavy. Z nedělní nemáme bohužel téměř nic, neboť jsme během rušného večera a noci a zapomněly nabíjet baterky... :o)) Za krásné foto holčiček na bedně moc děkujeme Kubovi Antošovi.

break
26.01.2011

NÁVŠTĚVA AGAMYSHEK
Dnes nás navštívila Markéta se svou smečkou, která stále ještě čítá i dvě poslední holčičky z Agátčina vrhu, čekající dle dohody na pozdější odběr. Téměř hned jsme vyrazili na procházku, která se zprvu vyvíjela slibně - holčičky byly krásné, milé a živé, "staroši" řádili s Markem a tenisákem s hokejkou, matky plkaly... Pak si ale Santík vyrobil nehezky krvácející řeznou ránu na tlapce - pravděpodobně o střep, který nějaký "dobrák" vyhodil přes hřbitovní zeď - a prochajdy byl rázem konec. Smečka frčela na veterinu a Santík den zakončil několika stehy...

     Tímto se jim omlouváme, že u nás přišli k takové újmě, a doufáme, že je to neodradí od příštích návštěv. Máme totiž i jiné trasy... ;-)

      Stihli jsme i pár foteček, podívat se můžete ZDE.

break
06.01.2011

Pája - 3. nejlepší juniorhandler ČR

     Na včerejším slavnostním vyhlášení nejúspěšnějších psů a prestižní soutěži Šampion šampionů byla Pája "korunována" třetí nejlepší juniorhandlerkou ČR v kategorii starších, do které vstoupila poprvé v loňském roce. A právě celkové výsledky za rok 2010 jí vynesly toto skvělé umístění!! Na včerejší exhibici se poprvé ve své kariéře předvedla se saluki.

break

© 2014 Greynie kennel - All rights reserved!
webdesign by Anima Animal